Film 2023 Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves ne poartă într-o călătorie minunată în inima universului îndrăgit al jocului de rol și este un omagiu cinematografic adus legendarului joc care rămâne popular după jumătate de secol de la lansarea sa.
Titlu original: Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves
2023 | Categorie de vârstă: 12+ | 2 h 14 min. | Fantastic, Aventură, Acțiune
Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

Regia: John Francis Daley, Jonathan M. Goldstein

Scenariul: Jonathan M. Goldstein, John Francis Daley, Michael Gilio (povestea de Chris McKay și Michael Gilio)

Distribuția: Chris Pine, Michelle Rodriguez, Regé-Jean Page, Justice Smith, Hugh Grant, Sophia Lillis, Chloe Coleman, Jason Wong, Daisy Head, Sophia Eleni, Spencer Wilding, Will Irvine și Nicholas Blane

Filmul, cu Chris Pine și Michelle Rodriguez în rolurile principale, construiește o poveste despre magie, camaraderie și aventuri pline de acțiune purtându-ne într-o lume fantastică, plină de vrăjitori, dragoni și misiuni îndrăznețe. 

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves este un rollercoaster fantastic care ne duce într-o lume bogată, deși ocazional inconsistentă, plină de magie și aventură. Acțiunea se țese în jurul lui Edgin și Holga, interpretați de Chris Pine și, respectiv, Michelle Rodriguez, care își unesc forțele cu o echipă de eroi, printre care un vrăjitor, un druid care își schimbă forma și un paladin fermecător. Aventura lor are mai multe scopuri: să o salveze pe Kira, să se răzbune pe Forge, să îi oprească pe Vrăjitorii Roșii și, poate, să găsească o comoară pe parcurs.

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves | Trailer (Film 2023)

Filmul oferă o sumedenie de elemente care te vor încânta dacă elști fan al universului Dungeons & Dragons, abundând în referințe familiare precum “Baldur’s Gate” și “Neverwinter”. Aceste trimiteri la tradiția D&D imprimă o notă de autenticitate filmului, făcându-l să pară un omagiu sincer adus jocului. Cu toate acestea, filmul nu este destinat exclusiv comunității de jucători. Filmul este o fantezie magică ce rezonează cu un public mai larg, făcând paralele cu francize populare precum Stăpânul inelelor sau The Witcher.

Din punct de vedere vizual, Honor Among Thieves este un amestec. Filmul excelează în momentele în care efectele concrete (sau cele care par concrete) sunt în centrul atenției, ancorând fantezia într-o realitate mai tactilă. Scenele care implică trezirea cadavrelor sau prezența amenințătoare a antagonistei Sofina sunt deosebit de percutante. Pe de altă parte, secvențele cu conținut ridicat de CGI și lipsa unei construcții detaliate a lumii lasă de dorit, unele decoruri părând generice și lipsite de profunzimea la care ne-am putea aștepta de la un univers atât de bogat.

În ceea ce privește interpretarea, distribuția este una de calitate. Se remarcă Pine, cu duritatea sa carismatică, și Rodriguez, în rolul ei de bătăușă. Filmul beneficiază, de asemenea, de contribuțiile lui Justice Smith și Sophia Lillis, care aduc vulnerabilitate și eroism prin rolurile lor. Diversele seturi de abilități ale personajelor adâncesc intriga narațiunii, în timp ce aceștia navighează prin diverse provocări, inclusiv întâlniri cu strigoi și un dragon extrem de plinuț.

Cu toate acestea, durata extinsă a filmului, de 139 de minute, nu se traduce neapărat printr-o poveste bine conturată. Narațiunea pare adesea că trece de la un punct la altul fără să aprofundeze personajele sau lumea în care acestea trăiesc. Acest ritm alert, deși păstrează acțiunea continuă, înseamnă, de asemenea, că filmului îi lipsește uneori substanța narativă.

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves este un omagiu vibrant, deși oarecum neuniform, pentru materialul său sursă. Este un film care va rezona, probabil, cu fanii jocului și ai genului fantasy, deși s-ar putea să nu fie suficient pentru cei care caută o lume fantastică mai captivantă și mai complexă.

Total
0
Shares
Articolul anterior
Lift film 2024

Lift (2024): Un jaf la mare înălțime sau o decădere în submediocritate?

Articolul următor
Reacher

Reacher, Sezonul 2: Cel mai popular serial de streaming cu un număr record de vizualizări

Alte articole interesante
Poster film Sightless (Oarbă 2020)

Sightless (Oarbă): thriller psihologic din 2020

Sightless" (2020) este un thriller psihologic care se învârte în jurul vieții lui Ellen Ashland, o violonistă talentată care rămâne oarbă în urma unui atac brutal. Povestea se derulează pe măsură ce Ellen, interpretată de Madelaine Petsch, se confruntă cu această nouă realitate și cu provocările pe care le implică.