Lift film 2024

Lift (2024): Un jaf la mare înălțime sau o decădere în submediocritate?

Lift este un film clasic cu furturi la nivel mare. Totul este la superlativ în film – nu vei vedea clasicele urmăriri cu masini, ci mai toată acțiunea și suspansul au loc în aer. Din păcate, nu se ridică la nivelul așteptărilor.
Titlu original: Lift
2024 | Categorie de vârstă: 13+ | 1 h 44 min. | Acțiune, Dramă

Regia: F. Gary Gray

Scenariul: Dan Kunka, Daniel Kunka

Distribuția: Kevin Hart, Paul Anderson, Vincent D’Onofrio, Billy Magnussen, Úrsula Corberó, Gugu Mbatha-Raw, Viveik Kalra, Oli Green, Yunjee Kim

Regizat de F. Gary Gray și avându-l în rol principal pe Kevin Hart, filmul îmbină elemente de crimă, comedie și acțiune, dar se cam chinuie să își găsească locul în oricare dintre genuri.

Filmul îl are în centru pe Cyrus Whitaker, interpretat de Kevin Hart, un maestru al furturilor de artă. Legătura sa din trecut cu agentul Interpol Abby Gladwell, interpretată de Gugu Mbatha-Raw, servește drept punct central al intrigii, însă chimia dintre ei este mai degrabă deficitară. Abby îl recrutează pe Cyrus pentru un jaf riscant care implică furtul a 500 de milioane de dolari în lingouri de aur dintr-un zbor de pasageri 777, orchestrat de teroristul bogat Jorgensen, interpretat de Jean Reno, și de echipa sa.

Jaful în sine este ambițios, implicând avioane care zboară în paralel și manevre complicate în aer. Cu toate acestea, în ciuda premisei promițătoare a filmului și a unui ansamblu de actori talentați, Lift nu livrează câtuși de puțin rezultatele așteptate. Secvențele de acțiune, care ar trebui să fie principalul punct de atracție al filmului, nu reușesc să stârnească entuziasmul din cauza execuției repetitive și lipsite de farmec. Stilul de montaj, caracterizat de secvențe accelerate și de zoom-uri, contribuie la senzația de incoerență a filmului.

În ceea ce privește interpretările, distribuția reușește să fie o prezență carismatică. Billy Magnussen, în special, iese în evidență prin interpretarea lui Magnus, spărgătorul de seifuri, aducând o notă unică filmului care contrastează cu tonul general. Cu toate acestea, personajelor le lipsește profunzimea, fiind adesea reduse la rolurile lor funcționale în cadrul jafului.

Estetica filmului nu este strălucită: aspectul pare neterminat și nefinisat, ceea ce îl face să pară și mai slab. Intriga secundară romantică pare forțată și insuficient dezvoltată, iar al treilea act al filmului duce credibilitatea la limită.

În ciuda criticilor, Lift este un film excelent pentru a rula pe fundal, mai ales dacă ești fan al distribuției, în special al lui Kevin Hart. Intriga simplă a filmului și dinamica familiară a jafurilor îl fac să fie o vizionare ușoară, ușor de urmărit, ideal pentru serile acelea în care ești mort de oboseală și chiar nu îți pare rău dacă mai ratezi vreo secvență. 

Total
0
Shares
Articolul anterior
Wednesday sezonul 2

Wednesday, sezonul 2, va veni cu schimbări semnificative față de sezonul filmat în România

Articolul următor
Film 2023 Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

Alte articole interesante
Film 2023 Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves ne poartă într-o călătorie minunată în inima universului îndrăgit al jocului de rol și este un omagiu cinematografic adus legendarului joc care rămâne popular după jumătate de secol de la lansarea sa.