Sezonul 1 serial Echo Disney 2024

Echo (2024). Disney duce supereroii într-o lume cu totul nouă odată cu Maya Lopez

Maya Lopez e eroina principală din serialul Echo, produs de Marvel și lansat de Disney+ la început de 2024. Se poate spune că așa ceva n-ai mai văzut.
Titlu original: Echo
2024 | Categorie de vârstă: 16+ | 42 min. / episod | Acțiune, Dramă, Crimă

Regia: Marion Dayre, Sydney Freeland, Catriona McKenzie

Senariul: Marion Dayre, Amy Rardin, Josh Feldman, Steven Judd, Ken Kristensen, Ellen Morton, Chantelle Wells

Distribuția: Alaqua Cox, Vincent D’Onofrio, Chaske Spencer, Tantoo Cardinal, Graham Greene, Devery Jacobs, Charlie Cox, Cody Lightning, Zahn McClarnon, Alexis Capozzi, Christopher Cocke, Isabella Madrigal, Leon S LaMar III

Alaqua Cox devine Maya Lopez în serialul Echo lansat pe Disney+ la început de 2024. Maya are origini amerindiene, e surdă și piciorul i-a fost amputat. Astfel, spre deosebire de alte filme și seriale cu supereroi, ea e mai umană ca niciodată. Serialul Echo îi urmărește viața acestei foste infractoare din New York care-și redescoperă originile.

După cum a spus Sydney Freeland, producătoare executivă și regizoarea mai multe episoade, Echo este împlinirea unui vis din copilărie. „Copilul din mine încă se bucură la maximum”, a spus ea. Freeland are și ea origini amerindiene, iar în trecut a lucrat la Reservation Dogs, Rutherford Falls și viitorul film Netflix, Rez Ball. „Am crescut participând la celebrările ​​Powwow și citind benzi desenate, dar ele nu s-au intersectat niciodată. Așa că este foarte emoționant să pot aduce împreună aceste două aspecte ale experienței mele împreună și să le arăt lumii.”

Serialul Echo e astfel despre Maya și lumea ei, dar și despre comunitatea amerindiană reflectată în această producție atât prin Alaqua, cât și prin Devery Jacobs (Bonnie), Chaske Spencer (Henry) sau Cody Lightning (Biscuits).

Echo vine și în completarea poveștii din filmul lui Scorsese

Industria cinematografică din Statele Unite ale Americii pare că e în zorii producției de filme și seriale care să arate momente din istorie care au creat America din prezent. În 2023 ai putut vedea atrocitățile prin care au trecut comunitățile amerindiene prin Killers of the Flower Moon al lui Martin Scorsese, iar acum ai ocazia să vezi popoarele indigene într-un context contemporan. Încă există, în caz că erau dileme. 

Serialul Echo e însă un produs Marvel și Disney, așa că nu vorbește despre multe teme presante, cum ar fi ratele ridicate ale sărăcie, depresie, sinucideri, dependențe și boli pe care nu le pot trata din lipsă de bani. Totuși, serialul poate fi un kickstarter pentru cei interesați să afle mai mult. 

În realizarea serialului, Marvel a colaborat cu membri ai populației native Choctaw ca să asigure autenticitatea unei scene de adunare sportivă, plasată în America de dinaintea sosirii europenilor.

„Sunt extrem de mândră […] să fac auzită vocea populațiilor autohtone”, a spus Alaqua Cox. Actrița are un rol dificil odată cu acest serial. Este atât reprezentantă pentru comunitățile indigene, cât și reprezentantă pentru comunitățile cu dizabilități. Distribuția Echo e clar însă că sfidează clișeele de Hollywood, cu oameni frumoși și perfecți. E însă posibil și să fie doar o încercare a Disney (sau altor studiouri, dacă vor mai apărea astfel de producții) pentru a accesa public nou pe măsură ce producțiile scad în popularitate. 

Totuși, Echo e pe Disney+ și marchează o schimbare majoră în industrie, cu marile studiouri investind în povești care-ți arată și alt tip de eroi și supereroi: cei care, în ciuda dificultăților, pot face bine. 

„Ce e semnificativ în legătură cu Echo este că avem pe cineva precum Marvel investind resurse financiare formidabile în povestea unui personaj surd indigen. A avea oportunitatea de a spune această poveste la această scară este extrem de ireal și motivant. Din punctul meu de vedere, acesta este doar începutul”, a mai spus Freeland.

Echo e pe Disney+ și ai suficiente episoade cât să vezi dacă-i pentru tine sau nu.

Sursa

Total
0
Shares
Articolul anterior
Filmul Ferrari

Filmul Ferrari are mașini de colecție care costă zeci de milioane de dolari. Cum au ajuns în film

Articolul următor
Society of Snow

Society of Snow: 8 detalii reale care n-au ajuns în film

Alte articole interesante
Poster cu Elisabeta a II-a in serialul The Crown

The Crown: serialul care te face să-ți placă istoria mai bine decât profesorii de la școală

The Crown e, probabil, unul dintre motivele pentru care atât de multă lume e fascinată de istorie familiei regale din Marea Britanie. Serial bazat pe evenimente reale, care îți arată, printr-o dramatizare fictivă, viața reginei Elisabeta a II-a: de la problemele politice pe care le-a întâmpinat și până la cele personale. Pe 14 decembrie a apărut a doua parte din ultimul sezon.
Sarah Lancashire in rolul Juliei Child

Julia – serialul delicios de pe Max pe care nu trebuie să îl ratezi

"Julia" este un omagiu adus artei culinare, o poveste despre curaj, inovație și bucuria de a trăi. Cu o producție de excepție și o poveste inspirată de viața și cariera Juliei Child, acest serial este o experiență de neratat pentru iubitorii artelor culinare și poveștilor bine spuse. Creat de Daniel Goldfarb, Julia aduce în prim plan perseverența, dorința femeilor de a urca pe o scenă dominată de bărbați și complexitatea cadrului social la mijloc de secol XX.