Trailer film The Kitchen 2023

Netflix a lansat The Kitchen (2023), filmul distopic cu titlu înșelător

Dacă ai fost vreodată în Londra, n-o vei găsi în acest film. The Kitchen e un film Netflix care îți amintește cât de incert e viitorul și cât de dependent e de prezent.
Titlu original: The Kitchen
2023 | Categorie de vârstă: 15+ | 1h 47 min. | Dramă, SF, Aventură

Regia: Daniel Kaluuya, Kibwe Tavares

Scenariul: Daniel Kaluuya, Joe Murtagh

Distribuția: Kane „Kano” Robinson – Izi, Jedaiah Bannerman – Benji, Hope Ikpoku Jnr – Staples, Henry Lawfull – Cronik, Reuben „Trizzy” Nyamah – Dirt, Alan Asaad – Oozie, Rasaq Kukoyi – Arinze, Fiona Marr – Amy, Ian Wright – lordul Kitchener

The Kitchen e debutul în lungmetraj pentru Daniel Kaluuya. În trecut, a jucat în Nope (2022), a fost vocea lui Spider-Punk în Spider-Man: Across the Spider-Verse (2023) și a mai fost în Get Out (2017). Odată cu The Kitchen, e și regizor. Și nu pe orice, ci pe un film distopic care-ți arată altă față a Londrei.

Filmul e plasat în Londra, într-un viitor nu prea îndepărtat, așa că era firesc să debuteze cu proiecție la BFI London Film Festival. The Kitchen este din 19 ianuarie 2024 pe Netflix. 

Ce se întâmplă în The Kitchen, noul SF de pe Netflix

Trailer The Kitchen 2023

Filmul The Kitchen ar putea deveni următorul hit în materie de thrillere SF. Vom vedea dacă se va și întâmpla asta după debutul pe streaming. Ideea filmului e simplă. În Londra din viitor, în care toate locuințele sociale au fost eliminate, Izi și Benji sunt rezidenți ai The Kitchen, o comunitate care refuză să-și abandoneze casa. Cu o prăpastie imensă între bogați și săraci, cei doi caută să-și facă un viitor în timp ce toate lucrurile par împotriva lor. 

Filmul The Kitchen a fost deja lăudat pentru cum pune în fața spectatorilor o viziune surprinzătoare asupra unui viitor care e mult prea apropiat de prezentul în care trăim. Vezi în filmul spargerea unei mașini de livrat mâncare online sau a unui magazin scump din oraș, ca să-ți aduci aminte caracterul puternic social al filmului, în ciuda unor efecte vizuale impresionante pentru a crea tot decorul în care trăiesc personajele.

Când o să intre pe Netflix și o să-l vezi, îți recomand să-i dai personajului principal Izi toată atenția de care dispui. E atât un pion în film, cât și o metaforă. Izi e angajat la un business funerar numit Life After Life. Odată ce-ai murit, rămășițele incinerate sunt combinate cu semințe de plante și astfel ai viață și după viață (cum e și numele afacerii). 

Cam așa e și viața lui Izi, care strânge bani pentru un apartament nou, modern, și să scape din Kitchen. Cam așa trăiesc și oamenii din acest ansamblu rezidențial, în viață, dar cam fără o viață. 

Filmul se vrea și un eseu cinematografic despre comunitate, inegalitate, familie, clasă, bucurie, rezistență, curaj, sfidare și grijă. Și poate că acțiunea se întâmplă în Londra, dar problemele din film sunt relevante pentru mult mai mulți oameni, din multe alte orașe ale lumii.

Total
0
Shares
Articolul anterior
Poster film Sightless (Oarbă 2020)

Sightless (Oarbă): thriller psihologic din 2020

Articolul următor
Afis film Tata mută munții 2021

Topul filmelor românești pe Netflix are un titlu surprinzător pe primul loc

Alte articole interesante
The Mothman Prophecies (2002)

The Mothman Prophecies: Întâlnire cu necunoscutul și descifrarea enigmei 

The Mothman Prophecies este un thriller supranatural care îmbină elemente de groază, mister și dramă. Pe fundalul micului oraș Point Pleasant, Virginia de Vest, filmul îl urmărește pe John Klein (Richard Gere), un reporter al Washington Post care, după ce și-a pierdut soția Mary (Debra Messing) într-un accident tragic, se simte atras în mod inexplicabil în Point Pleasant. Ultimele cuvinte ale soției sale și schițele unei creaturi asemănătoare unei molii prefigurează evenimentele misterioase care vor urma.