Top 10 comedii romantice pe Netflix

Top 10 comedii romantice pe Netflix

Netflix a reușit, prin anumite filme, să-ți facă poftă de comedii romantice. Lista de aici e cu acelea pe care nu trebuie să le ratezi, dar și la care o să tot revii.

Poveștile de iubire sunt eterne, doar se mai schimbă personajele, se mai schimbă mediul (acum vorbim de filme, nu de poezii, de exemplu) sau mai sunt aduse modificări la decor. Romantismul merge însă bine și cu nițel umor, cum e cazul și cu aceste comedii romantice de pe Netflix. 

Industria cinematografică a profitat din plin de nevoia oamenilor de astfel de povești, iar anii ‘90 ar putea fi foarte bine caracterizați drept anii în care s-a experimentat masiv cu producții horror, SF și comedii romantice. Dar genul n-a murit, ci a continuat să se dezvolte cu tot felul de interpretări noi. Așa că ia lista de mai jos și ține-o aproape de fiecare dată când vrei să vezi filme care să-ți dea un pic de optimism pentru viață și poate chiar să te învețe câteva lucruri. 

Cinci comedii romantice pe Netflix care au și replici memorabile

Love Actually

2003 | Categorie de vârstă: 16+ | 2 h 14 min. | NETFLIX

Distribuție: Hugh Grant (David), Liam Neeson (Daniel), Colin Firth (Jamie), Laura Linney (Sarah), Emma Thompson (Karen), Alan Rickman (Harry), Keira Knightley (Juliet)

La ce te uiți: Această comedie romantică pe care o poți vedea pe Netflix îți arată, într-un stil pur britanic, diferite feluri de explorare și descoperire ale iubirii prin prezentarea a zece povești separate, cu oameni din diferite pături sociale, ca să vezi că sentimentele nu sunt doar pentru unii. Cum e un film britanic, are și umor din plin. Și, între timp, a devenit un film clasic. Ar putea fi foarte bine filmul de Crăciun pentru mulți.

De ce o să-ți placă: Este, probabil, singurul film în care o să-l vezi pe Liam Neeson (eroul neînfricat din seria Taken) cum are grijă singur de un copil în timp ce caută să-și găsească iubirea. Dar distribuția e excelentă, cu actori care au ajuns peste ani să fie senzaționali în tot felul de alte roluri. Totodată, romantismul e completat din plin cu umorul inteligent și subtil, replicile fiind excelente pe context. Și la final rămâi cu un super optimism și o să te uiți cu alți ochi la zona de sosiri din aeroport. 

Set it Up

2018 | Categorie de vârstă: 16+ | 1 h 45 min. | NETFLIX

Distribuție: Zoey Deutch (Harper Moore), Glen Powell (Charlie Young), Lucy Liu (Kirsten Stevens), Taye Diggs (Richard „Rick” Otis), Joan Smalls (Suze), Meredith Hagner (Becca), Pete Davidson (Duncan)

La ce te uiți: Ai putea spune că această comedie romantică de pe Netflix e și un ghid neoficial despre pețit. Bine, asta zice și titlul. Ei bine, doi angajați – asistenți ai șefilor – vor să-și facă viața mai ușoară și planul ca să le iasă asta e să-și cupleze șefii între ei. Planul merge atât de bine, încât Harper și Charlie (cei doi asistenți) ajung să se îndrăgostească unul de altul. 

De ce o să-ți placă: Dacă ai avut măcar o dată ocazia să vezi ce presupune pețitul, atunci e pentru tine. Într-o lume plină de aplicații de dating, această comedie romantică pune lucrurile într-o altă perspectivă. Este, totodată, un feel good film, care îți arată că la iubire se ajunge și altfel, nu doar într-un singur fel.

You People

2023 | Categorie de vârstă: 16+ | 1 h 58 min. | NETFLIX

Distribuție: Jonah Hill (Ezra), Lauren London (Amira), Eddie Murphy (Akbar), Julia Louis-Dreyfus (Shelley), David Duchovny (Arnold), Sam Jay (Mo), Nia Long (Fatima)

La ce te uiți: Filmul urmărește cuplul Ezra – Amira și cum relația lor e testată de ceva la fel de etern ca iubirea: legăturile de familie. În timp ce el vine dintr-o familie de evrei, ea e dintr-una musulmană. Și nici măcar ăsta nu e cel mai dificil lucru de gestionat. 

De ce o să-ți placă: E o comedie romantică în care problemele poate sunt prea evidente, prea pe față, dar asta nu înseamnă că nu ți-ai putea regăsi fragmente din viața ta în ce se întâmplă în film. Merită văzut fie și doar pentru Eddie Murphy sau pentru Jonah Hill, care fac din filmul ăsta romantic unul și amuzant. Oferă însă o perspectivă ceva mai relaxată, chiar dacă dură la început, despre problemele familiale care pot duce la o despărțire.

Your Place or Mine

2023 | Categorie de vârstă: 13+ | 1 h 51 min. | NETFLIX

Distribuție: Reese Witherspoon (Debbie Dunn), Ashton Kutcher (Peter Coleman), Jesse Williams (Theo Martin), Tig Notaro (Alicia)

La ce te uiți: Ai mai auzit de schimb de case și fix ăsta e contextul în care Peter și Debbie duc relația lor de prietenie mai departe. Ea locuiește în Los Angeles, el în New York și au o prietenie foarte longevivă. Experiența de-a face schimb de locuințe, și de mediu cu totul, îi face să-și dea seama că e timpul să se ocupe și de viața lor, împreună. 

De ce o să-ți placă: Witherspoon și Kutcher fac niște roluri în care te vei regăsi și tu sau pe cineva apropiat. În aparență, adulți așezați, cu viața pe o anumită traiectorie, doar că toate astea se schimbă când își dau seama că ce le lipsește cu adevărat e o viață împreună. Și fiecare află ceva nou odată cu experimentul schimbului de locuințe. 

Love at First Kiss (Eres tú)

2023 | Categorie de vârstă: 16+ | 1 h 36 min. | NETFLIX

Distribuție: Álvaro Cervantes (Javier), Silvia Alonso (Lucía), Susana Abaitua (Ariana), Gorka Otxoa (Roberto), Pilar Castro (Sonsoles)

La ce te uiți: Cum ar fi dacă ai putea vedea viitorul unei întregi relații doar dintr-un sărut? Ar fi o povară imensă sau o bucurie. Tipul din comedia asta romantică poate face asta, ceea ce nu-i ușurează prea mult viața. Filmul o ia din loc când Javier se sărută cu Sara, o tipă întâlnită la o petrecere. Ea e acea dragoste, doar că e și logodită. 

De ce o să-ți placă: Întâi de toate, lucrurile se întâmplă în Spania și dacă ți-a plăcut vreo telenovelă vreodată, o să găsești ceva din energia aia și aici. Apoi, da, e o poveste clasică, cu dragostea pe viață, dar cu acest spin al sărutului. Ideea filmului este originală și îți dă de gândit, chiar dacă nu există așa ceva. 

Netflix are și comedii romantice pentru toată familie

The Half of It

2020 | Categorie de vârstă: 13+ | 1 h 45 min. | NETFLIX

Distribuție: Leah Lewis (Ellie Chu), Daniel Diemer (Paul Munsky), Alexxis Lemire (Aster Flores), Enrique Murciano (Deacon Flores)

La ce te uiți: Deși Gen Z e prima generație născută în plină tehnologie, are și o plăcere pentru lumea analogă: scrie scrisori, ascultă muzică pe vinil sau casete și se uită la filme pe VHS. Sau ar vrea. În filmul ăsta o vezi pe Ellie cum face bani din scrisori pe care le scrie pentru fata de care e îndrăgostit Paul. Doar că ea ajunge să se îndrăgostească de Aster. 

De ce o să-ți placă: Filmul îți arată că dragostea este pentru toată lumea. Apoi, e probabil una dintre puținele comedii romantice în care găsești un astfel de mix ciudat cu îndrăgostiri și probleme în a spune ce simți cu adevărat. Și poate-ți face poftă să scrii o scrisoare.

Isn’t It Romantic

2019 | Categorie de vârstă: 13+ | 1 h 28 min. | NETFLIX

Distribuție: Rebel Wilson (Natalie), Liam Hemsworth (Blake), Adam Devine (Josh), Priyanka Chopra Jonas (Isabella), Betty Gilpin (Whitney), Brandon Scott Jones (Donny)

La ce te uiți: Comedia asta romantică trebuia să fie satiră la adresa comediilor romantice. Așa că iese un film bun și memorabil la care te poți uita și ironic. Natalie detestă comediile romantice. Dar într-o zi se trezește, la propriu, într-una cu bărbat care arată foarte bine, are parte de cine romantice, băi cu spumă și multe flori.

De ce o să-ți placă: E probabil una dintre cele mai ofertante comedii romantice din lista asta. Pe de o parte, Rebel Wilson face jumătate din partea umoristică și e ce trebuie, pe de altă parte uiți că vezi o comedie romantică și te lași un pic purtat de lumea imaginată de Natalie. Și personajul principal învață că dragostea poate fi găsită chiar și în locuri improbabile, ceea ce poate fi o lecție și pentru tine. 

Always Be My Maybe

2019 | Categorie de vârstă: 13+ | 1 h 42 min. | NETFLIX

Distribuție: Ali Wong (Sasha Tran), Randall Park (Marcus Kim), James Saito (Harry Kim), Michelle Buteau (Veronica)

La ce te uiți: Sasha și Marcus au fost super prieteni în copilărie. După 15 ani de când s-au văzut ultima dată se reîntâlnesc și de-acolo filmul ar putea-o lua în orice direcție. Ea e un bucătar celebru, dar fără cine știe ce iubire în viața ei. El este artist muzical și încă trăiește cu tatăl lui. 

De ce o să-ți placă: Filmul te pune pe tine ca spectator în fața unei alegeri: cariera și viitorul sau o încercare cu a vedea ce-a fost în trecut și dacă poate exista în prezent. Teza principală a filmului e că dragostea este posibilă, chiar și după ani de separare și de mers pe alte drumuri. Ceea ce e oricând un gând de avut în minte.

To All the Boys I’ve Loved Before

2018 | Categorie de vârstă: 13+ | 1 h 40 min. | NETFLIX

Distribuție: Lana Condor (Lara Jean Covey), Noah Centineo (Peter Kavinsky), Janel Parrish (Margot Covey), Anna Cathcart (Katherine „Kitty” Covey), Andrew Bachelor (Greg Rivera)

La ce te uiți: Deși e un film destul de recent, ai putea zice c-a devenit deja un clasic. E primul din seria To All The Boys (urmat de To All the Boys: P.S. I Still Love You și To All the Boys: Always and Forever) și folosește liceul american și iubirile adolescentine ca decor pentru povești de dragoste care par eterne. 

De ce o să-ți placă: Între atâtea comedii romantice, filmul ăsta e un clasic. E ce-a fost Liceenii pentru români, e ce trebuie pentru a înțelege cam cum se desfășoară conceptul de iubire pentru tineri. Și acest film are laitmotivul scrisorilor de dragoste, dar aici sunt scrise de Lara pentru băieții de care îi place, dar n-are curaj să le spună asta. Cel mai probabil ai simțit măcar o dată asta în adolescență. Chiar dacă ai scris sau nu scrisori. 

Love in the Villa

2022 | Categorie de vârstă: 13+ | 1 h 55 min. | NETFLIX

Distribuție: Kat Graham (Julie Hutton), Tom Hopper (Charlie Fletcher), Raymond Ablack (Brandon), Laura Hopper (Cassie)

La ce te uiți: Julie vrea să-și facă vacanța în Verona, Italia, cu iubitul ei. Doar că el are alte planuri și-o părăsește fix înainte de acest moment. Ea merge înainte cu vacanța, care-i va scoate în cale ce are nevoie: un nou iubit (Charlie). Povestea se întâmplă în vila care a ajuns să fie rezervată către două persoane. Poți ghici cine e a doua persoană – și, da, încep cu certuri, dar lucrurile se așează pe parcurs.

De ce o să-ți placă: Da, filmul propune un setup bizar, cu o vilă booked din greșeală către două persoane, dar nu asta e ideea, ci că vezi Verona (orașul Julietei și al lui Romeo, orașul iubirii) și în prim-plan e noul cuplu care se formează.

Total
0
Shares
Articolul anterior
Film Beirut 2018 Tony Gilroy

Beirut: Un thriller despre Libanul sfâșiat de război - o abordare inspirată sau o simplificare exagerată?

Articolul următor
Film Bliss 2021

Bliss (2021) - De la distopie la utopie

Alte articole interesante
Film Navalny (2022)

Navalny. Povestea omului pe care Putin l-a vrut mort

Aleksei Navalnîi e pe moarte într-un spital din Rusia. Soția lui, Yulia, se zbate să-l transfere la un spital din Europa. Lumea se împarte în două: cei care susțin că a fost otrăvit și cei care-l portretizează drept consumator de droguri. Ajuns la spitalul din Berlin, Navalnîi se trezește și află că i-a fost găsită în organism o substanță de tip Novichok – un agent neurotoxic folosit adesea de oamenii apropiați de Putin ca otravă.