Cele mai asteptate filme din 2024

Cele mai așteptate filme ale anului 2024

Fiecare an vine cu sute de filme noi. Unele sunt foarte bune, altele sunt bunicele, iar o bună parte este formată din filme dacă nu proaste, atunci de o calitate îndoielnică. Chiar și filmele slabe pot fi o sursa de entertainment, mai ales în era în care avem acces la mii de titluri pe platformele de streaming.

Mai jos vei regăsi lista filmelor bune și foarte bune care urmează să fie lansate în 2024. Le-am ordonat în funcție de data lansării, ca să-ți fie mai ușor să-ți planifici vizitele la cinema. 

Miller’s Girl

Poster Film Miller’s Girl

Regia: Jade Bartlett

Distribuție principală: Martin Freeman, Jenna Ortega

Premiera în România: 26 ianuarie

Miller’s Girl este un thriller-dramă scris și regizat de Jade Halley Bartlett. Filmul îi are în rolurile principale pe Jenna Ortega și Martin Freeman într-o poveste despre o studentă și un profesor care se află într-o relație complicată în urma unei teme de scriere creativă. 

Intriga se învârte în jurul unei scriitoare tinere și talentate, interpretată de Jenna Ortega, care pornește într-o călătorie creativă după ce profesorul ei, portretizat de Martin Freeman, îi dă un proiect care le încurcă tot mai mult viețile. 

Miller’s Girl a făcut parte inițial din lista neagră a scenariilor nerealizate la Hollywood în 2016, compania lui Seth Rogen, Point Grey Pictures, achiziționând scenariul. Din distribuția filmului fac parte nume notabile precum Gideon Adlon, Bashir Salahuddin și Dagmara Domińczyk, alături de Ortega și Freeman.

Argylle

Regia: Matthew Vaughn

Distribuția principală: Henry Cavill, Bryce Dallas Howard, Dua Lipa, Samuel L. Jackson 

Premiera în România: 2 februarie

Argylle este un thriller stilat regizat de Matthew Vaughn (2024). Pelicula urmărește aventurile unui super spion pe nume Argylle. Desfășurat în mai multe locații internaționale, filmul promite un amestec de acțiune, high fashion și o distribuție cu vedete una și-una. Intriga se învârte în jurul intrigii, înșelăciunii și a unei lumi a spionajului. Acest film este doar începutul a ceea ce se așteaptă să fie o trilogie, așadar sperăm să ne bucurăm de o nouă saga de calitate în genul filmelor de acțiune cu spioni. 

Lisa Frankenstein

Regia: Zelda Williams

Distribuția principală: Kathryn Newton, Cole Sprouse

Premiera în România: 8 februarie

Lisa Frankenstein promite să ne ofere o perspectivă unică asupra unei povești clasice, cu o abordare inedită și amuzantă a clasicei narațiuni de dragoste și cu zombie. Filmul, semnat de renumitul scenarist Diablo Cody, cunoscut pentru creații precum “Jennifer’s Body”, combină elemente de comedie și suspans. Este o poveste de dragoste “coming of RAGE” despre o adolescentă neînțeleasă și iubitul ei din liceu, care este, în mod interesant, un deosebit de chipeș cadavru. Perechea excentrică pornește într-o aventură în căutarea fericirii și, la propriu, a unor părți lipsă din corp.

Regizat de Zelda Williams, aflată la debutul său în lungmetraj, filmul îi are în distribuție pe Kathryn Newton, Cole Sprouse, Carla Gugino și Liza Soberano. Intriga țese o poveste despre angoasa adolescenței cu o întorsătură macabră, oferindu-ne atât emoții, cât și râsete.

Air Force One Down

Regia: James Bamford

Distribuția principală: Katherine McNamara, Ian Bohen, Dascha Polanco, Rade Šerbedžija

Premiera în România: februarie

Air Force One Down (2024), regizat de James Bamford, este un thriller cu acțiune din belșug care urmărește povestea unei agente începătoare a Serviciilor Secrete aflată la prima ei misiune la bordul Air Force One. Avionul este deturnat de teroriști care urmăresc să perturbe o afacere crucială în domeniul energiei. Agenta trebuie să își folosească la maximum curajul și abilitățile pentru a salva viața președintelui și a evita o criză globală, într-o luptă care ar putea schimba cursul istoriei. Filmul îi are în distribuție pe Katherine McNamara, Ian Bohen, Dascha Polanco, Rade Serbedzija și Anthony Michael Hall. Filmul îmbină secvențe de acțiune intense cu o narațiune captivantă, promițând o experiență cinematografică palpitantă

Madame Web

Regia: SJ Clarkson

Distribuția principală: Sydney Sweeney, Emma Roberts, Adam Scott, Dakota Johnson, Isabela Merced

Premiera în România: 16 februarie

Madame Web se anunță un film unic și intrigant în genul filmelor cu supereroi. O are ca protagonistă pe Dakota Johnson în rolul Cassandrei Webb, un paramedic din Manhattan care ar avea abilități de clarvăzător. Povestea evoluează pe măsură ce ea este forțată să se confrunte cu dezvăluiri surprinzătoare despre trecutul ei. De-a lungul filmului, formează legături cu trei femei, fiecare dintre ele fiind destinate unui viitor măreț. Cu toate acestea, călătoria lor este plină de pericole, deoarece trebuie să navigheze printr-un prezent fatal pentru a-și atinge potențialul.

Filmul, regizat de S.J. Clarkson, este un „origin story” de sine stătător pentru una dintre cele mai enigmatice eroine Marvel. Spre deosebire de multe filme cu supereroi, Madame Web se anunță a fi un thriller animat de suspans. Cel mai probabil vom vedea o distanțare de narațiunea obișnuită a filmelor cu supereroi, concentrându-se mai mult pe aspectele psihologice și misterioase ale personajului central.

Bob Marley: One Love

Regia: Reinaldo Marcus Green

Distribuție principală: Kingsley Ben-Adir, Lashana Lynch, Jesse Cilio, Tosin Cole, Michael Gandolfini, Sundra Oakley

Premiera în România: 16 februarie

Bob Marley: One Love (2024) este un omagiu cinematografic al vieții și muzicii revoluționare a lui Bob Marley. Regizat de Reinaldo Marcus Green și avându-i ca protagoniști pe Kingsley Ben-Adir în rolul lui Bob Marley și Lashana Lynch în rolul soției sale Rita, filmul oferă o perspectivă unică asupra aspectelor personale și profesionale ale vieții lui Marley. Produs în colaborare cu familia Marley, filmul promite o explorare autentică și sinceră a călătoriei lui Marley, de la începuturile sale umile din Jamaica până la a deveni o emblemă globală a iubirii, a unității și a revoluției muzicale. Filmul este pregătit să cucerească inimile fanilor vechi și noi atunci când va ajunge în cinematografe pe 14 februarie 2024 in Statele Unite și pe 16 februarie la noi. 

Dune: Partea a Doua

Dune: Part Two

Regia: Denis Villeneuve

Distribuție principală: Timothée Chalamet, Lea Seydoux, Rebecca Ferguson, Zendaya as Chani, Josh Brolin, Florence Pugh, Christopher Walken 

Premiera în România: 1 martie

Dune: Partea a doua reia povestea captivantă a lui Paul Atreides. Acest capitol aprofundează alianța sa cu Chani și cu Fremenii. Călătoria lui Paul este una a răzbunării și a unei lupte intense împotriva unui viitor întunecat. Regizorul Denis Villeneuve propune o abordare mai orientată spre acțiune în comparație cu primul film, promițând o experiență epică. Filmul explorează teme complicate precum ecologismul și exploatarea în cadrul unei narațiuni intense. 

Kung Fu Panda 4

Regia: Mike Mitchell, Stephanie Ma Stine

Distribuția principală: Jack Black, Awkwafina, Viola Davis, Bryan Cranston, Ke Huy Quan, Dustin Hoffman, Angelina Jolie, James Hong, Ian McShane

Premiera în România: 15 martie

Kung Fu Panda 4 ne aduce pe ecrane încă o aventură palpitantă și emoționantă din îndrăgita serie de animație. În această ultimă animație, ursul panda preferat al tuturor, Po, pornește într-o călătorie neașteptată care îl duce foarte departe de confortul Palatului de Jad. În acest capitol, Po se confruntă cu un nou și misterios răufăcător a cărui putere amenință însăși esența Kung Fu-ului.

Așa cum ne-am obișnuit, filmul este un amestec vibrant între umor și emoție. Farmecul stângaci al lui Po și entuziasmul pentru artele marțiale sunt în prim-plan, ceea ce face ca momentele amuzante să fie savurate atât de copii, cât și de adulți. Filmul este uimitor din punct de vedere vizual, cu peisajele sale bogate și pline de culoare și secvențele de acțiune fluide și dinamice, care sunt un festin pentru priviri.

Godzilla x Kong: The New Empire

Regia: Adam Wingard

Distribuția principală: Rebecca Hall, Brian Tyree Henry, Dan Stevens, Kaylee Hottle

Premiera în România: 12 aprilie

Godzilla x Kong: Noul Imperiu este un spectacol cinematografic care îi pune din nou față în față pe cele două icoane titanice, Godzilla și King Kong, într-o confruntare epică. Acest ultim episod din universul monștrilor aduce o răsturnare de situație în rivalitatea lor, împletind destinele lor cu soarta umanității.

Challengers 

Regia: Luca Guadagnino

Distribuția principală: Zendaya, Mike Faist, Josh O’Connor, A.J. Lister, Jake Jensen

Premiera în România: 26 aprilie

Tashi Duncan este o fostă tenismenă genială devenită antrenoare și o forță a naturii care nu se justifică pentru jocul ei pe teren și în afara lui. Căsătorită cu un campion care pierde constant în ultima vreme, strategia lui Tashi pentru redresarea soțului ei ia o întorsătură surprinzătoare atunci când acesta trebuie să se confrunte cu Patrick, fostul iubit al lui Tashi. Pe măsură ce trecutul și prezentul lor se întretaie, iar tensiunile se amplifică, Tashi trebuie să se întrebe: care va fi prețul victoriei?

The Fall Guy

Regia: David Leitch

Distribuția principală: Ryan Gosling, Emily Blunt 

Premiera în România: 10 mai

The Fall Guy, care urmează să apară în cinematografe în mai 2024, promite să fie o aventură palpitantă. Regizat de David Leitch, filmul este o adaptare a serialului de televiziune cu același nume din anii 1980. Acesta îl are în rolul principal pe Ryan Gosling, care îl interpretează pe Colt Seavers, un cascador robust și marcat de lupte. Povestea începe cu Colt care se retrage din lumea cascadoriilor timp de un an pentru a se concentra asupra sănătății sale fizice și mentale. Cu toate acestea, el se trezește atras din nou în mijlocul acțiunii atunci când actorul principal al unui important film de studio, regizat de fosta lui iubită, Jody Moreno (interpretată de Emily Blunt), dispare.

Total
0
Shares
Articolul anterior
Premiile Oscar 2024

Premiile Oscar 2024. Oppenheimer domină în preferințe, iar Scorsese face record

Articolul următor
The Curious Case of Benjamin Button

Strania poveste a lui Benjamin Button: O Poveste despre timp și eternitate

Alte articole interesante
Film Fargo din 1996

Fargo: O încurcătură criminală povestită cu un umor negru deosebit

În încercarea disperată de a-și rezolva problemele financiare, un vânzător de mașini din Minnesota angajează doi criminali să o răpească pe soția sa, pentru a obține răscumpărare de la socrul său bogat. Planul său se destramă rapid, declanșând un șir de evenimente tragice și comice, care atrag atenția unei polițiste însărcinate și extrem de perspicace, determinată să rezolve cazul.