Glass Onion: A Knives Out Mystery (La cuțite: Misterul din Grecia)

Glass Onion: A Knives Out Mystery

Titlu original: Glass Onion: A Knives Out Mystery
2022 | Categorie de vârstă: 13+ | 2 h 21 min. | Crimă, Comedie, Mister

Regia: Rian Johnson

Scenariul: Rian Johnson

Distribuție: Daniel Craig, Edward Norton, Janelle Monáe, Kathryn Hahn, Leslie Odom Jr., Jessica Henwick, Madelyn Cline, Dave Bautista, Kate Hudson, Ethan Hawke, Noah Segan, Jackie Hoffman, Dallas Roberts

La cuțite: Misterul din Grecia

Glass Onion: A Knives Out Mystery este o continuare delicioasă a precedentului puzzle al lui Rian Johnson, combinând un narativ antrenant cu suspans și observații sociale într-un cocktail colorat în care primești de toate. Benoit Blanc interpretat de Daniel Craig se întoarce, mai ager și mai carismatic, într-un mister ce are loc în lumea opulentă a miliardarului tech Miles Bron, portretizat de Edward Norton cu un aer delicios de îngâmfat. Distribuția generală, care îi include pe Janelle Monáe, Kathryn Hahn, Kate Hudson, Dave Bautista și Leslie Odom Jr. aduc fiecare o notă unică poveștii, îmbinând umorul și profunzimea personajelor lor. Punctul forte al filmului constă în intriga ingenios creată, stratificată asemenea metaforei sale titulare, dezvăluind criticile societății sub fațada sa amuzantă. Cu efecte vizuale impresionante și un ton jucăuș, “Glass Onion” se dovedește a fi mai mult decât un simplu mister; este un film care îndeamnă la reflecție.

Glass Onion: A Knives Out Mystery preia elementele îndrăgite ale predecesorului său și le amplifică, iar această continuare este mai mult decât o sursă de entertainment, este și o satiră inteligentă la adresa elitei. Având ca fundal o insulă grecească însorită, filmul schimbă decorul tradițional al conacului sumbru cu o vilă modernă, high-tech, venind cu un vizual fresh pentru genul clasic de crimă și mister.

Povestea, deși păstrează esența nucleului unui roman polițist, se aventurează pe un teritoriu nou. Rian Johnson navighează cu îndemânare prin intriga unei petreceri cu tematică de investigație, care se transformă inteligent într-o crimă reală, punând în evidență flerul său pentru povestirea complexă. Structura narativă este stratificată, asemenea unei cepe, cu straturi peste straturi care duc la un nucleu transparent, dar de impact. Această structură, deși complicată, se prelungește până la mijlocul filmului, ceea ce face ca intriga să pară complexă, dar în cele din urmă plină de satisfacții pentru cei cărora le place să dezlege mistere.

Distribuția din Glass Onion este un mix vibrant de personalități, fiecare dintre ele întruchipând arhetipuri ale elitei sociale, deși unele personaje, precum cele ale lui Kathryn Hahn și Leslie Odom Jr., par a fi ușor subdezvoltate în comparație cu altele. Janelle Monáe și Kate Hudson, în special, oferă interpretări remarcabile, adăugând profunzime și nuanțe rolurilor lor. Daniel Craig, care reia rolul detectivului Benoit Blanc, își aduce în prim plan farmecul și inteligența.

Filmul satirizează cu succes extravaganța și ipocrizia celor bogați, aliniindu-se la tendința contemporană de a critica bogăția extremă printr-un amestec de umor și ingeniozitate. Regia lui Johnson se asigură că filmul, deși este mai lejer și mai vesel decât “Knives Out”, nu-și pierde doza umor tăios și nici comentariul social. 

Total
0
Shares
Articolul anterior
Film Fargo din 1996

Fargo: O încurcătură criminală povestită cu un umor negru deosebit

Articolul următor
Film 2007 Secret de familie

Secret de familie: O călătorie emoțională prin istorie și relații umane

Alte articole interesante
Vagabondul milionar (Slumdog Millionaire)

Vagabondul milionar: De la mahalale la milioane

Povestea lui Jamal Malik, un tânăr orfan din mahalalele Mumbaiului, care ajunge în finala concursului "Vrei să fii milionar?". Un film despre bogăție și sărăcie, destin și întâmplare, iubire și supraviețuire.
Afis film Indiana Jones and the Dial of Destiny

Indiana Jones și cadranul destinului – O nouă saga

Cu siguranță cel de-al cincilea film al francizei Indiana Jones trezește sentimente puternice de nostalgie în rândul celor care sunt fani înrăiți ai aventurilor lui Indy. Deși o imensă dezamăgire la Box Office, după o investiție colosală de 300 de milioane de dolari în producție și nici mai mult, nici mai puțin de încă 100 de milioane în marketing, Indiana Jones 5 este, totuși, imaginea vie a longevității unei francize care are peste 40 de ani.