Doctor Who Specials

Doctor Who Specials – 60 de ani, 14 doctori și reîncarnarea mult așteptată a lui David Tennant

Într-un final, mult așteptatele episoade aniversare Doctor Who au sosit la Disney+! Anul acesta fanii sărbătoresc 60 de ani de la debutul celui mai lung serial SF din istoria televiziunii. 
2023 | Categorie de vârstă: 12+ | 55 min. | SF, Familie, Acțiune și aventură Disney+
Regia: Rachel Talalay, Tom Kingsley și Chanya Button | Scenariul: Russell T. Davies
Distribuția: David Tennant, Catherine Tate, Yasmin Finney, Miriam Margolyes, Jacqueline King, Karl Collins, Jemma Redgrave, Ncuti Gatwa.

Aniversare cu stil și excentricitate vizuală

În episoadele aniversare fanii primesc un mult așteptat cadou – David Tennant se reîntoarce în rolul Doctorului, reprezentând a paisprezecea reîncarnare. David Tennant a jucat și rolul celui de-al zecelea Doctor și a devenit rapid una dintre cele mai iubite și apreciate interpretări din istoria de 60 de ani a francizei. 

Doctor Who nu este doar cel mai lung, dar este și unul dintre cele mai iubite seriale Sci-Fi din întreaga lume. Nu îl recomandă efectele vizuale – fiind recunoscut pentru efectele sale ingenioase cu bugete de nimic. Efectele vizuale din Doctor Who sunt oarecum excentrice și ciudate – îți lasă adesea impresia de kitch. Totuși, această ciudățenie este tocmai ceea ce caracterizează serialul, reflectând amestecul său unic de science-fiction, fantezie și povestiri stranii. Serialul folosește frecvent efecte vizuale pline deosebit de inventive și uneori neconvenționale pentru a crea diverse creaturi extraterestre, planete îndepărtate și fenomene temporale complexe. Natura excentrică a efectelor vizuale se aliniază bine cu tonul general al serialului “Doctor Who”, care adoptă adesea un amestec de umor, excentricitate și inventivitate în firul narativ.

Pentru că niciuna dintre seriile Doctor Who nu este disponibilă pe niciuna dintre platformele de streaming din România, dacă nu ești familiarizat cu seria, poți începe cu episoadele aniversare, iar din 2024 poți viziona sezonul 14 din Doctor Who pe Disney+

Episoadele aniversare Doctor Who sunt o tradiție, deja, și sunt așteptate cu sufletul la gură de fanii serialului. Fiecare episod sau mini-serie aniversară a venit cu povești ingenioase, a readus în prim plan personaje îndrăgite din sezoanele trecute și a creat o atmosferă „festivă”. Mini-seria de 3 episoade ce sărbătorește 60 de ani de la debutul seriei nu este mai prejos. 

Pe lângă David Tennant, ne bucurăm să o revedem pe Catherine Tate în rolul lui Donna Noble și pe Jemma Redgrave în rolul lui Kate Lethbridge-Stewart. 

“I’m a human being. Maybe not the stuff of legend but every bit as important as Time Lords, thank you.”

Donna Noble

Intrigi galactice și reîntâlniri emoționante în Doctor Who Specials

“The Star Beast”, primul din cele 3 episoade ale mini-seriei aniversare Doctor Who, este o poveste care încorporează esența seriei, introducând în același timp elemente noi. Specialul începe cu Doctorul, interpretat din nou de David Tennant, care ajunge pe Pământ în prezent. Este ceva mai puțin sigur pe el, în special atunci când se confruntă cu perspectiva de a se reîntâlni cu Donna Noble. Această reîntâlnire este plină de pericole, deoarece amintirile Donnei din timpul petrecut cu Doctorul s-ar putea dovedi fatale dacă acestea vor ieși la lumină.

Intriga centrală se învârte în jurul unei nave spațiale prăbușite la Londra, care transportă o creatură extraterestră aparent adorabilă cunoscută sub numele de Meep. Doctorul și Donna se trezesc atrași într-un conflict galactic mai amplu, în care sunt implicați Meep și Războinicii Wrarth. Povestea construiește o narațiune complexă care implică un război între rase extraterestre și eforturile Doctorului de a rezolva conflictul fără a-i face rău Donnei.

De-a lungul întregii ediții speciale, sunt explorate teme legate de prietenie, sacrificiu și povara deciziilor din trecut. Dinamica dintre Doctor și Donna este un punct focal, reflectând timpul petrecut anterior împreună și evidențiind evoluția pronunțată a personajelor. Este un amestec de umor, suferință și genul de aventură riscantă care reprezintă o emblemă a serialului.

În această mini-serie aflăm câte ceva și despre istoria complexă a Doctorului cu referiri la reîncarnările și acțiunile sale din trecut. Rămâne un mister motivul pentru care doctorul reia o reîncarnare mai veche. 

Stilul vizual al “Star Beast” marchează un progres semnificativ în ceea ce privește aspectele cinematice, beneficiind de parteneriatul cu Disney. Acest lucru are ca rezultat un CGI de mai bună calitate, stabilind un nou standard vizual pentru serie.

Ultima parte a mini seriei va fi disponibilă pe Disney+ în 9 Decembrie 2023, completând astfel seria. Tot în acest ultim episod vom face cunoștință cu cel de-al cinsprezecelea doctor interpretat de nimeni altul decât Ncuti Gatwa pe care îl știi sigur din serialul Sex Education unde interpretează cu măiestrie rolul lu Eric Effiongi care i-a adus un premiu BAFTA și 3 nominalizări.

Total
0
Shares
Articolul anterior
Poster film Joker Joaquin Phoenix – Arthur Fleck in fata oglinzii

Joker (2019). Un om ajunge să dea foc societății când societatea nu-i dă nicio șansă

Articolul următor
Film romanesc Taximetristi 2023

Taximetriști (2023). Filmul românesc care te face să râzi și să plângi

Alte articole interesante