Categoria

Actori

În peste un secol de cinematografie, au fost sute de actori legendari. Fiecare a dat viață unor personaje de care te-ai îndrăgostit sau le-ai urât. Și ai ținut minte replici celebre din filme și seriale și datorită unor astfel de actori. Aici îi găsești pe unii dintre cei mai buni și producțiile în care au activat.

Winona Ryder

Winona Ryder

Winona Ryder (n. 29 octombrie 1971), cu numele întreg Winona Laura Horowitz, este o actriță americană. Bunicii din partea tatălui au emigrat în Statele Unite ale Americii din România si Rusia.
Daniel Craig

Daniel Craig

Daniel Craig, născut pe 2 martie 1968, este un actor anglo-american care a câștigat faimă internațională interpretându-l pe agentul secret James Bond în seria de filme începând cu "Casino Royale" (2006) și continuând cu alte patru instanțe, până la "No Time to Die" (2021).
Actorul Joaquin Phoenix

Joaquin Phoenix

Joaquin Phoenix, un nume care a devenit sinonim cu transformarea artistică și intensitatea emoțională în lumea cinematografiei, și-a început călătoria în actorie în anii '80. De la debutul său modest, Phoenix a urcat treptele succesului cu o determinare și o profunzime rar întâlnite, devenind unul dintre cei mai respectați și versatili actori ai generației sale.
Charlotte Lucy Gainsbourg actriță și cântăreață

Charlotte Gainsbourg

Charlotte Lucy Gainsbourg (născută la 21 iulie 1971) este o actriță și cântăreață și compozitoare anglo-franceză. Este cunoscută în cinematografia americană mai ales pentru rolurile sale din "The Science of Sleep", "I'm Not There", "21 Grams", "Jane Eyre" și "Antichrist".
Christian Bale Actor

Christian Bale

Christian Charles Philip Bale (născut la data de 30 ianuarie 1974) este un actor englez. Cunoscut pentru versatilitatea și transformările fizice pe care le face pentru rolurile sale, a fost protagonist în filme de mai multe genuri. A primit diverse distincții, printre care un premiu Oscar și două premii Globul de Aur. Revista Forbes l-a clasat ca fiind unul dintre cei mai bine plătiți actori în 2014.
Actorul Pierce Brosnan

Pierce Brosnan

Pierce Brosnan, un actor de o eleganță rară și un carism magnetic, a început să-și modeleze visul actoricesc într-un laborator de teatru din sudul Londrei, la Oval House Theatre. De la acei primi pași pe scenă, în West End-ul londonez al anilor '70, până la strălucirea sa pe ecranele de cinema, Brosnan a urmat un drum plin de transformări și evoluții remarcabile.
Actrița Amanda Seyfried

Amanda Seyfried

Numele său întreg este Amanda Michelle Seyfried și este o actriță americană născută pe 3 decembrie 1985. În copilărie a fost model și a cochetat și cu scrierea și interpretarea muzicală. 
Cate Blanchett

Cate Blanchett

Catherine Élise "Cate" Blanchett (n. 14 mai 1969) este o actriță și director de teatru din Australia. Blanchett este câștigătoare a numeroase premii, printre care două premii Oscar, trei Globuri de Aur, trei premii BAFTA, trei premii Screen Actors Guild, precum și un premiu pentru interpretare feminină (Volpi Cup) în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Veneția.
Cillian Murphy (Actor)

Cillian Murphy

Cillian Murphy, un actor irlandez cu o prezență magnetică și o versatilitate remarcabilă, a devenit un nume de referință în lumea cinematografică. Cariera sa, începută în anii târzii ai deceniului 1990, este o odisee artistică, marcând evoluția sa de la un tânăr actor aspirant la un maestru al meșteșugului său.
Bradley Cooper (Actor)

Bradley Cooper

Bradley Cooper, un titan al scenei hollywoodiene, a călătorit pe un drum cinematografic nu doar strălucitor, ci și profund evolutiv. Cariera sa, începută în umbra rolurilor secundare, s-a transformat într-o odisee a măiestriei actoricești, marcându-se în conștiința publicului și criticii deopotrivă.
Bryan Cranston (Actor)

Bryan Cranston

Bryan Lee Cranston (născut la 7 martie 1956) este un actor, regizor și producător american, cunoscut mai ales pentru rolul lui Walter White din serialul Breaking Bad (2008-2013) al postului AMC și pentru rolul lui Hal din serialul Malcolm in the Middle (2000-2006) al postului Fox.
Edward Norton

Edward Norton

Edward Norton, un actor remarcabil, cu o carieră plină de roluri diverse și impresionante, fiecare arătându-i talentul și căutarea constantă a excelenței artistice. De la debutul său în "Primal Fear" (1996), unde a jucat rolul lui Aaron Stampler, Norton a arătat o capacitate deosebită de a se transforma și de a intra în pielea personajelor.
Scarlett Johansson

Scarlett Johansson

Scarlett Johansson, născută pe 22 noiembrie 1984, este o actriță americană de renume mondial. Ea a fost cea mai bine plătită actriță în 2018 și 2019 și a apărut de mai multe ori pe lista Forbes Celebrity 100. Filmele sale au generat încasări de peste 14.3 miliarde de dolari la nivel global, plasând-o pe Johansson ca a noua cea mai profitabilă vedetă de box office din toate timpurile.
Amiah Miller

Amiah Miller

Amiah Miller, o stea în ascensiune în constelația Hollywood-ului, a început să strălucească pe firmamentul cinematografic cu o prezență scenică ce transcende vârsta sa fragedă. Cariera ei, deși încă într-o fază incipientă, a fost marcată de roluri care au demonstrat o maturitate artistică remarcabilă, reflectând o evoluție stilistică impresionantă.
Woody Harrelson

Woody Harrelson

Woody Harrelson, un titan al scenei cinematografice, a împletit în cariera sa o tapiserie de roluri care nu doar că au definit genuri, dar au și remodelat așteptările publicului față de arta actoriei. De la debutul său televizat în "Cheers", unde a adus un farmec neîngrădit și o naivitate aproape tangibilă personajului Woody Boyd, Harrelson a evoluat într-un actor de o versatilitate remarcabilă, cu o paletă de personaje atât de diversă încât pare desprinsă dintr-un kaleidoscop narativ.
Andy Serkis Actor

Andy Serkis

Andy Serkis, un veritabil alchimist al artei actoricești, a împletit în cariera sa o paletă de roluri ce transcend granițele tradiționale ale interpretării. Născut în inima Angliei, Serkis a început să-și țese drumul în lumea teatrului, dar a fost pe marele ecran unde și-a sculptat un loc de necontestat în panteonul actorilor de seamă.
Connie Nielsen

Connie Nielsen

Connie Nielsen, o actriță cu o prezență scenică inconfundabilă, a împletit în cariera sa o varietate de roluri, fiecare cu propria sa nuanță și profunzime. De la debutul său pe marele ecran, Nielsen a demonstrat o capacitate remarcabilă de a aduce la viață personaje complexe, îmbinând subtilitatea cu o forță dramatică rar întâlnită.
Kaley Cuoco

Kaley Cuoco

Kaley Christine Cuoco, născută pe 30 noiembrie 1985, este o actriță americană recunoscută pentru talentul și versatilitatea sa în industria cinematografică și televiziunii.
David Oyelowo Actor

David Oyelowo

David Oyetokunbo Oyelowo OBE, născut pe 1 aprilie 1976, este un actor britanic de renume, regizor și producător. Printre realizările sale se numără un premiu Critics' Choice și două premii NAACP Image, precum și nominalizări pentru două premii Golden Globe, două premii Primetime Emmy, un premiu Screen Actors Guild și un premiu BAFTA. În 2016, a fost numit Ofițer al Ordinului Imperiului Britanic (OBE) pentru serviciile sale în domeniul dramaturgiei.
Channing Tatum Actor

Channing Tatum

Channing Matthew Tatum, născut pe 26 aprilie 1980, este un actor american cunoscut pentru cariera sa diversificată și plină de succes în industria cinematografică. Debutul său în lumea filmului a avut loc în 2005 cu drama "Coach Carter", dar adevărata sa ascensiune a venit odată cu rolul principal din filmul de dans "Step Up" în 2006.