Role Play Film

Role Play: Filmul perfect pentru serile de weekend

Role Play este un film de acțiune cu elemente de comedie din 2024, cu Kaley Cuoco și David Oyelowo în rolurile principale. Filmul prezintă povestea unui cuplu căsătorit a cărui viață devine extrem de complicată atunci când secrete întunecate din trecutul lor ies la iveală.
Titlu original: Role Play
2024 | Categorie de vârstă: 16+ | 1 h 41 min. | Acțiune, Comedie

Regia: Thomas Vincent

Scenariul: Andrew Baldwin, Seth W. Owen

Distribuție: Kaley Cuoco, David Oyelowo, Connie Nielsen, Bill Nighy, Rudi Dharmalingam, Sonita Henry, Simon Delaney, Lucia Aliu, Reagan Bryan-Gudgeon

Regizat de Thomas Vincent după un scenariu de Seth Owen, Role Play o urmărește pe Emma, o mamă din suburbii, aparent obișnuită, și pe Dave, un soț iubitor și înțelegător, pe măsură ce cuplul se aventurează în câteva jocuri de rol sexy pentru a-și condimenta căsnicia. Dave nu știe că jocul de rol este ceva cu care Emma este foarte familiarizată, deoarece este o asasină plătită.

Pe măsură ce True Lies devine un punct de referință îndepărtat, Mr. & Mrs. Smith este probabil standardul căruia i se va raporta filmul Role Play. În filmul de acțiune din 2005, John și Jane sunt agenți operativi abili și periculoși care își ascund identitatea unul față de celălalt. Duo-ul căsătorit își susține căsnicia pentru a proteja ceea ce au și pentru a se ascunde în văzul lumii. Filmul nu a fost neapărat primul de acest gen, dar a fost un reper pentru filmele care au încercat să îi reproducă succesul; recent, Ghosted din 2023 a încercat o astfel de performanță. Role Play este o versiune mai matură și mai plină de tact a lui Ghosted. Și, deși va atrage comparații cu ambele filme, Prime Video are pe mână un adevărat succes.

Cuoco și Oyelowo sunt încântători de privit și au o chimie palpabilă și, deși pare mai mult platonică decât romantică, ne face să ne atașăm de film mai mult datorită naturii sale umoristice. Rolul Emmei risca să devină un stereotip al femeii fatale, iar actrița ar fi putut cu ușurință să îl interpreteze astfel, dar ea îi insuflă Emmei simțul umorului, căldura și autenticitatea pe care o actriță obișnuită le-ar fi evitat în favoarea unei reprezentări insipide a unei asasine. În completarea interpretării ei se află Oyelowo, căruia i se oferă spațiul necesar pentru a se destinde și a se implica liber în absurditatea premisei.

Cei doi lucrează foarte bine împreună, creionând imaginea unui cuplu care se respectă reciproc, îmbrățișându-și deschis lipsurile și cu un simț al umorului comun. O scenă cheie în care cei doi se află față în față pentru prima dată în urma dezvăluirii întărește această percepție, Emma dezvăluind că abilitatea lui Dave de a o face să râdă este ceea ce a făcut-o să se îndrăgostească de el. Cuoco, care are o abilitate înnăscută de a se transforma în funcție de situație, pune în evidență disperarea tăcută care se ascunde în spatele privirii ei de oțel în timp ce îi mărturisește acest lucru unui Dave zdruncinat. Cei doi sunt complet opuși, dar se sincronizează perfect.

Scenariul ne permite să înțelegem dinamica personajelor, abordând valorile lor comune și dragostea pentru copiii lor. Acestea din urmă nu sunt folosite în exces, dar sunt detalii utile care dau substanță vieții Emmei, adăugând credibilitate încercării ei disperate de a opri implozia iminentă. În timp ce Ghosted părea artificial și vag, Role Play face tot ce trebuie pentru a convinge publicul să se îndrăgostească de personaje și să creadă în povestea lor de dragoste. Filmul ar fi putut cu ușurință să se zgârcească cu niște cameo-uri inutile, dar în schimb prezintă un Bill Nighy încântător. În mod similar, Connie Nielsen este impecabilă în rolul unui răufăcător prost deghizat.

Lansarea în ianuare este destul de nefericită – ar fi fost mai potrivit pentru Ziua Îndrăgostiților, dar ar fi păcat ca un film tare fain să treacă neobservat. Are doza potrivită de romantism, haz și emoție și face tot ceea ce trebuie pentru ca narațiunea să fie mai dinamică și distractivă.

Filmul a primit recenzii mixte, unii critici apreciind abordarea relaxată a regizorului Thomas Vincent și scenariul lui Seth Owen, în timp ce alții au criticat direcția lipsită de inspirație și scenariul previzibil.

Total
0
Shares
Articolul anterior
Top filme din 2023

Cele mai bune filme din 2023, de la Oppenheimer și Barbie la Napoleon și Saltburn

Articolul următor
Film documentar Brawn - The Impossible Formula 1 Story

Brawn: O poveste imposibilă de Formula 1

Alte articole interesante
Filme iraniene bune

Filme Iraniene impresionante

Filmele iraniene sunt absolut uluitoare. În ciuda restricțiilor existente, iranienii reușesc să creeze unele dintre cele mai uimitoare filme din punct de vedere artistic din istoria cinematografiei. În timp ce "The Cow" ar fi putut fi filmul care a făcut ca lumea să le remarce cinematografia, omul care ar trebui să fie creditat pentru popularizarea Noului Val iranian ar fi geniul numit Abbas Kiarostami. Martin Scorsese spunea: " Kiarostami simbolizează cel mai înalt nivel de măiestrie în cinematografie".
Cele mai faine filme de Crăciun vechi și noi

Cele mai faine filme de Crăciun vechi și noi

Fie că încă te trezești în dimineața de Crăciun cu nostalgia filmelor din copilărie, sau pur și simplu vrei să te bucuri de zilele libere stând în pijama până la prânz și uitându-te la filme, lista asta compilează cele mai iubite și cele mai bune filme vechi și noi, ca să ai de unde alege. Găsești aici nu doar filme cu tematică de Crăciun, ci și filme bune, care să îți dea o stare de bine, perfect de vizionat în diminețile sărbătorilor de iarnă.