Poster articol Top 10 comedii Netflix

Top 10 comedii Netflix pe care să nu le ratezi în ianuarie 2024

Poate pare greu să găsești ceva bun de văzut pe Netflix, în fața unei oferte atât de mari. Tocmai de-aia ți-am adus aici 10 comedii bune de văzut. Cel puțin unul dintre filme e pentru tine.

Netflix are un portofoliu impresionant de filme și seriale, de toate genurile și din aproape toate colțurile lumii. Da, inclusiv România, dar asta nu mai e o surpriză. Poate fi dificil de găsit ceva de văzut, dar sunt multe filme bune care merită o șansă. Cel puțin când vine vorba de comedii pe Netflix adevărul e că lista e imensă.

Ce am pus mai jos sunt doar 10 dintre cele mai ofertante comedii de văzut pe Netflix. Sunt și în română, sunt și mai noi și mai vechi. Unele poate că nu par comedii, dacă te uiți pe sinopsis, dar o să râzi. Și nu e doar despre umor, pentru că distribuția e și ea dintre cele mai bune. Așa că iată ce să vezi în ianuarie 2024, cât încă îți faci planul pentru noul an.

Cinci comedii de pe Netflix care sunt mai mult decât atât

You People (2023)

2023 | Categorie de vârstă: 16+ | 1 h 58 min. | NETFLIX

Distribuție: Jonah Hill (Ezra), Lauren London (Amira), Eddie Murphy (Akbar), Julia Louis-Dreyfus (Shelley), Sam Jay (Mo), Nia Long (Fatima), David Duchovny (Arnold)

You People e una dintre acele comedii de pe Netflix în care vei regăsi ceva din familia ta. Ezra și Amira au o relație și pregătesc o nuntă. Dar fix relația lor pare una „interzisă”. Ea vine dintr-o familie de culoare, musulmană. El dintr-o familie de evrei. Pe ceea ce în aparență e cea mai mare problemă a relației lor încep să fie construite toate celelalte conflicte, inclusiv o cină ratată în cel mai spectaculos mod cu putință. 

You People e însă o comedie fără pretenții, cu happy end. Nu-ți va rămâne prea mult în minte, dar distribuția merită atenția, în special ce face Jonah Hill în rolul lui Ezra, dar și Eddie Murphy ca un tată care încă vrea să ia decizii în viața fiicei sale. 

Glass Onion: A Knives Out Mystery (2022)

2022 | Categorie de vârstă: 13+ | 2 h 21 min. | Comedie NETFLIX

Distribuție: Daniel Craig (Benoit Blanc), Edward Norton (Miles Bron), Kate Hudson (Birdie Jay), Dave Bautista (Duke Cody), Janelle Monáe (Andi Brand), Kathryn Hahn (Claire Debella), Leslie Odom Jr. (Lionel Toussaint). 

Glass Onion face, înainte de toate, un lucru excepțional: îl scoate pe Daniel Craig din rolul lui James Bond și-l transformă într-un detectiv cu accent ciudat, dar amuzant, și incredibil de atent la detalii. Bine, asta s-a întâmplat încă de la primul film – Knives Out –, dar acum e dusă mai departe ideea sub ceea ce se crede că e soarele din Grecia. Acolo, Craig în pielea personajului Benoit Blanc trebuie să investigheze o crimă anunțată dinainte. Doar că sfârșește prin a desluși un mister mult mai complicat decât părea la prima vedere.

E comedie, dar se încadrează și în ceea ce ai putea spune că e un film true crime lejer, relaxat. Sau un film cu tot felul de puzzle-uri la care să fii atent. Ce-i drept, așa și începe: invitația pentru fiecare dintre musafirii din casa de sticlă e trimisă într-o cutie ca un puzzle. În timp ce-o să râzi în tot felul de momente mai mult sau mai puțin serioase, e posibil să te gândești și că Craig reușește să arate că detectivii pot fi și altfel, nu doar încruntați și scorțoși. Fie începi cu Glass Onion, fie cu Knives Out nu contează, dar cert e că ar trebui să le vezi pe amândouă.

I Care A Lot (2020)

2020 | Categorie de vârstă: 16+ | 1 h 59 min. | Comedie NETFLIX

Distribuție: Rosamund Pike (Marla Grayson), Peter Dinklage (Roman Lunyov), Eiza González (Fran), Chris Messina (Dean), Macon Blair (Roman Lunyov Jr.), Alicia Witt (Patty), Damian Young (Frank Williams), Isiah Whitlock Jr. (judecătorul)

I Care A Lot are momente în care te face să râzi, în timp ce te gândești la plot: Marla e o tipă fără scrupule care exploatează persoanele în vârstă declarate incapabile. Devine astfel o escroacă de succes moderat. Odată ce-i iese schema și instanța îi acordă drepturile, ea plasează persoanele în centre de îngrijire și le vinde bunurile.

Această comedie neagră de pe Netflix îl readuce în centrul atenției și pe Peter Dinklage (Tyrion Lannister în serialul Game of Thrones) în rolul unui mafiot rus al cărui drum se va intersecta cu micul business al Marlei. Ea ajunge să aibă astfel probleme cu lumea interlopă tocmai prin înșelătoriile pe care le face. Una dintre ele chiar cu mama lui Roman. 

Don’t Look Up (2021)

2021 | Categorie de vârstă: 16+ | 2 h 23 min. | Comedie NETFLIX

Distribuție: Leonardo DiCaprio (Randall Mindy), Jennifer Lawrence (Kate Dibiasky), Meryl Streep (președinta Orlean), Cate Blanchett (Brie Evantee), Rob Morgan (Teddy Oglethorpe), Jonah Hill (Jason Orlean), Timothée Chalamet (Yule)

Don’t Look Up e o comedie amară despre nepăsarea oamenilor. Este, totodată, filmul Netflix care a pus lumea pe jar la finalul lui 2021. Fiecare a avut o părere, fie despre cât de prost e filmul, fie despre cât de improbabil e scenariul prezentat. Da, poate că putea ieși ceva mai bun, mai ales cu o astfel de distribuție, dar vorbim pe ce avem. 

Și așa cum avem câteva filme clasice de Crăciun, ăsta ar putea fi acel film de final de an sau, mai degrabă, început de an. Ce faci de aici înainte? Dacă apocalipsa vine mâine, cum o să trăiești ultimele luni? Cam asta propune și filmul, dar bagă și niște note umoristice pe unde e loc. Bine, totul e de râs, o comedia neagră satirică despre cum oamenilor cu greu le poate păsa de ceva important. 

The Meyerowitz Stories (2017)

2017 | Categorie de vârstă: 16+ | 1 h 52 min. | Comedie/Dramă NETFLIX

Distribuție: Adam Sandler (Danny Meyerowitz), Ben Stiller (Matthew Meyerowitz), Dustin Hoffman (Harold Meyerowitz), Emma Thompson (Maureen), Elizabeth Marvel (Jean Meyerowitz)

Da, filmul The Meyerowitz Stories se încheie oarecum într-o notă tristă sau de detașare, dar până acum te poartă prin niște momente de un absurd în fața căruia nu te poți abține să nu râzi. Cei trei bărbați Meyerowitz – interpretați de Sandler, Stiller, respectiv Hoffman – sunt personajele în care vei regăsi unchi, bunici, prieteni și alți apropiați ai tăi. Încăpățânarea lui Harold Meyerowitz, tatăl artist care și-a neglijat copiii în timp ce și-a urmărit visul, naște unele dintre momentele care te lasă și fără cuvinte. 

În timp ce te face să râzi prin comportamentul personajelor, filmul îți rămâne în cap prin portretul realist și emoționant al unei familii cu prea multe probleme și prea puțin timp la dispoziție ca să le rezolve. Este însă o comedie care se poate lăsa și cu ceva lecții de viață.

Există și comedii românești pe Netflix

Teambuilding (2022)

2022 | Categorie de vârstă: 16+ | 1 h 31 min. | Comedie NETFLIX

Distribuție: Șerban Pavlu (Oprea), Cosmin „Micutzu” Nedelcu (Horia Brenciu), Matei Dima (Emil), Anca Dinicu (Lorena), Adrian Nicolae (Spaima), Nicu Banea (Onel)

Teambuilding a stat întâi în cinema, apoi a ajuns pe Netflix când l-au descoperit și mai mulți români. Unii au criticat că sunt prea multe înjurături în film, alții l-au luat ca atare: o comedie lejeră în care sunt ironizate tot felul de obiceiuri din corporații. În convenția filmului, firma e PLM Global condusă de Oprea și în care Emil vrea să ajungă mai sus. Doar că ajunge chiar mai jos. Apoi angajații pleacă în teambuilding, unde Emil trebuie să demonstreze că și echipa lui e în stare de ceva – orice. 

Comedia asta a făcut cifre mari în cinema și nu cere prea mult de la tine. Da, are înjurături, dar are și momente în care să râzi. Este o poveste previzibilă, dar așa sunt majoritatea comediilor. Personajele sunt însă simpatice și, cumva, relatable. Are și happy end, dacă ții la treaba asta. N-o să înțelegi mai bine corporațiile după filmul ăsta, dar măcar o să vezi că ce te enervează pe tine la job li se întâmplă și altora. 

Red Notice (2021)

2021 | Categorie de vârstă: 13+ | 1 h 58 min. | Comedie/Acțiune NETFLIX

Distribuție: Dwayne „The Rock” Johnson (John Hartley), Ryan Reynolds (Nolan Booth), Gal Gadot (The Bishop), Ritu Arya (inspectorul Urvashi Das), Chris Diamantopoulos (Sotto Voce), Ivan Mbakop (Tambwe)

Filmul Red Notice de pe Netflix ar putea fi caracterizat în fix șase cuvinte: comedie cu Johnson, Reynolds și Gadot. Distribuția asta, ai zice, n-are ce să caute în același film. Doar că s-a întâmplat și tu acum îl poți vedea. Reynolds a demonstrat deja, în orice film i s-a permis, că poate crea un personaj sarcastic de care să te atașezi. Așa e și aici. E o comedie mixată cu acțiune, câteva momente neașteptate și replici parcă scrise fix cu gândul la Reynolds. Adaugă la asta și că filmul are câteva locații pe care să le pui pe lista de vacanțe din 2024: Roma, Paris sau Londra. 

Altfel, e unul dintre acele filme care nu cer prea mult de la tine. Nu se ia în serios și nici nu n-ar trebui s-o faci. E pe calapodul braindead de stat în canapea sau în pat și să tot aștepți ceva mai bun, chiar dacă nu știi exact. 

Afacerea Est (2016)

2016 | Categorie de vârstă: 13+ | 1 h 27 min. | Comedie NETFLIX

Distribuție: Ion Sapdaru (Petro), Valeriu Andriuță (Vahtang), Sergiu Costache (Dato), Constantin Pușcașu (Marian)

Dacă filmul Afacerea Est nu exista, el trebuia inventat. Dar l-a făcut regizorul Igor Cobileanski în 2016, iar acum îl poți vedea pe Netflix. E probabil cea mai bună comedie care să surprindă esența poporului român și moldovean. Acțiunea se întâmplă în Republica Moldova, dar asta e doar o chestiune de locație și de accent. Altfel, ai putea jura că e România. 

Situația cu afacerea e simplă: se apucă trei bărbați care până ieri nici nu știau ce rost au pe lume sau că ar putea colabora să facă un ban necinstit. În plină gripă aviară, ei iau bani de la țărani ca să nu le omoare găinile. Bine, inițial voiau doar să cumpere niște tone de potcoave, dar se descurcă pe parcurs. Toate necazurile și aventurile celor trei sunt sintetizate în filmul ăsta: o comedie absurdă, echilibrată, care surprinde natura umană dezbrăcată. 

The Laundromat

2019 | Categorie de vârstă: 16+ | 1 h 36 min. | Comedie/Dramă NETFLIX

Distribuție: Gary Oldman (Jürgen Mossack), Antonio Banderas (Ramón Fonseca), Meryl Streep (Ellen Martin), Jeffrey Wright (Malchus Boncamper), Robert Patrick (Captain Paris), David Schwimmer (Matthew Quirk)

Când vine vorba de comedii speciale pe Netflix, cu siguranță The Laundromat se înscrie fără probleme pe listă. Nu te lăsa păcălit de distribuția care cuprinde nume ca Banderas sau Streep. E o comedie, dar una pe seama noastră a tuturor. E o comedie analiză în care vezi o punere în scenă a subiectului scandalului Panama Papers: cum se face spălare de bani la scară internațională, fără niciun vinovat. Sau nu unul dintre cei importanți. 

Filmul te poartă cu umor printr-o serie de povești interconectate care ilustrează schemele prin care companiile fantomă și conturile secrete sunt folosite pentru a ascunde averi uriașe și a evita plata impozitelor. Iei mai ușor toate astea în timp ce replici sarcastice sau pasiv agresiv sunt livrate de astfel de actori mari. 

Good On Paper

2021 | Categorie de vârstă: 16+ | 1 h 34 min. | Comedie NETFLIX

Distribuție: Iliza Shlesinger (Andrea), Ryan Hansen (Dennis), Margaret Cho (Margot), Britney Young (directoare de casting), Rebecca Rittenhouse (Serrena)

Fie înainte să vezi filmul ăsta, fie după ar trebui să vezi show-urile pe care Iliza Shlesinger le are pe Netflix sau în alte locuri pe internet. E una dintre comediantele de top și odată cu Good On Paper are și o comedie în care să facă asta. Bine, ea a mai jucat și în Spenser Confidential, dar nu a avut un rol care s-o pună prea mult în valoare. 

Această comedie romantică de pe Netflix ți-o arată pe Andrea (interpretată de Iliza), o actriță și comediantă care vrea să dea lovitura, așa că și-a tot amânat viața personală. Îi apare însă posibila iubire: Dennis, un tip inteligent și în aparență manierat, absolvent de Yale și cu un job bun ca hedge fund manager. Ce vezi în film e inspirat de viața Ilizei și, dincolo de-a fi o comedie, îți arată și felul în care poți ajunge să fii manipulat în căutarea unei vieți mai bune, împlinite, liniștite.

Total
0
Shares
Articolul anterior
Film Navalny (2022)

Navalny. Povestea omului pe care Putin l-a vrut mort

Articolul următor
Film Avatar The Way of Water

Avatar: The Way Of Water. Lumea poate aștepta altceva, deși filmul e un succes

Alte articole interesante
Film Gardienii Galaxiei Vol 3

Gardienii Galaxiei 3 (2023) – Ultimul film dintr-o serie care rămâne cu tine

La șase ani de la ultimul film, partea a treia din Guardians of the Galaxy 3 (Gardienii Galaxiei) a ieșit în sfârșit în lume în mai 2023. Seria asta s-a făcut remarcată în special pentru soundtrack-ul distinctiv, dar probabil c-au contribuit semnificativ la succes și supereroii, efectele speciale, umorul și numele companiei Marvel. Și Groot, bineînțeles. 
My Own Private Idaho din 1991

My Own Private Idaho: La marginea societății și a sufletului

My Own Private Idaho din 1991 este o explorare emoționantă și neconvențională a iubirii, a pierderii și a dorului. Filmul, cu River Phoenix și Keanu Reeves în rolurile principale, se adâncește în viețile a doi tineri escroci, Mike și Scott, pe măsură ce aceștia navighează într-o lume a descoperirii de sine și a dorințelor neîmplinite.
Scena din filmul The Lost City

The Lost City. Filmul care te motivează să-ți trăiești aventurile imaginate

The Lost City – Orașul pierdut e unul dintre acele filme pe care le savurezi cel mai bine pe streaming și-ți aduce aminte fie de casetele video de pe vremuri, fie de acele producții cu care te-ai familiarizat pe TV. Îți trezește un sentiment de nostalgie, chiar dacă povestea e previzibilă. Vezi, totuși, actori ca Sandra Bullock, Brad Pitt sau Daniel Radcliffe.