Film Netflix Mea Culpa 2024

Mea Culpa. Thrillerul Netflix pe care spectatorii îl iubesc și criticii îl urăsc

Filmul Mea Culpa se înscrie într-o listă din ce în ce mai lungă de filme care ajung în top 10 pe Netflix, în ciuda ratingurilor date de critici și nu numai. Și există câteva explicații. 
Titlu original: Mea Culpa
2024 | Categorie de vârstă: 18+ | 2 h | Dramă

Mea Culpa începe cu, ei bine, Mea. Ea este o avocată care vrea să devină parteneră în firma de avocatură pentru care lucrează. Ca să-și câștige acel loc, acceptă cazul unui artist acuzat că și-a ucis iubita. De la acest sinopsis începe un film caracterizat de unii drept un thriller erotic în stilul anilor 1980, dar care se simte ca fiind al regizorului Tyler Perry. Înainte de acest titlu, Perry a mai avut unul similar: A Fall from Grace. 

Regia: Tyler Perry

Scenariul: Tyler Perry

Distribuția: Kelly Rowland – Mea, Trevante Rhodes – Zyair, Nick Sagar – Ray, Sean Sagar – Kal, RonReaco Lee – Jimmy

Lansat pe 23 februarie 2024, Mea Culpa are scoruri modeste pe platforme ca IMDb sau Rotten Tomatoes. Dar spectatorilor nu le-a păsat, că s-au uitat la el atât de mult, încât a ajuns în Top 10 pe Netflix. Inclusiv în România. Filmul Mea Culpa poate fi însă un exemplu al rețetei de succes a lui Perry. 

Regizorul are o relație strânsă cu Netflix, iar succesul A Fall from Grace (peste 26 de milioane de vizionări în prima săptămână) i-a asigurat deschiderea și pentru alte proiecte, cum e acum cazul cu Mea Culpa. Regizorul a mai avut A Jazzman’s Blues și A Madea Homecoming, și ele foarte populare în rândul abonaților, chiar dacă nu s-au bucurat de ratinguri mai bune.

Mea Culpa e filmul lejer pe care să-l vezi într-o seară obișnuită din săptămână

Din partea criticii, filmul lui Perry e văzut drept o poveste dezechilibrată și previzibilă care lasă senzația că și regizorul a vrut mai mult, dar n-a știut să livreze. Pe scurt, povestea filmului e catalogată drept dezamăgitor de plictisitoare și cu un potențial pierdut sub straturi de dramă fără sens și dialoguri nerealiste.

E posibil însă ca Mea Culpa să fie fix ce și-au dorit și Netflix, și Perry. Ai povestea unei avocate căsătorite care se îndrăgostește de un artist arogant, talentat și seducător. NImic imprevizibil până aici. Căsătoria nu merge prea bine, de unde și ședințele de consiliere, iar ea își urmărește soțul printr-un detectiv particular. E un mix cu unele dintre cele mai populare elemente ale filmelor din anii ‘80–‘90. Altfel spus, prin Mea Culpa, Netflix livrează un film cum erau cele lansate direct pe DVD sau VHS înainte. 

Da, se poate spune că Mea, prezentată ca o avocată inteligentă și capabilă, n-ar trebui să cedeze unor emoții. Dar poate fix asta e ideea, că în fața îndrăgostirii nimeni nu e mai presus. Și oricât de chessy ar suna, cele mai de succes filme (fără premii, doar prin spectatori) au avut asta în comun. Și pentru Mea Culpa nu lipsesc întorsăturile de situație, dar și ipoteza că dacă nu ți-e bine unde ești, există o soluție, o scăpare, trebuie doar să întâlnești persoana potrivită.

Genul thriller combinat cu dramă sau acțiune sau spioni e însă înfloritor pe Netflix, iar asta asigură o parte din succesul Mea Culpa. Red Notice sau The Gray Man sunt două titluri ale companiei care au dezamăgit criticii, dar au adunat spectatori cu zecile de milioane. Filmul Mea Culpa exploatează și explorează astfel apetitul publicului pentru divertisment ușor de consumat cu o poveste nouă, dar care pare familiară. 

Filmul Mea Culpa nu este pentru toată lumea, dar să nu fii surprins dacă o să-l alegi într-o seară în care nu ți-e clar dacă revii la un serial pe care l-ai mai văzut sau alegi la întâmplare ceva de pe Netflix. Fie că îl iubești sau îl urăști, Tyler Perry e un nume de care vei mai auzi, mai ales prin astfel de producții. 

Total
0
Shares
Articolul anterior
Formula 1: Drive to Survive Sezonul 6

Formula 1: Drive to Survive Sezonul 6 din 23 feburarie pe Netflix

Articolul următor
Film Sleeping Dogs 2024

Filmul Sleeping Dogs e primul bazat pe cartea unui român. Când e lansat oficial

Alte articole interesante
Filme Nicolas Cage

Cele mai bune filme cu Nicolas Cage

Nicolas Cage, un actor cu o carieră cinematografică plină de nuanțe și transformări, a lăsat o amprentă inconfundabilă în industria filmului. De la roluri intense și dramatice, la interpretări excentrice și pline de energie, Cage a demonstrat o versatilitate rar întâlnită, făcându-l subiectul ideal pentru o explorare a celor mai bune filme din repertoriul său.
Serial Cunk on Earth

Cunk on Earth – Satira sublima și absurditate într-o capodoperă de comedie

"Cunk on Earth" este un serial de televiziune britanic în cinci părți de tip mockumentary care îmbină cu măiestrie satira, comedia și prezentarea în stil documentar. Serialul o are ca protagonistă pe Diane Morgan în rolul Philomenei Cunk, personajul care a apărut pentru prima dată în serialul lui Charlie Brooker "Weekly Wipe" și mai târziu în "Cunk on Britain". Philomena Cunk este portretizată ca o prezentatoare oarecum ignorantă și dezinformată, care se distinge prin exprimarea sa inexpresivă și prin interpretările deseori hilare și incorecte ale diferitelor subiecte.