Jenna Ortega

Jenna Ortega este o actriță americană născută pe 27 septembrie 2002. A început cariera ca actriță copil, primind recunoaștere pentru rolul său ca tânăra Jane în serialul de comedie-dramă de la The CW, “Jane the Virgin” (2014–2019).
Jenna Ortega

A avut un succes major interpretând-o pe Harley Diaz în serialul Disney Channel “Stuck in the Middle” (2016–2018), pentru care a câștigat un premiu Imagen. A jucat rolul lui Ellie Alves în al doilea sezon al seriei thriller de la Netflix, “You” în 2019 și a jucat în filmul de familie Netflix “Yes Day” (2021).

Ortega a primit laude critice pentru performanța sa în drama pentru adolescenți “The Fallout” (2021) și a continuat să joace în filmele slasher “X” (2022), “Scream” (2022) și continuarea acestuia “Scream VI” (2023), stabilindu-se ca o “regină a țipetelor”. A jucat rolul lui Wednesday Addams în serialul de comedie horror de la Netflix, “Wednesday” (2022), pentru care a primit nominalizări la Premiile Primetime Emmy, la Globurile de Aur și la Premiile SAG.

Pe lângă aceste roluri, Jenna Ortega a avut și alte apariții notabile în producții precum “Jurassic World Camp Cretaceous”, “The Babysitter: Killer Queen” și “Iron Man 3”. De asemenea, a fost implicată în producția unor proiecte, cum ar fi “Death of a Unicorn” și “Winter Spring Summer or Fall”, în calitate de producător executiv.

Wednesday, sezonul 2, va veni cu schimbări semnificative față de sezonul filmat în România