Top filme cu Tom Hardy

Cele mai bune filme cu Tom Hardy, de la Mad Max la Inception

Tom Hardy a început să se lipească de sufletul oamenilor undeva la începutul anilor 2010. Au urmat filme de Oscar și filme devenite legendare, dar și seriale imense. Iată lista celor pe care să le vezi imediat ce ai ocazia. 

La cât de popular a fost, e foarte probabil ca Tom Hardy să fie cunoscut de mulți datorită serialului Peaky Blinders (2013 – 2022). Acolo a jucat rolul lui Alfie Solomons, un mafiot evreu care ajunge să se dueleze cu Thomas Shelby (Cillian Murphy) pe o plajă și astfel se încheie povestea lui. A apărut în 13 episoade și a avut același fel bombănit de-a livra replici prin care s-a remarcat încă din The Dark Knight Rises.

Și dacă tot am zis de filmul ăsta, de acolo a rămas și un citat celebru livrat de Tom Hardy (în rolul lui Bane): „Tu doar ai adoptat întunericul; eu m-am născut în el, am fost modelat de el.” Și o vreme Bane părea că vorbește pentru popor, pentru cei asupriți.

În fine, alt rol în care s-a remarcat e în Venom. Sunt deja două filme cu el, un spin off necesar pentru universul lui Spider-Man și Tom Hardy aduce un pic de umor necesar pentru universurile create de Marvel, DC Comics și alte studiouri axate pe supereroi. Acestea fiind spuse, Mad Max e filmul pe care nu trebuie să-l ratezi, d-aia am și început cu el.

Tom Hardy în filmele pe care nu trebuie să le ratezi 

Mad Max: Fury Road (2015); Tom Hardy – Max Rockatansky

2015 | Categorie de vârstă: 15+ | 2 h | regia: George Miller

De ce merită să vezi filmul Mad Max. Este un film post-apocaliptic care completează seria Mad Max cu Mel Gibson, dar e și o poveste de sine stătătoare. În lumea filmului, resursele sunt limitate și violența este necesară. Max Rockatansky (Tom Hardy), un fost polițist, este prins de oamenii lui Immortan Joe, un dictator regional.

Max ar urma să fie folosit pentru transfuzii de sânge. Dintr-una într-alta, Max ajunge „baterie” de sânge pentru unul dintre soldații lui Joe care pleacă să recupereze un camion furat de Furiosa (Charlize Theron) în care sunt cele cinci soții ale dictatorului (una dintre ele gravidă). Max ajunge în cursa nebună pentru supraviețuire și, da, îi iese, dar până atunci vezi un film excepțional cu efecte vizuale puternice, explozii, coregrafii și o muncă incredibilă depusă de Miller și oamenii lui.

Unde îl poți vedea pe streaming în România – Max

The Dark Knight Rises (2012); Tom Hardy – Bane

2012 | Categorie de vârstă: 13+ | 2 h 44 min. | regia: Christopher Nolan

De ce merită să vezi filmul The Dark Knight Rises. Vedeta filmului care completează seria cu Batman gândită de Nolan este… Batman. Adică Christian Bale în rolul miliardarului Bruce Wayne și a justițiarului mascat Batman. Dar în The Dark Knight Rises e vorba și de Bane (Tom Hardy) și încheie trilogia devenită deja legendară pentru filmele cu supereroi. Bane este, pe scurt, dictatorul în devenire care crede în anarhie și uciderea celor care au luat deciziile proaste care au dus la starea de fapt actuală. Firesc, vrea să arunce orașul în aer cu o armă nucleară (de care e legat numele Bruce Wayne).

Tom Hardy ca Bane este excepțional, cu tot cu replicile lui livrate aproape neinteligibile (deși aici ar fi și semnătura lui Nolan de-a livra unele momente fără să auzi clar ce se spune). Personajul pe care îl joacă este complex, puternic, inteligent, fără scrupule și cu o carismă deosebită cu succes la public. Iar Nolan îl folosește la maximum pe Tom Hardy ca un villain spectaculos. Scenele de acțiune sunt spectaculoase și cu o coregrafie bună, iar atmosfera tensionată și dramatică te face să te întrebi ce faci tu într-un astfel de univers.

Unde îl poți vedea pe streaming în România – Max

Venom (2018) | Venom: Let There Be Carnage (2021)| Venom 3 (așteptat în 2024); Tom Hardy – Eddie Brock / Venom

Venom | 2018 | Categorie de vârstă: 15+ | 1 h 52 min. | regia: Ruben Fleischer; Venom: Let There Be Carnage | 2021 | Categorie de vârstă: 15+ | 1 h 37 min. | regia: Andy Serkis

De ce merită să vezi filmele Venom. Seria de filme Venom cu Tom Hardy în rol principal ar trebui văzută fix pentru actor și pentru că e un spin off necesar pentru universul Spider-Man. Venom e un parazit extraterestru care face din Eddie Brock un tip mai sigur pe el, mai util societății. Umorul și acțiunea vin fix din relația pe care Eddie o are cu simbiotul Venom. Altfel spus, e un Spider-Man mai cool și fără să vorbească tot timpul despre scopul nobil al acțiunilor sale. 

Unde îl poți vedea pe streaming în România – Venom (2018) e pe Max, Netflix și Disney+; celălalt încă nu

Locke (2013); Tom Hardy – Ivan Locke

2013 | Categorie de vârstă: 15+ | 1 h 25 min. | regia: Steven Knight

De ce merită să vezi filmul Locke. Sunt acele momente în care ți-e teamă de un apel telefonic. Eh, de aici începe filmul. Ivan, inginer constructor, primește un telefon și de acolo începe o serie de evenimente care-i va schimba complet viața. E un film despre viață, familie, dar mai ales despre deciziile grele care îți schimbă viața. Locke este o explorare a presiunii și responsabilităților, iar Tom Hardy se remarcă drept un actor capabil să livreze și astfel de emoții (venea după Inception, din cu totul alt registru). 

Unde îl poți vedea pe streaming în România – deocamdată, nicăieri (oficial)

Capone (2020); Tom Hardy – Al Capone

2020 | Categorie de vârstă: 18+ | 1 h 43 min. | regia: Josh Trank

De ce merită să vezi filmul Capone. Pentru că este despre Al Capone? Serios, vorbim de poate cel mai popular mafiot (până la Pablo Escobar). Tom Hardy devine aici Capone și ni-l prezintă pe interlopul american în ultimii ani de viață. Capone are halucinații și comportamentul e tot mai imprevizibil, mai violent. Iar un argument pentru a-l vedea e că vezi și o altă parte din viața lui Capone, nu doar anii de creștere. Această perspectivă nouă îi aduce și lui Hardy încă o scenă pe care să-și prezintă capacitățile actoricești după filme SF, filme cu supereroi și seriale de larg succes. 

Unde îl poți vedea pe streaming în România – deocamdată, nicăieri (oficial)

Legend (2015); Tom Hardy – Reggie și Ron Kray

2015 | Categorie de vârstă: 18+ | 2 h 12 min. | regia: Brian Helgeland

De ce merită să vezi :enhancement-a94cc524-1955-44b4-9f36-ce4d932030e8″ class=”textannotation disambiguated wl-creative-work wl-no-link” itemid=”https://data.wordlift.io/wl166440/entity/filmul”>filmul Legend. rong>Pentru Tom Hardy – la dublu. Alt motiv n-ai. Sau dacă-ți plac filmele cu gangsteri, dar să fie ceva mai din Europa, mai din Marea Britanie. Frații Kray sunt doi interlopi celebri în zonă, iar filmul ăsta trebuia să-i facă celebri în afara Regatului Unit. N-a reușit. Iar filmul Legend s-a remarcat cu două stele în The Guardian și această caracterizare: „Este vorba de doi interlopi la prețul unui singur actor și, în timp ce scântei de strălucire ies la iveală din interpretările sale, Hardy este tras în jos de un cadru dezamăgitor de banal.” Hardy face însă un rol la dublu și asta nu-i puțin. 

Unde îl poți vedea pe streaming în România – deocamdată, nicăieri (oficial)

Tom Hardy în alte filme în care a făcut bine

Dunkirk (2017); Tom Hardy – Farrier

2017 | Categorie de vârstă: 12+ | 1 h 46 min. | regia: Christopher Nolan

filmul Dunkirk. Dacă îți plac filmele cu Al Doilea Război Mondial, atunci ăsta trebuie clar văzut. Nolan se aventurează într-unul dintre cele mai importante momente din acest conflict și o face în stilul său caracteristic: diverse cronologii, sute și sute de figuranți și totul filmat cât mai aproape de realitate, fără efecte speciale create apoi. Farrier e pilot de avion și chiar dacă nu-l vezi la față pe Tom Hardy, e acolo. Îți dai seama după replicile livrate înfundat.

Unde îl poți vedea pe streaming în România – deocamdată, nicăieri (oficial)

The Revenant (2015); Tom Hardy – John Fitzgerald

2015 | Categorie de vârstă: 15+ | 2 h 36 min. | regia: Alejandro G. Iñárritu

De ce merită să vezi mbiguated wl-creative-work wl-no-link” itemid=”https://data.wordlift.io/wl166440/entity/filmul”>filmul The Revenant. E class=”textannotation disambiguated wl-creative-work wl-no-link” itemid=”https://data.wordlift.io/wl166440/entity/filmul”>filmul care i-a adus un Oscar lui DiCaprio și cel în care Tom Hardy devine John Fitzgerald, un antagonist care nu este doar malefic că era necesar, ci un individ complex, cu motivații și conflicte interioare. Astfel, Tom Hardy aduce pe ecrane o interpretare autentică și profundă a unui personaj complicat, caracterizat nu doar de răutate, ci și vulnerabilitate și conflicte interioare.

Unde îl poți vedea pe streaming în România – Netflix

Inception (2010); Tom Hardy – Eames

2010 | Categorie de vârstă: 12+ | 2 h 28 min. | regia: Christopher Nolan

De ce merită să vezi tation”>o-link” itemid=”https://data.wordlift.io/wl166440/entity/filmul”>filmul Inception. Ai putea spune că Nolan s-a îndrăgostit de Tom Hardy de la

Total
0
Shares
Articolul anterior
Poster serial Gen V

Gen V (2023) - Supereroii redefiniți: un nou capitol din universul The Boys

Articolul următor
Poster film The Irishman Irlandezul 2019

The Irishman – Irlandezul: Asasinul mafiei (2019). All star cu mafioții tăi preferați

Alte articole interesante
Film Fargo din 1996

Fargo: O încurcătură criminală povestită cu un umor negru deosebit

În încercarea disperată de a-și rezolva problemele financiare, un vânzător de mașini din Minnesota angajează doi criminali să o răpească pe soția sa, pentru a obține răscumpărare de la socrul său bogat. Planul său se destramă rapid, declanșând un șir de evenimente tragice și comice, care atrag atenția unei polițiste însărcinate și extrem de perspicace, determinată să rezolve cazul.