Scarlett Johansson

Scarlett Johansson, născută pe 22 noiembrie 1984, este o actriță americană de renume mondial. Ea a fost cea mai bine plătită actriță în 2018 și 2019 și a apărut de mai multe ori pe lista Forbes Celebrity 100. Filmele sale au generat încasări de peste 14.3 miliarde de dolari la nivel global, plasând-o pe Johansson ca a noua cea mai profitabilă vedetă de box office din toate timpurile.
Scarlett Johansson

A primit diverse premii, inclusiv un Tony Award și un British Academy Film Award, și a fost nominalizată pentru două premii Oscar și cinci Golden Globe Awards.

Johansson și-a dorit să devină actriță de la o vârstă fragedă și a apărut pentru prima dată pe scenă într-o piesă Off-Broadway ca actriță copil. Și-a făcut debutul în filmul de comedie fantastic “North” (1994) și a câștigat recunoaștere timpurie pentru rolurile sale în “Manny & Lo” (1996), “The Horse Whisperer” (1998) și “Ghost World” (2001). A trecut la roluri pentru adulți în 2003 cu performanțele sale în “Lost in Translation”, pentru care a câștigat un premiu BAFTA pentru cea mai bună actriță, și “Girl with a Pearl Earring”. A fost nominalizată la premiile Golden Globe pentru aceste filme, precum și pentru rolul unei adolescente tulburate în drama “A Love Song for Bobby Long” (2004) și al unei seductoare în thrillerul psihologic “Match Point” (2005). Ulterior, a colaborat cu Woody Allen în “Scoop” (2006) și “Vicky Cristina Barcelona” (2008).

Alte lucrări ale lui Johansson din această perioadă includ “The Prestige” (2006) și albumele “Anywhere I Lay My Head” (2008) și “Break Up” (2009), ambele clasându-se în Billboard 200. În 2010, a debutat pe Broadway într-o reînviere a piesei “A View from the Bridge”, pentru care a câștigat un Tony Award pentru cea mai bună actriță în rol secundar, și a început să interpreteze rolul Văduvei Negre în Universul Cinematografic Marvel cu filmul “Iron Man 2”. A reluat acest rol în opt filme, cel mai recent în lungmetrajul solo “Black Widow” (2021), câștigând recunoaștere globală pentru performanțele sale. În această perioadă, Johansson a jucat în filmele științifico-fantastice “Her” (2013), “Under the Skin” (2013) și “Lucy” (2014).

A primit două nominalizări simultane la premiile Oscar – pentru cea mai bună actriță și cea mai bună actriță în rol secundar – pentru rolurile respective ale unei actrițe care trece printr-un divorț în drama “Marriage Story” (2019) și al unei mame singure în Germania nazistă în satira “Jojo Rabbit” (2019). Etichetată ca un simbol sexual, Johansson a fost desemnată ca una dintre cele mai atractive femei din lume de către diverse surse media. Este o promotoare marcă importantă și susține mai multe cauze caritabile. Divorțată de actorul Ryan Reynolds și de omul de afaceri Romain Dauriac, Johansson este căsătorită cu comedianul Colin Jost din 2020. Are doi copii, unul cu Dauriac și altul cu Jost.