Daniel Kaluuya

Daniel Kaluuya, născut pe 24 februarie 1989, este un actor britanic. Este cunoscut pentru rolurile sale din filme și pentru contribuțiile sale în televiziune. Kaluuya a primit recunoaștere internațională și apreciere pentru talentul său actoricesc.
Daniel Kaluuya (Actor)

Kaluuya a început să lucreze ca actor în 2006 și a devenit cunoscut pentru rolurile sale în filme și seriale de televiziune. Este recunoscut pentru interpretările sale puternice și captivante, care au atras atenția criticilor și publicului. A primit numeroase premii și nominalizări pentru munca sa, inclusiv un premiu Academy Award pentru Cel Mai Bun Actor în Rol Secundar în 2021 pentru rolul său din filmul “Judas and the Black Messiah”. De asemenea, a fost nominalizat pentru un Academy Award pentru Cel Mai Bun Actor pentru rolul său din filmul “Get Out”.

Kaluuya a demonstrat o gamă largă de abilități actoricești, interpretând o varietate de personaje în diferite genuri de filme. Contribuția sa la industria cinematografică și televiziunii a fost semnificativă, făcându-l unul dintre actorii britanici contemporani de seamă.