George Carlin Comediant

George Carlin se întoarce cu un special de comedie, la mai bine de 15 ani de la moartea sa

Revenind la George Carlin însă. Una dintre problemele ridicate a fost că acesta, cât era în viață, nu și-a dat niciodată acordul pentru ceva de genul. Mai mult, nici familia sa nu a fost întrebată înainte ca specialul să fie produs și lansat. Fiica lui chiar și-a arătat dezaprobarea pe Twitter, în câteva postări de pe 11 ianuarie, în care a spus, pe scurt, că nicio mașinărie n-ar putea să ia locul geniului tatălui său.

Comediantul George Carlin a murit în 2008 de insuficiență cardiacă. Inteligența artificială l-a adus înapoi la viață anul ăsta cu un număr despre atacuri armate, sistemul de clasă american, social media, chiar inteligența artificială și serviciile de streaming.

Dudesy, un comediant AI care se află în spatele demersului, a ascultat toate materialele lui Carlin ca să-i poată reproduce vocea, cadența prin care vorbește, atitudinea, dar și ca să presupună ce subiecte ar fi abordat Carlin în 2024. Dudesy e și el generat de inteligența artificială și găzduiește un podcast alături de scriitorul și comediantul Will Sasso și de Chad Kultgen. Așa că situația e și mai diferită decât ar părea la prima mână

George Carlin a fost o emblemă a comediei la vremea lui, a influențat generații de comedianți și a lăsat în urmă o moștenire considerabilă. Așa că un produs de genul ăsta era de așteptat să stârnească controverse pe măsură.

Reacții după specialul cu George Carlin generat de inteligența artificială

Specialul în care Carlin abordează subiecte sociale actuale, la mai bine de 15 ani de când a murit, a reaprins dezbaterea care arde mocnit în spațiul public de câțiva ani: e inteligența artificială etică sau nu?

Și-n România s-au întâmplat situații similare, dar cu motive și direcții diferite. La mai bine de un an de la moarte lui Nosfe, de exemplu, din 2022, soția lui vrea să apeleze la inteligență artificială ca să scoată în lume piesele pe care le-a lăsat în urmă.

Revenind la George Carlin însă. Una dintre problemele ridicate a fost că acesta, cât era în viață, nu și-a dat niciodată acordul pentru ceva de genul. Mai mult, nici familia sa nu a fost întrebată înainte ca specialul să fie produs și lansat.

Fiica lui chiar și-a arătat dezaprobarea pe Twitter, în câteva postări de pe 11 ianuarie, în care a spus, pe scurt, că nicio mașinărie n-ar putea să ia locul geniului tatălui său.

La începutul specialului, Dudesy te avertizează că, ce urmează să vezi, nu e real, ci o interpretare care la fel de bine putea fi făcută de un om specializat în asta. Dar cum ar putea fi asta mai reconfortant când imită până și cadența vocii lui Carlin? În filmul Bohemian Rhapsody, e destul de clar că Rami Malek nu e Freddie Mercury și scopul e să-i aducă un omagiu, nu să presupună ce ar fi crezut solistul de la Queen despre social media în 2024.

O astfel de situație era însă inevitabilă și s-ar fi întâmplat mai degrabă mai devreme decât mai târziu. Ce e cert e că specialul cu Carlin creează un precedent și oamenii vor ști, mai departe, unde să traseze limitele și cum să abordeze apropiații oamenilor înainte să iasă-n lume cu așa ceva.

Total
0
Shares
Articolul anterior
Film serial The Boys

The Boys: O incursiune dură în realitatea vieții de Supererou

Articolul următor
Michael Jackson Biopic

Filmul despre Michael Jackson are o dată de lansare. Rolul principal e o surpriză

Alte articole interesante