Michael Mann

Michael Mann este un regizor, scenarist și producător de film american, cunoscut pentru abordarea sa stilistică și detaliată a filmelor de acțiune și dramă. Născut pe 5 februarie 1943, în Chicago, Mann a avut o carieră prolifică în cinematografie, contribuind la unele dintre cele mai remarcabile filme ale ultimelor decenii.
Michael Mann

În 2023, Michael Mann a regizat filmul Ferrari, o dramă biografică care îl are în rolul principal pe Adam Driver. Filmul explorează viața și cariera lui Enzo Ferrari, fondatorul legendarului producător italian de mașini sport, Ferrari S.p.A. “Ferrari” este așteptat să fie o reprezentare intensă și profundă a ambiției, inovației și pasiunii care au stat la baza succesului lui Enzo Ferrari în lumea curselor auto și a industriei automobilelor.

Cariera lui Michael Mann este marcată de filme care au avut un impact semnificativ asupra genului lor, cum ar fi “Heat”, “The Insider”, “Collateral” și “Public Enemies”. Stilul său regizoral este cunoscut pentru atenția meticuloasă la detalii, utilizarea inovatoare a tehnologiei digitale și abordarea sa intensă a narativelor complexe. Cu “Ferrari”, Mann aduce pe ecran o poveste despre determinare și inovație, subliniind astfel temele recurente ale muncii sale: complexitatea caracterului, moralitatea ambiguă și lupta pentru realizarea visurilor.