Film The Marvels

The Marvels (2023). Trei supereroine colaborează să salveze lumea, dar nu și filmele Marvel

Poți spune orice despre Disney și Marvel, dar în niciun caz că nu încearcă. După Captain Marvel (2019) a venit cu The Marvels. Astfel se poate spune că, da, au încercat încă o dată. 
Titlu original: The Marvels
2023 | Categorie de vârstă: 12+ | 1 h 45 min. | Aventură, SF | Disney+

Regia: Nia DaCosta

Scenariul: Nia DaCosta, Megan McDonnell și Elissa Karasik

Distribuția: Brie Larson, Teyonah Parris, Iman Vellani, Samuel L. Jackson, Zawe Ashton, Park Seo-joon, Gary Lewis, Zenobia Shroff, Mohan Kapoor

E posibil să ai o senzație că nu știi exact ce trebuia să vezi înainte ca să ai cât de cât o idee despre ce se întâmplă. Asta se întâmplă de câțiva ani cu filmele și serialele Marvel, iar The Marvels nu e o excepție. E posibil ca celor de la Disney să le fi plăcut atât de mult ideea planurilor interconectate, încât acum scenariștii merg din inerție pe strategia respectivă. Doar că e obositoare și alienează publicul. 

E cazul cu filmul The Marvels, unde cele trei personaje trebuie să aibă poveștile lor, dar să fie conectate cu altele din MCU și, nu în ultimul rând, să adauge un strat nou peste tot ce va crea Marvel în viitor. Trebuie să știi care-i treaba cu Carol, Monica și Kamala din alte filme și seriale, că altfel pierzi o parte importantă din film. Sigur, merge și așa, că doar nu te apuci acum să iei în serios un film cu supereroi, dar e posibil să simți regret pentru ce erau Iron Man, Batman pe vremuri. 

Partea bună la The Marvels e că-i scurt, dar asta nu i-a oprit pe creatori să înghesuie în acest timp două feluri de-a livra povestea: personaje care-și explică diverse lucruri și personajele zburând și acționând prin cadru.

The Marvels ar fi trebuit să lege prietenia noilor personaje pentru următorii ani

În primele faze ale filmelor Marvel, Iron Man avea și rol de lider, și rol de liant cu ceilalți supereroi. Așa s-a ajuns la Avengers și la filme dedicate în care să acționeze împreună. Filmul The Marvels asta ar fi trebuit să fie, iar Carol Danvers, o fostă pilotă de avion care a dobândit abilități extraordinare după ce a fost expusă la o sursă de energie cosmică, să fie în centrul atenției. 

E amuzantă și relația forțată care ar trebui să fie între Captain Marvel și Kamala, cam cum avea o legătură Iron Man cu Spider-Man. Kamala este o adolescentă care o idolatrizează pe Carol și, surpriză, are și ea puternic printr-o brățară cuantică. 

Cele trei se întâlnesc pe neașteptate când Dar-Benn începe să manipuleze punctele de salt în spațiu, care le permit să călătorească între planete. Astfel, ele se trezesc schimbându-și locurile între ele de fiecare dată când își folosesc puterile, ceea ce creează premisa unor situații amuzante sau vag periculoase. Ce mai salvează situația destul de previzibilă e prezența lui Nick Fury, șeful organizației Shield și cel care a devenit o figură centrală, chiar dacă din umbră, în MCU de-a lungul tuturor fazelor.

The Marvels este însă un film cu supereroi și nu e nici pe departe cel mai prost. La capitolul ăsta e posibil ca DC cu Black Adam sau Shazam să se descurce mult mai bine. Are ceva umor, tipic filmelor de tipul ăsta, efecte speciale din plin și oameni cu puteri care, iar și iar, trebuie să salveze lumea. Multe dintre elementele plot-ului sunt prea puse cu mâna, dar aici e și vina scenariului. În fine, e pe streaming, așa că nu regreți banii de bilet.

Total
0
Shares
Articolul anterior
Premiile Emmy 2024

Premiile Emmy. Succession și The Bear sunt în topul serialelor premiate

Articolul următor
The Gentlemen Netflix 2024

Netflix are un serial regizat de Guy Ritchie pentru care tocmai a lansat un trailer

Alte articole interesante
O poveste de Craciun film 2009

O Poveste de Crăciun (2009)

În ecranizarea din 2009 a poveștii nemuritoare a lui Charles Dickens, "O poveste de Crăciun", regizorul Robert Zemeckis îmbină povestea atât de iubită și binecunoscută cu o tehnologie avansată de animație, creând un adevărat regal vizual care redefinește povestea clasică pentru un public modern.
Poster Film Rain Man 1988

Rain Man: Geniul și emoția sau un portret al umanității și înțelegerii

Rain Man este un film impresionant care analizează dinamica relațiilor umane, sănătatea mintală și evoluția personală. Această dramă, regizată de Barry Levinson, oferă interpretări de excepție ale lui Dustin Hoffman în rolul lui Raymond Babbitt, un savant autist, și Tom Cruise în rolul fratelui său mai mic, Charlie Babbitt.
Doomsday (2008) Sfarșitul lumii

Supraviețuirea celui mai adaptabil: Analiza haosului din filmul Doomsday

În lumea aventurilor cinematografice, puține filme îmbină esența sumbră a haosului post-apocaliptic cu secvențele pline de acțiune așa cum o face "Doomsday" al lui Neil Marshall. Lansat în 2008, acest film a intrat în analele genului science-fiction și de acțiune, nu atât pentru inovația revoluționară, cât pentru amalgamul îndrăzneț de influențe și pentru devotamentul său nedisimulat față de divertismentul de mare impact.