Film Sleeping Dogs 2024

Filmul Sleeping Dogs e primul bazat pe cartea unui român. Când e lansat oficial

Sleeping Dogs îl aduce în prim plan pe Russell Crowe, un clasic de la Hollywood deja. Totodată, este un film cu totul special pentru România. Povestea e a scriitorului Eugen Ovidiu Chirovici.
Titlu original: Sleeping Dogs
2024 | Bazat pe un roman de E.O. Chirovici | 1 h 50 min. | Thriller

Regizor: Adam Cooper

Scenariști: Bill Collage, Adam Cooper

Distribuția: Russell Crowe, Karen Gillan, Marton Csokas, Tommy Flanagan, Kelly Greyson, Thomas M. Wright, Elizabeth Blackmore, Lucy-Rose Leonard, Lynn Gilmartin, Jane Harber, Ming-Zhu Hii, Harry Greenwood, Zara Michales

Se poate spune că visul american a devenit realitate pentru un scriitor din Făgăraș care și-a lăsat cariera din România și a ales să se dedice total scrisului. Odată cu filmul Sleeping Dogs a ajuns în punctul în care poate spune că a meritat. Acesta e bazat pe „Cartea Oglinzilor”, iar Russell Crowe joacă rolul unui fost detectiv criminalist care suferă de pierderi de memorie și trebuie să rezolve o crimă brutală.

Filmul va fi lansat pe 15 martie în România și 22 martie în alte câteva zeci de țări. A avut un buget de 32 de milioane de dolari și în distribuție mai sunt Karen Gillan și Tommy Flanagan. Înainte să ajungă și ecranizată, a fost întâi o carte „virală”.

Sleeping Dogs e despre amintiri neplăcute, dar viața scriitorul român are și unele frumoase 

Chirovici a estimat tirajul cărții la aproape 900.000 de exemplare. Circa 30.000 au fost în România. Înainte să fie lansată, contractul pe care îl avea îl putea face optimist că va vinde cam 20–30.000 de exemplare și că va câștiga câteva zeci de mii de euro, conform unui interviu dat de scriitor pentru Europa Liberă. Surpriza a fost în momentul pornirii licitației pentru carte, cât încă era doar manuscris. 

În Franța s-au implicat nouă edituri, în Anglia – șapte, chiar și din Serbia au fost trei, iar din Germania au fost 11. Scriitorul a spus că doar din această ultimă țară a obținut circa 400.000 de euro. „N-aș fi abandonat, chit că probabil deveneam tot mai ridicol. Aș fi încercat în continuare cu alte proiecte, cu alte cărți, dar nu m-aș fi oprit”, a mai declarat Chirovici.

Mai merită să știi despre filmul Sleeping Dogs că a fost filmat în Australia, este regizat de Adam Cooper și scriitorul român i-a explicat titlul astfel: „[…] înseamnă amintiri extrem de neplăcute pe care mai bine le lași să doarmă. Câinii au tendința să te muște în momentul în care îi trezești prost din somn, de acolo această expresie.”

Total
0
Shares
Articolul anterior
Film Netflix Mea Culpa 2024

Mea Culpa. Thrillerul Netflix pe care spectatorii îl iubesc și criticii îl urăsc

Articolul următor
Premiile Oscar 2024

Oscar 2024. Celelalte 3 surprize după ce Oppenheimer a luat cele mai importante premii

Alte articole interesante
3 body problem netflix

3 Body Problem – Fenomenul sci-fi al anului 2024 

Serialul Netflix "3 Body Problem" se anunță a fi un eveniment major în lumea serialelor science fiction. Urmează să fie lansat pe 21 martie 2024, și este creat de celebrul duo David Benioff și D.B. Weiss, cunoscuți pentru Game of Thrones, împreună cu Alexander Woo. Se bazează pe romanul extrem de apreciat de critici al lui Liu Cixin, parte a trilogiei "Remembrance of Earth's Past".