Stranger Things 5

Netflix anunță că Stranger Things, sezonul 5, intră în producție. Când ar fi lansat

Stranger Things s-a dovedit a fi unul dintre succesele Netflix. Acum serialul va mai avea încă un sezon, al cincilea, și ultimul. Compania a anunțat că începe producția.

Producția sezonului 5 pentru Stranger Things a fost amânată considerabil de grevele WGA și SAG-AFTRA. Între timp, studiourile, actorii și scenariștii au ajuns la diverse înțelegeri și a fost reluată munca la diverse proiecte, inclusiv producțiile Netflix

Sezonul 5 este ultimul din serie, dar cum probabil te-ai obișnuit în ultimii ani vor apărea proiecte secundare, cum ar fi chiar Stranger Things: The First Shadow live în Londra, dar și un spin-off animat.

Înainte să ajungă acest fenomen de acum, serialul Stranger Things a fost ideea lui Matt și Ross Duffer. Primul sezon a fost lansat în iulie 2016 și a devenit rapid unul dintre cele mai populare seriale ale Netflix, dar și în raport cu concurența. Serialul mizează puternic pe nostalgia optzecistă, ceea ce-a ajutat enorm și în materialele de promovare. 

Deocamdată, pentru sezonul 5, nu au fost transmise informații despre ce se va întâmpla și prin ce transformări mai trec personajele. Și, la cum a spus Matt Duffer la un moment dat, e posibil ca nici cei implicați să nu știe precis. „Deoarece sunt scenariile noastre, le modificăm mereu pe măsură ce le lucrăm. Le ajustăm cu actorii, schimbăm scenografia, le adaptăm locațiilor. Când vorbim despre sute de pagini, totul evoluează mereu.”

Când apare Stranger Things, sezonul 5

Certitudine e însă că noul sezon nu va fi lansat mai devreme de 2025. Merită însă așteptarea, dacă iei de bun ce-a spus în septembrie 2023 Shawn Levy, și el producător executiv. Conform acestuia, noul sezon va fi „o poveste cinematografică majoră” și „la fel de grandioasă ca oricare dintre cele mai mari filme pe care le vedem”. 

În noul sezon e așteptată toată distribuția de până acum, inclusiv Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Sadie Sink, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Maya Hawke, Priah Ferguson, dar și Linda Hamilton.

Chiar dacă acum sunt știute puține lucruri despre noul sezon, Harbour a spus în 2023 că frații Duffer știu cum vor încheia seria. „Știu unde ne îndreptăm și este foarte, foarte emoționant. Este și un efort imens. Adică decorurile și scenele din scenarii sunt mai mari decât orice am făcut până acum.”

Până va fi lansat noul sezon, merită notat și că serialul Stranger Things a câștigat peste 70 de premii la nivel mondial, inclusiv premii Emmy și Screen Actors Guild pentru Cea mai bună distribuţie într-un serial dramatic. Totodată, a fost nominalizat la peste alte 230 de premii. Fanii serialului au stabilit 6 noiembrie (data în care Will Byers a dispărut) drept ziua Stranger Things.

Sursa

Total
0
Shares
Articolul anterior
The Mandalorian & Grogu

Star Wars anunță oficial un nou film - The Mandalorian & Grogu

Articolul următor
Oscars 2024

Oscar 2024. Pe aripile vântului are un record vechi de 85 ani și niciun film nu îl poate doborî

Alte articole interesante