Barry Keoghan

Barry Keoghan, născut pe 18 octombrie 1992 în Dublin, Irlanda, este un actor irlandez cunoscut pentru rolurile sale într-o serie de filme remarcabile. A devenit cunoscut în 2017 cu rolul său în filmul “The Killing of a Sacred Deer”, unde a interpretat personajul Martin, un adolescent american care se răzbună pe un chirurg beat, jucat de Colin Farrell.
Barry Keoghan (Actor)

Keoghan a fost crescut de bunica sa de la vârsta de 13 ani și a început să joace în actorie răspunzând la un anunț pentru non-profesioniști pentru a se antrena la o școală numită Factory. A început cariera în soap-ul irlandez “Fair City” și a jucat roluri irlandeze în filme precum “’71”.

În plus față de actorie, Barry este un boxer amator talentat, reprezentând Celtic Core și este ambasador pentru Dior. A fost nominalizat pentru un Oscar și a câștigat 11 premii și a primit 75 de nominalizări în total.

Roluri Notabile:

  1. The Killing of a Sacred Deer (2017): Interpretarea lui Keoghan ca Martin a fost considerată cu adevărat terifiantă și a marcat un punct de cotitură în cariera sa.
  2. The Banshees of Inisherin (2022): În acest film, Keoghan joacă rolul lui Dominic Kearney, o performanță care i-a adus recunoaștere și apreciere critică.
  3. Saltburn (2023): În acest film, Keoghan interpretează personajul Oliver Quick.
  4. The Green Knight (2021): A jucat rolul unui Scavenger, adăugând o altă dimensiune la abilitățile sale actoricești.
  5. Eternals (2021): În acest film de super-eroi, Keoghan îl interpretează pe Druig, unul dintre membrii Eternals.
  6. Calm with Horses (2019): În acest film, Keoghan joacă rolul lui Dympna.
  7. Chernobyl (2019): În această serie TV de succes, Keoghan a interpretat personajul Pavel.
  8. Dunkirk (2017): A avut un rol remarcabil în acest film istoric, jucând personajul George.