Film de succes internațional Batman

Lista Netflix cu cele mai vizionate filme îți arată și o surpriză mare

Netflix a anunțat date noi în ceea ce privește consumul de filme și seriale pe platformă. Între atâtea producții noi și vechi, trilogia lui Nolan cu Batman e surpriza.

Înainte să regizeze filme de succes internațional ca Inception (2010), Interstellar (2014) sau Oppenheimer (2023), Christopher Nolan a făcut și filme cu supereroi. Cu Batman, mai precis, și Christian Bale în rol principal. Și cele trei au devenit deja iconice în universul supereroilor, oricât ar încerca Disney prin Marvel sau chiar Warner Bros. prin DC Comics să aibă altele mai bune. 

Batman Begins (2005), The Dark Knight (2008) și The Dark Knight Rises (2012) e trilogia regizată de Nolan și care ți i-a arătat pe Aaron Eckhart ca Harvey Dent, Michael Caine drept Alfred sau Heath Ledger ca Joker și Tom Hardy ca Bane. 

În decembrie 2023, Netflix a prezentat niște date de audiență și, surprinzător sau nu, The Dark Knight e cel mai popular dintre cele trei. Cu peste 18,3 milioane de ore vizionate, e de aproape cinci ori mai popular decât celelalte două – The Dark Knight Rises cu 4,3 milioane și Batman Begins cu 4,5 milioane. 

O explicație pentru acest succes poate fi că Heath Ledger a fost cel mai apreciat Joker, deși nici Joaquin Phoenix nu s-a descurcat rău în filmul Joker. The Dark Knight e, totodată, filmul în care îl vezi pe Harvey Dent că devine Two-Face și, împreună cu Joker, încearcă să-l ucidă pe Batman.

În România, Batman nu-i pe Netflix, e pe Max

Trilogia cu Batman a lui Nolan a mai făcut un lucru important pentru universul supereroilor: ți i-a arătat că probleme și nesiguranțe. În special Batman avea nevoie de așa ceva, mai ales după ce Batman & Robin din 1997 s-a dovedit mai mult o caricatură decât un film.

Deși Netflix a furnizat datele de audiență de acum, în România poți să vezi trilogia lui Nolan pe HBO Max. Le ai pe toate trei, inclusiv Batman v Superman: Dawn of Justice, seria animată, dar și spin off-ul Gotham Knights. Cât despre The Batman, a fost lansat inițial pe HBO Max, dar între timp a fost retras. Poate va reveni, poate nu. Dar nici n-a fost memorabil, Batman având doar niște conflicte mărunte cu interlopul orașului, dar se întâlnește cu Catwoman și acum e așteptată o continuare. 

Filmările au fost amânate pentru 2024, așa că o lansare nu va fi mai devreme de 2026. Dacă nu va fi anulat cu totul proiectul, pe fondul scăderii interesului pentru filme cu supereroi. 

Total
0
Shares
Articolul anterior
Film Narvik din 2022

Narvik (2022): O privire mai atentă la lupta uitată a celui de-al Doilea Război Mondial

Articolul următor
Seriale bune Prime Video

Top cele mai bune seriale pe Prime Video

Alte articole interesante