Guy Pearce

Guy Edward Pearce, născut pe 5 octombrie 1967, este un actor australian. Născut în Ely, Cambridgeshire și crescut în Geelong, el și-a început cariera interpretând personajul Mike Young în serialul australian de televiziune “Neighbours”.
Actorul Guy Pearce

Pearce a primit atenție internațională pentru rolul său de succes în filmul “The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert” (1994) și ulterior a avut roluri principale în filme precum “L.A. Confidential” (1997) al lui Curtis Hanson, “Memento” (2000) al lui Christopher Nolan și “The Time Machine” (2002) al lui Simon Wells.

Pearce este cunoscut pentru performanțele sale în adaptarea cinematografică a romanului “The Road” (2009) al lui Cormac McCarthy, drama de război “The Hurt Locker” (2009) a lui Kathryn Bigelow și drama istorică “The King’s Speech” (2010) a lui Tom Hooper. A apărut în “Prometheus” (2012) al lui Ridley Scott, filmul de acțiune Marvel “Iron Man 3” (2013) și “Alien: Covenant”. Pearce este apreciat pentru abilitatea sa de a interpreta o gamă largă de personaje complexe și a avut o carieră variată atât în producții de mare buget, cât și în filme independente.