Archie Madekwe

Născut pe 10 februarie 1995, Archie Uchena Madekwe este un actor englez care a captat atenția atât a publicului, cât și a criticilor. A fost numit de Screen International ca unul dintre “Starurile de Mâine” în 2017, recunoaștere care a prevestit succesul său ulterior.
Archie Madekwe (Actor)

Madekwe este cel mai bine cunoscut pentru rolurile sale în seria Apple TV+ “See” (2019–2022), filmul de groază al A24 “Midsommar” (2019), filmul lui Neill Blomkamp “Gran Turismo” (2023) și filmul lui Emerald Fennell “Saltburn” (2023). Aceste roluri au demonstrat abilitățile sale actoricești versatile și capacitatea de a se adapta la diferite genuri.

Născut în sudul Londrei, Madekwe a avut o copilărie marcată de divorțul părinților săi. La vârsta de 14 ani, a început să studieze teatrul la BRIT School, urmat de o perioadă la National Youth Theatre. Studiile sale s-au continuat la London Academy of Music and Dramatic Art (LAMDA), pe care a părăsit-o prematur pentru a juca în piesa lui Ian Rickson “The Goat, or Who Is Sylvia?” de Edward Albee, la West End, alături de Damian Lewis și Sophie Okonedo.

Madekwe și-a făcut debutul în televiziune în 2014 cu o apariție în serialul medical BBC “Casualty”. În 2016, a jucat rolul lui Luca în două episoade ale comediei-dramei Channel 4 “Fresh Meat”. Debutul său în West End a venit în 2017 cu piesa “The Goat, or Who Is Sylvia?”, unde a jucat alături de actori renumiți. Acest rol i-a adus prima sa parte importantă în film, ca Luke în “Teen Spirit”, după ce directorul de casting l-a văzut în piesă. În același an, a apărut și în sitcomul Channel 4 “Hang Ups”.

Cu o carieră deja impresionantă și o varietate de roluri remarcabile, Archie Madekwe este un talent în ascensiune în lumea actoriei. Abilitățile sale de a interpreta personaje diverse și complexe, combinate cu o educație solidă în domeniul teatral, îl fac un actor de urmărit în viitor.