Best.Christmas.Ever!

Petreceți Crăciunul ca niciodata cu filmul „Best. Christmas . Ever!”

“Best. Christmas. Ever!” este un film de Crăciun tipic. Deși a reușit să adune ceva review-uri proaste, este un film clasic de Duminică dimineața, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă. Filmul, regizat de Mary Lambert și disponibil pe Netflix, are o distribuție din care fac parte Heather Graham, Brandy Norwood, Jason Biggs și Matt Cedeño și prezintă o narațiune centrată pe teme legate de gelozie, percepție și complexitatea relațiilor umane în perioada sărbătorilor.

2023 | Categorie de vârstă: 7+ | 1 h 21 min. | Comedie NETFLIX
Regia: Mary Lambert | Scenariul: Todd Calgi Gallicano
Distribuția: Heather Graham, Brandy Norwood, J-on Biggs, Matt Cedeño, Wyatt Hunt, Abby Vill-mil, Madison Skye Validum, Nadia Sine, 

Povestea filmului se învârte în jurul lui Jackie, interpretată de Brandy Norwood, care trimite anual un newsletter de Crăciun în care se laudă, și a prietenei sale Charlotte, interpretată de Heather Graham, care este hotărâtă să demonstreze că viața lui Jackie nu este atât de perfectă pe cât o prezintă ea. 

Dinamica relațiilor într-o lume dominată de social media

În filmul “Best. Christmas .Ever!”, Heather Graham joacă rolul lui Charlotte Sanders, un personaj care se confruntă cu sentimente de invidie și inadecvare, comparându-și viața cu cea a prietenei sale Jackie Jennings, interpretată de Brandy Norwood. Evoluția lui Charlotte în film implică o călătorie de autodescoperire și apreciere a propriei vieți, în loc să fie încercată de sentimente de invidie. 

Heather Graham, cunoscută pentru rolurile sale într-o varietate de filme, de la clasicul “Boogie Nights” la seria comică “The Hangover”, sau serialul fantasy „A Discovery of Witches”, vine cu o experiență cinematografică bogată și își pune amprenta simțitor asupra filmului “Best. Christmas. Ever!”.

Jason Biggs îl interpretează pe Rob Sanders, soțul lui Charlotte. Biggs este binecunoscut pentru rolul său din seria “American Pie”, unde a interpretat personajul Jim Levenstein, un rol care a devenit iconic în lumea comediei. De asemenea, el a jucat și în serialul Netflix “Orange is the New Black”, aclamat de critici. 

Filmul, regizat de Mary Lambert, gravitează în jurul complexității prieteniei și a tendinței umane de a prezenta lumii exterioare o versiune mai șlefuită a propriei vieți.

“Best. Christmas. Ever!” oferă o perspectivă interesantă asupra comportamentul uman, care poate fi extrapolată la modul în care ne prezentăm, interactionăm și suntem percepuți în social media. 

În film, Jackie trimitea anual un buletin de Crăciun plin de fanfaronadă, plin de realizări exagerate și o viață aparent perfectă, reflectând modul în care oamenii se prezintă adesea pe rețelele de socializare. Această portretizare este unilaterală, concentrându-se pe aspectele pozitive și impresionante ale vieții, la fel cum postările din social media evidențiază adesea succesele, momentele fericite și realizările materiale. Această împărtășire selectivă poate crea iluzia unei vieți perfecte, lăsând deoparte dificultățile și provocările cu care se confruntă fiecare.

Reacția lui Charlotte la newsletter-ul lui Jackie este o ilustrare a modului în care oamenii s-ar putea simți atunci când își răsfoiesc feed-urile din social media. Văzând viețile îngrijite și idealizate ale altora se pot naște sentimente de invidie, inadecvare și o dorință de a concura. Acest lucru este similar cu misiunea lui Charlotte de a dovedi că viața lui Jackie nu este atât de perfectă pe cât pare, o misiune pe care mulți utilizatori ai rețelelor de socializare ar putea să o întreprindă metaforic atunci când își compară viețile cu ale altora.

Răsturnarea narativă a filmului, în care spectatorii află mai multe despre viețile personajelor dincolo de ceea ce este prezentat în mod superficial, se aliniază cu realitatea că postările din social media sunt doar o frântură din viața cuiva. De exemplu, o persoană poate fi invidiată pentru succesul profesional și bogăția sa, dar în spatele scenei s-ar putea să se confrunte cu tragedii sau provocări personale, cum ar fi pierderea unei persoane dragi, care adesea nu sunt împărtășite pe rețelele de socializare. Acest aspect al filmului subliniază natura complexă și multifațetată a vieții umane, care nu poate fi surprinsă pe deplin într-o postare pe rețelele de socializare sau într-un newsletter de Crăciun.

În esență, “Best. Christmas. Ever!” servește ca un memento că social media prezintă adesea o versiune distorsionată și superficială a realității. Subliniază importanța recunoașterii faptului că toată lumea se confruntă cu propriile lupte și provocări, indiferent de cât de perfectă ar putea părea viața lor online. Filmul îi încurajează pe spectatori să privească dincolo de suprafață și să se apropie de ceilalți cu empatie și înțelegere, recunoscând nuanțele și complexitatea vieții reale, care sunt adesea ascunse de ochii lumii.

Total
0
Shares
Articolul anterior
Robert De Niro scena memorabila din filmul Taxi Driver

Taxi Driver. Filmul care te face să îl vezi iar și iar

Articolul următor
Nu priviți în sus (Don't Look Up)

Nu priviți în sus. Atunci când nici apocalipsa nu e luată în serios

Alte articole interesante