Jason Momoa

Joseph Jason Namakaeha Momoa, cunoscut profesional ca Jason Momoa, s-a născut pe 1 august 1979 și este un actor american de renume. Cariera sa în actorie a început cu rolul lui Jason Ioane în serialul de acțiune și dramă “Baywatch: Hawaii”, difuzat între anii 1999 și 2001. Acest debut a fost urmat de o serie de roluri marcante, consolidându-și astfel reputația în industria cinematografică.
Jason Momoa

Jason Momoa a devenit și mai cunoscut în rolul lui Declan Harp din serialul istoric de dramă “Frontier” (2016–2018) și ca Baba Voss în serialul științifico-fantastic “See” (2019–prezent), fiind actorul principal în aceste două serii. Din 2016, el interpretează personajul Arthur Curry / Aquaman în Universul Extins DC (DCEU), având rolul principal în filmul eponim din 2018 și în continuarea sa din 2023. De asemenea, Momoa a jucat rolul lui Duncan Idaho în adaptarea cinematografică din 2021 a romanului științifico-fantastic “Dune”.

Pe lângă cariera sa în actorie, Momoa a fost implicat și în producția de film, fiind producător executiv și scenarist pentru unele dintre proiectele sale. Acest lucru include lucrări precum “Road to Paloma” (2014), pe care l-a regizat, scris și produs, precum și “Sweet Girl” (2021) și “The Last Manhunt” (2022), unde a fost producător. Momoa a demonstrat o versatilitate remarcabilă în cariera sa, interpretând o varietate de personaje, de la războinici și eroi de acțiune până la personaje complexe și stratificate în drame istorice și științifico-fantastice.