Jim Carrey

Jim Carrey este un actor și comediant canadian cunoscut pentru stilul său unic de comedie și pentru rolurile sale memorabile în cinematografie. Născut pe 17 ianuarie 1962 în Newmarket, Canada, cu numele complet James Eugene Carrey, el a devenit unul dintre cei mai recunoscuți actori de comedie din lume.
Jim Carrey (Actor)

Carrey a dobândit cetățenia americană, având astfel dublă cetățenie în Canada și Statele Unite. Este cunoscut pentru abilitățile sale de actorie, dar și ca producător de film, scenarist, actor de voce și pictor. A început să lucreze în industria divertismentului din 1981 și a devenit faimos pentru rolurile sale din filme precum “The Mask”, “Ace Ventura: Pet Detective” și “Dumb and Dumber”.

În viața personală, Carrey a fost căsătorit de două ori, prima dată cu Melissa Womer (1987-1995) și apoi cu Lauren Holly (1996-1997). De asemenea, a avut relații cu Renée Zellweger, Laurie Holden, Jenny McCarthy și Ginger Gonzaga. Are o fiică, Jane Carrey, din căsătoria sa cu Melissa Womer.

Carrey a primit numeroase premii și recunoașteri pentru munca sa, inclusiv o nominalizare la Globul de Aur. Este cunoscut și pentru activitatea sa pe rețelele sociale, având un număr impresionant de urmăritori pe Twitter.