Hard Days - Zile grele (2023)

Hard Days – Un thriller japonez palpitant cu acțiune non-stop

Hard Days este un thriller japonez care te ține cu sufletul la gură aproape două ore, fără a-ți oferi șansa de a respira. Regizat și scris de Michihito Fujii, filmul este un remake al thrillerului sud-coreean din 2014, “A Hard Day”, și reprezintă a patra adaptare internațională a originalului.
Titlu original: Hard Days
2023 | Categorie de vârstă: 16+ | 1 h 58 min. | Thriller, Acțiune

Regizor: Michihito Fujii

Scenariști: Michihito Fujii, Kenya Hirata, Kim Seong-hoon

Distribuție: Junichi Okada, Gou Ayano, Hayato Isomura, Tetta Sugimoto, Akira Emoto, Tarô Suruga, Takashi Yamanaka, Mario Kuroba, Ryoko Hirosue, Ryusuke Komakine, Maho Yamada, Kurumi Shimizu, Dan Lewis

  Povestea urmărește un detectiv corupt, Yuji Kudo (interpretat de Junichi Okada), care merge la extrem pentru a mușamaliza un accident pentru care este responsabil. În încercarea sa disperată, se pune fără să-și dorească împotriva unui coleg ofițer și devine implicat într-un complot pentru a fura miliarde din banii spălați.

  În ciuda nopții teribile prin care trece – aflând de moartea mamei sale bolnave în drum spre spital și fiind pe punctul de a fi aruncat sub autobuz de șeful poliției pentru luare de mită de la Yakuza – situația lui Yuji se complică și mai mult când, într-un moment de șoc, lovește accidental un om cu mașina. Decizia sa de a ascunde corpul în portbagaj și apoi în sicriul mamei sale, care urma să fie incinerată, adaugă un strat suplimentar de disperare și absurditate acțiunilor sale.

  Performanțele actoricești sunt remarcabile, cu Okada portretizând convingător un detectiv extrem de antipatic, a cărui egoism îl aruncă în situații din ce în ce mai dificile, iar Gô Ayano oferind o interpretare excelentă a calmului, dar psihopaticului ofițer de afaceri interne, Yakazi.

  Hard Days este un thriller valoros, care te menține în tensiune pe tot parcursul duratei sale. Filmul este imprevizibil, aruncând constant în poveste noi elemente și informații care te fac să te întrebi ce se va întâmpla în continuare, până la creditele de final.

  Hard Days oferă o experiență cinematografică intensă, cu o acțiune non-stop și o poveste încâlcită, care te obligă să suspendi orice neîncredere pentru a te bucura de spectacol. Este un must-see pentru iubitorii de thrillere rapide și captivante.

  Total
  0
  Shares
  Articolul anterior
  Film Will (2023)

  Will (2023) - O dramă captivantă și tulburătoare despre Al Doilea Război Mondial

  Articolul următor
  Everything Everywhere All at Once

  Everything Everywhere All at Once – Filmul anului 2022

  Alte articole interesante
  Filme iraniene bune

  Filme Iraniene impresionante

  Filmele iraniene sunt absolut uluitoare. În ciuda restricțiilor existente, iranienii reușesc să creeze unele dintre cele mai uimitoare filme din punct de vedere artistic din istoria cinematografiei. În timp ce "The Cow" ar fi putut fi filmul care a făcut ca lumea să le remarce cinematografia, omul care ar trebui să fie creditat pentru popularizarea Noului Val iranian ar fi geniul numit Abbas Kiarostami. Martin Scorsese spunea: " Kiarostami simbolizează cel mai înalt nivel de măiestrie în cinematografie".