Afis film Close 2022

Close – O călătorie emoțională în inima prieteniei

“Close” este o poveste despre copilărie și despre tranziția spre maturitate, o poveste care ne amintește cât de important este să păstrăm vie capacitatea de a iubi și de a fi vulnerabili în fața celorlalți.
Titlu original: Close
2022 | Categorie de vârstă: 12+ | 1 h 45 min. | Dramă, Maturizare, Prietenie 
Poster film Close 2022

Regia: Lukas Dhont

Scenariști: Lukas Dhont, Angelo Tijssens

Distribuția: Eden Dambrine, Gustav De Waele, Émilie Dequenne, Léa Drucker, Igor van Dessel, Kevin Janssens, Marc Weiss.

Filmul “Close” este o dramă belgiană regizată de Lukas Dhont, este o capodoperă cinematografică ce explorează cu delicatețe și profunzime temele prieteniei, inocenței și tranziției tumultuoase spre adolescență. Filmul, premiat cu Grand Prix la Cannes și nominalizat la Globurile de Aur și la Oscar, ne prezintă povestea a doi băieți de 13 ani, Léo și Rémi, a căror prietenie nealterată este pusă la încercare în momentul tranziției lor către o nouă etapă educațională și socială.

Dhont abordează cu măiestrie subiectul sensibil al prieteniei masculine într-o societate înclinată să interpreteze greșit apropierea emoțională dintre băieți. Filmul nu se bazează pe acțiunea tipică hollywoodiană, ci mai degrabă pe o narativă lentă, dar captivantă, care permite spectatorului să se scufunde în complexitatea emoțiilor personajelor.

“Close” este un film care te provoacă să reflectezi asupra propriei copilării și adolescenței. Este o poveste despre fragilitatea relațiilor umane și despre cum acestea pot fi afectate de schimbările neașteptate ale vieții. Prin cadrele strânse pe chipurile personajelor, Dhont reușește să transmită o gamă largă de emoții, de la bucuria pură a copilăriei la durerea și confuzia pierderii.

Pe parcursul filmului, ești invitat să trăiești alături de Léo și Rémi bucuriile și provocările prieteniei lor. Transformarea relației lor, surprinsă cu o sensibilitate rar întâlnită, ne amintește cât de complexe și fragile pot fi legăturile dintre oameni.

Reflectând asupra experienței pe care “Close” mi-a oferit-o, mă găsesc încă absorbit în ecoul emoțiilor sale. Acest film nu este doar o simplă prezentare a unei povești despre copilărie și maturizare; este un portal către propriile noastre amintiri, un memento al fragilității și intensității primelor noastre legături. Prin ochii lui Léo și Rémi, am redescoperit bucuriile nevinovate și durerile ascunse ale propriei mele adolescențe, amintindu-mi că fiecare moment de prietenie, fiecare râs și fiecare lacrimă, formează țesătura complexă a vieții noastre. “Close” nu este doar un film de vizionat, ci o experiență de trăit, un ecou al propriilor noastre povești nespuse.

Premii:

  • 2022: Academy Awards: Nominalizat pentru Cel mai bun film internațional
  • 2022: Cannes Film Festival: Grand Jury Prize
  • 2022: Golden Globes: Nominalizat pentru Cel mai bun film străin
  • 2022: European Film Awards: 5 nominalizări, inclusiv pentru Cel mai bun film
  • 2022: National Board of Review (NBR): Cel mai bun film străin
  • 2022: Critics Choice Awards: Nominalizat pentru Cel mai bun film străin
Total
0
Shares
Articolul anterior
The Book of Eli

The Book of Eli: O călătorie cinematografică brută și sinceră

Articolul următor
Afis film Indiana Jones and the Dial of Destiny

Indiana Jones și cadranul destinului - O nouă saga

Alte articole interesante
Filme iraniene bune

Filme Iraniene impresionante

Filmele iraniene sunt absolut uluitoare. În ciuda restricțiilor existente, iranienii reușesc să creeze unele dintre cele mai uimitoare filme din punct de vedere artistic din istoria cinematografiei. În timp ce "The Cow" ar fi putut fi filmul care a făcut ca lumea să le remarce cinematografia, omul care ar trebui să fie creditat pentru popularizarea Noului Val iranian ar fi geniul numit Abbas Kiarostami. Martin Scorsese spunea: " Kiarostami simbolizează cel mai înalt nivel de măiestrie în cinematografie".