Margot Robbie

Margot Robbie, născută pe 2 iulie 1990 în Dalby, Queensland, Australia, este o actriță și producătoare australiană recunoscută pentru talentul și carisma sa. A început să strălucească pe scena actoricească în 2008 cu rolul Donna Freedman în serialul australian de lungă durată “Neighbours”, unde a jucat până în 2011.
Margot Robbie

După mutarea în America, Robbie a jucat în serialul ABC de scurtă durată “Pan Am” și a obținut rolul care i-a adus recunoașterea în filmul lui Martin Scorsese din 2013, “Lupul de pe Wall Street”, jucând alături de Leonardo DiCaprio.

În 2014, Margot Robbie și-a fondat propria companie de producție, LuckyChap Entertainment, cu misiunea de a produce proiecte axate pe femei. A continuat să-și construiască portofoliul de filme în 2015 cu “Focus” alături de Will Smith, “Suite Francaise” și un cameo ca ea însăși în “The Big Short”. În 2016, a obținut rolul Harley Quinn în filmul DC Comics “Suicide Squad” și a produs primul său film prin compania sa de producție: “I, Tonya”, care i-a adus o nominalizare la Premiul Academiei pentru cea mai bună actriță.

Chicago: filmul cu infractoare care a redefinit musicalul în cinematografie

Pe măsură ce recunoașterea ei în Hollywood a crescut, rolurile sale de film au inclus “Peter Rabbit” (2018), “Terminal” (2018), pe care l-a produs și ea; “Mary Queen of Scots” (2018), filmul lui Quentin Tarantino “Once Upon a Time in Hollywood” (2019), “Bombshell” (2019) și “Birds of Prey” (2020), unde și-a reluat rolul ca Harley Quinn și a servit și ca producător. Robbie a avut succes și ca producător cu “Promising Young Woman”, thrillerul de comedie neagră din 2020 cu Carey Mulligan, care a câștigat cel mai bun scenariu original la Oscaruri și a fost, de asemenea, nominalizat pentru cel mai bun film.

Recent, Robbie a jucat din nou rolul Harley Quinn în sequelul independent al lui James Gunn “The Suicide Squad” (2021) și a jucat în misterul de epocă al lui David O. Russell “Amsterdam” (2022), precum și în comedia dramatică de epocă “Babylon” (2022) a lui Damien Chazelle și în “Asteroid City” (2023) a lui Wes Anderson. Robbie a interpretat rolul Barbie alături de Ryan Gosling ca Ken în filmul Greta Gerwig despre celebra păpușă Mattel. Filmul “Barbie” a avut un succes răsunător, câștigând 1,4 miliarde de dolari la box office-ul mondial și obținând premiul pentru cea mai bună comedie la Critics Choice Awards, unde Robbie și Gerwig au acceptat premiul cu discursuri improvizate.

Margot Robbie a fost recunoscută pentru talentul său remarcabil și pentru contribuțiile sale la industria cinematografică, câștigând un Glob de Aur pentru cea mai bună actriță și un Glob de Aur pentru cel mai bun rol secundar într-un film. Cu o carieră în continuă ascensiune și o prezență magnetică pe ecran, Margot Robbie rămâne una dintre cele mai strălucitoare și versatile actrițe ale generației sale.