Colin Firth

Colin Andrew Firth este un actor și producător englez, născut pe 10 septembrie 1960 în Grayshott, Hampshire. Este cunoscut pentru o gamă largă de roluri în film și televiziune, precum și pentru activitatea sa de producător.
Colin Firth Actor

Firth a devenit cunoscut pe plan internațional pentru rolurile sale din filme precum “The King’s Speech”, pentru care a câștigat Premiul Oscar pentru Cel Mai Bun Actor, și “A Single Man”, care i-a adus o nominalizare la Oscar.

Firth a studiat actoria la Drama Centre London și a început să lucreze ca actor în 1983. De-a lungul carierei sale, a primit numeroase premii și recunoașteri, inclusiv un Commander of the Order of the British Empire, un BAFTA Award pentru Cel Mai Bun Actor într-un Rol Principal, și un star pe Hollywood Walk of Fame. A fost, de asemenea, inclus în lista Time 100 a celor mai influente persoane în anul 2011.

Pe lângă activitatea sa în actorie, Firth este cunoscut și pentru sprijinul său față de diverse cauze sociale și de mediu. A fost căsătorit cu Livia Giuggioli din 1997 până în 2019 și are trei copii. Vorbește fluent engleza și italiană și este un susținător al echipei de fotbal Arsenal F.C.