Film Four Good Days

Four Good Days (2021). Filmul despre drama unei țări prezentată prin tragedia unei familii

Odată cu Four Good Days (2021) o să te raportezi cu totul altfel la Mila Kunis și rolurile sale. Filmul spune povestea unei mame și a fiicei sale, a consumului de droguri și a Americii sufocate de criza opioidelor.

2021 | Categorie de vârstă: 15+ | 1h 40 min. | Dramă

Regia: Rodrigo García

Scenariul: Eli Saslow, Rodrigo García

Distribuția: Molly – Mila Kunis, Ashley – Carla Gallo, Deb – Glenn Close, Chris – Stephen Root, Dr. Ortiz – Carlos Lacamara

Molly e dependentă de ani buni. Consumul de heroină a transformat-o radical, iar când ajunge la ușa mamei sale Deb ea e total diferită de fiica din urmă cu 10 ani. Îi povestește mamei c-a trăit pe străzi și sub poduri, iar dependența i-a deteriorat considerabil sănătatea. Deși a mai trecut pe la dezintoxicare, niciodată n-a reușit să se abțină cu adevărat și-a revenit la aceeași viață de consum. Filmul Four Good Days spune însă povestea celor patru zile importante. 

Un doctor îi oferă lui Molly o soluție: un opioid care ar putea-o ajuta să se rupă de dependență, dar trebuie ca patru zile să nu consume nimic. Dintr-o dată, „o zi bună” începe să însemne cu totul altceva față de ce ai crede.

Four Good Days este o cronică dramatică a vieții unei persoane dependente și a mamei sale codependente, inspirată de articolul „How’s Amanda?” scris de Eli Saslow și publicat de The Washington Post în 2016. Articolul, și mai târziu filmul, explorează consumul de droguri și, în special, de heroină și mai apoi opioide. Statele Unite ale Americii se confruntă cu o criză a consumului, iar consumatorii sunt, de multe ori, abandonați, fără vreo rețea de suport. 

Filmul Four Good Days îți vorbește și despre consum, și despre familie

Molly revine la mama sa Deb când simte că nimic altceva n-o mai poate scoate din spirala autodistrugerii în care e. Astfel, filmul devine și un tablou al relației celor două și încercarea lor disperată de a lupta împotriva dependenței. Iar Deb are propria luptă cu teama că fiica ei nu va scăpa, că trebuie să o iubească necondiționat sau că are atâtea câte să-i reproșeze. 

Performanțele actrițelor Mila Kunis și Glenn Close aduc profunzime și complexitate unei povești care, deși poate părea uneori prea evidentă sau simplistă, este explorată într-un mod sincer și emoționant. Și, da, filmul nu e lipsit de clișee, de tușe poate prea groase, dar așa e mediul, așa e cinematografia uneori. Dar o certitudine e că oricât de puternică ar fi drama de pe ecrane, în viața reală dramele pot fi mai dure de atât. 

Aceste povești despre dependență ar trebui să fie văzute, înțelese și, eventual, prevăzute. Four Good Days e un demers important în acest sens, dar și el este un film care face un echilibru între actorie și prezentarea unor drama desprinse din realitate. Asta nu înseamnă că nu e o experiență cinematografică impresionantă, dar e posibil ca mesajul care a inspirat filmul să nu treacă atât de ușor către unii spectatori.

Total
0
Shares
Articolul anterior
Spider-Man: Across the Spider-Verse

Spider-Man: Across the Spider-Verse - Aventura multiversului este aici!

Articolul următor
Rebel Moon - Part One: A Child of Fire

Rebel Moon - Epopeea spațială masacrată de critici și devorată de abonații Netflix

Alte articole interesante
Lista filme pe Netflix

Cele mai bune filme pe Netflix

Dacă și tu scrollezi pe Netflix minute în șir doar pentru a trage concluzia nefastă că efectiv nu ai la ce te uita, ne-am gândit să te ajutăm și am pus cap la cap o mare listă cu filme bune și foarte bune pe care le găsești pe Netflix.