Ant-Man and The Wasp: Quantumania

Ant-Man and the Wasp: Quantumania (2023). Filmul perfect care-ți arată de ce unii urăsc filmele cu supereroi

Ant-Man pare tipul de supererou cu cele mai tari puteri. Și le folosește din plin inclusiv în filmul de acum, doar că Ant-Man and the Wasp: Quantumania pare c-a pornit de la o idee și-a devenit cu totul altceva.
Titlu original: Ant-Man and The Wasp: Quantumania
2023 | Categorie de vârstă: 12+ | 2 h 4 min. | Aventură, Acțiune, Comedie

Regia: Peyton Reed

Scenariul: Jeff Loveness

Distribuția: Scott Lang / Ant-Man – Paul Rudd, Hope Van Dyne / The Wasp – Evangeline Lilly, Dr. Hank Pym – Michael Douglas, Kang – Jonathan Majors, lordul Krylar – Bill Murray, Janet Van Dyne – Michelle Pfeiffer, Cassie Lang – Kathryn Newton

Ant-Man e supereroul care se poate micșora incredibile de mult, apoi poate deveni un uriaș cât un zgârie-nori. De data asta, în filmul Ant-Man and the Wasp: Quantumania, se micșorează mai mult ca niciodată ca să ajungă în tărâmul cuantic, acolo unde o găsește și pe soția lui Hank, inventatorul care i-a dat costumul care-l transformă pe el în supererou.

În primul film dedicat lui Ant-Man, părea că Marvel a găsit o nouă rețetă, undeva între cei din Avengers și Deadpool. Doar că acest film s-a dovedit o dezamăgire. În mare parte, din cauză că e lung și e mult prea film plictisitor cu supereroi

Scott, Cassie, Hank și Hope ajunge în Quantum Realm, iar acolo, într-o lume incredibil de mică, e un întreg univers mai întins decât ce au pe Pământ (sau similar). Și acolo se bat cu rivali vechi sau își fac unii noi. Kang, pe care îl știi poate din serialul Loki, e acest villain greu de bătut și incredibil de puternic cu o influență în toată lumea respectivă. 

Ant-Man and the Wasp: Quantumania e un film clasic cu supereroi

Filmul, ai putea spune, că e ca majoritatea filmelor cu supereroi, în sensul că nu te lasă cu nicio lecție puternică, sunt tot felul de micro-lupte până la cea imensă de la final, iar acolo unde trebuie să fie un happy end este și un twist pentru un posibil viitor capitol dintr-o poveste care încă n-a fost scrisă. 

Într-o anumită măsură, ai putea crede că regizorul Peyton Reed și scenaristul Jeff Loveness transformă Quantum Realm într-un fel de decor tipic filmelor western, doar că n-ai nimic din frumusețea unui titlu ca The Good, the Bad and the Ugly. Sunt doar momente cu umor mai mult sau mai puțin reușit și aștepți momentele de bătaie între cei buni și cei răi, deși bănuiești cine câștigă. 

În toată lumea asta sunt și extratereștri. Sau, mă rog, ceva ce ai putea spune că-s extratereștri. Poate chiar cu niște tușe din Gardienii Galaxiei

Toate elementele par construite după ce-și imaginează fiecare că s-ar întâmpla într-o lume microscopică cuantică. Dar tocmai locul în care se întâmplă acțiunea face ca filmul să se simtă foarte superficial. E ca un joc video în care personajele au fețe de oameni. Efecte speciale peste efecte speciale și doar glumele lui Scott sau talentul actoricesc al lui Michael Douglas mai sparg monotonia. Și luptele, firesc, că de-aia te uiți la filme cu supereroi. 

În fine, mai e și Kang. E un villain neinspirat în Loki, e așa ceva și aici. Ar trebui să fie personajul negativ omnipotent, temut, un fel de Thanos din seria Avengers, dar cu scopuri ceva mai puțin precise. Dincolo de asta, e construit un nou personaj: Cassie. Fiica lui Scott are și ea costum și e posibil, dacă Marvel mai trage de universul Ant-Man, să o vezi într-un film viitor.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania e un film clasic Marvel. E ca un joc video și ca niște desene animate în care ai mai mulți oameni decât în celelalte creații. CGI din plin, lupte neconvingătoare și pare că există doar ca să mai adauge un capitol în catalogul MCU. Dacă ții atât de mult la Ant-Man, merită două ore. Pe streaming. Merită și popcornul, dacă vrei. Altfel, nu ratezi multe la nivel de poveste, dezvoltarea personajelor sau aflarea unor personaje noi. Că toate astea lipsesc cu desăvârșire. 

Total
0
Shares
Articolul anterior
Wonka Film 2023

Wonka (2023): Fantezie, visare și culoare în universul excentric al iubitului ciocolatier

Articolul următor
Documentar Douăzeci de zile în Mariupol

Douăzeci de zile în Mariupol. Un ecou visceral al celor mai mari păcate ale umanității: Războaiele.

Alte articole interesante
Film Benedetta 2021

Benedetta (2021) – Dorințe divine și controverse lumești

Benedetta, în regia lui Paul Verhoeven, este un film care abordează temele complexe ale religiei, sexualității și ambiției umane, pe fundalul unei mănăstiri italiene din secolul al XVII-lea. Filmul îi are în distribuție pe Virginie Efira în rolul Benedetta Carlini, o călugăriță care are viziuni religioase și erotice, Charlotte Rampling în rolul stareței Felicita, Daphne Patakia în rolul Bartolomea și Lambert Wilson în rolul Nunțiului.