Dune 2 Afis

Denis Villeneuve explică cea mai mare schimbare din Dune și de ce criticile nu sunt fondate

Martie vine cu noul Dune și Denis Villeneuve, regizor și scenarist, a vorbit despre una dintre cele mai frecvente critici din partea spectatorilor. Poți ține cont de asta înainte să vezi Dune 2.

Dune 2 înseamnă 2 ore și 46 de minute care să completeze povestea cinematografică începută în 2021. Prima parte e deja disponibilă pe HBO Max ca să îți aduci aminte ce s-a întâmplat și să fii pregătit pentru ce urmează. Asta în caz că nu vrei să te uiți direct la Dune din 1984 care rezolvă toate tensiunile în 2 ore și 17 minute. Ai rata însă un produs cinematografic impresionant.

Și fix în ideea asta, că e un produs cinematografic, Denis Villeneuve a vorbit despre schimbările dintre carte și filmul pe care vei ajunge să-l vezi. „Când adaptezi, elimini personaje iubite. Când adaptezi, transformi. Cred că acest film spune mai multe despre mine decât despre Frank Herbert”, a rezumat Villeneuve chestiunea filmului (oricare ar fi el) care nu respectă 100% cartea (oricare ar fi ea). 

Astfel, primul Dune te-a dus în universul creat de Herbert și interpretat de Villeneuve, iar partea a doua continuă povestea. Totuși, regizorul susține că ia foarte în serios materialul sursă. Dar și acela e dintr-o carte, iar el ce face bine e film.

Regizorul atrage atenția că filmul se inspiră și din ce nu e în carte, cum ar fi reacțiile observate de autor după lansarea romanului. „Frank Herbert a avut senzația că prima carte a fost percepută greșit. El a simțit că oamenii au crezut în mod greșit că Paul era un erou, iar el a vrut să creeze un antierou. Așa că, pentru a corecta această viziune a lucrurilor, a scris Mântuitorul Dunei, pentru a se asigura că oamenii i-au înțeles intențiile.”

Dune 2 vine deja cu întârziere în cinematografe

Dune 2 trebuia să ajungă în cinematografe pe 1 noiembrie 2023. A fost preferată însă lansarea în martie 2024, pentru că la acel moment era în desfășura greva actorilor și scenariștilor din Statele Unite ale Americii. Decizia a fost luată spre finalul lui august 2023, la o lună și jumătate de când sindicatul SAG-AFTRA, care reprezintă 160.000 de actori, cascadori, dansatori și alți profesioniști din industria filmului și nu numai, s-a alăturat grevei scenariștilor.

Total
0
Shares
Articolul anterior
The Zone of Interest (2023)

The Zone of Interest. Filmul despre Holocaust care-i o lecție și pentru perioada actuală

Articolul următor
Un nou Beetlejuice

Tim Burton lucrează la un nou film cu extratereștri și umor absurd

Alte articole interesante
Society of Snow

Society of Snow: 8 detalii reale care n-au ajuns în film

Filmul prezintă povestea accidentului aviatic din anii ‘70, când o echipă de rugby din Uruguay și însoțitorii lor se trezesc naufragiați în Munții Anzi. E o adaptare a cărții lui Pablo Vierici, bazată pe întâmplări reale, care n-au ajuns complet în film.
The Mandalorian & Grogu

Star Wars anunță oficial un nou film – The Mandalorian & Grogu

Într-un anunț extraordinar care a stârnit valuri de entuziasm în comunitatea Star Wars, Lucasfilm a dezvăluit oficial cea mai recentă evoluție a epopeii sale spațiale: "The Mandalorian & Grogu". Acest anunț marchează un pas îndrăzneț pentru îndrăgita franciză, care revine pe tărâmul aventurilor de pe marele ecran, după "The Rise of Skywalker" din 2019. 
George Carlin Comediant

George Carlin se întoarce cu un special de comedie, la mai bine de 15 ani de la moartea sa

Revenind la George Carlin însă. Una dintre problemele ridicate a fost că acesta, cât era în viață, nu și-a dat niciodată acordul pentru ceva de genul. Mai mult, nici familia sa nu a fost întrebată înainte ca specialul să fie produs și lansat. Fiica lui chiar și-a arătat dezaprobarea pe Twitter, în câteva postări de pe 11 ianuarie, în care a spus, pe scurt, că nicio mașinărie n-ar putea să ia locul geniului tatălui său.