Sisu film actiune 2023

SISU (2023) – Brutal fără încetare și presărat cu umor negru

Dacă ați ratat Sisu la cinema, merită să-l vedeți online. Este unul dintre cele mai remarcabile filme ale anului 2023, cu o durată neobișnuit de scurtă pentru un film de război: doar 91 de minute.
Titlu original: SISU
2022 | Categorie de vârstă: 15+ | 1 h 31 min. | Acțiune, Război

Regia: Jalmari Helander

Scenariul: Jalmari Helander

Distribuție: Jorma Tommila, Aksel Hennie, Jack Doolan, Onni Tommila, Mimosa Willamo, Tatu Sinisalo, Wilhelm Enckell, Kimi Vilkkula, Arttu Kapulainen, Elina Saarela, Ilkka Koivula, Max Ovaska, Joel Hirvonen

Povestea urmărește un fost soldat care găsește aur în Laponia și încearcă să-l transporte în oraș, dar este atacat de naziști. Sisu se distinge prin abordarea sa aventuroasă, oferind o perspectivă unică asupra războiului, diferită de epopeile tradiționale.

Într-o încercare captivantă de a redefini filmul de acțiune, regizorul Jalmari Helander ne aduce Sisu, o călătorie plină de vervă prin Laponia, în perioada de sfârșit a celui de-Al Doilea Război Mondial. Filmul, care se bucură de participarea actorului Jorma Tommila, cunoscut din “Rare Exports”, în rolul lui Aatami, un miner solitar transformat într-un luptător neînfricat, este o poveste despre curaj, supraviețuire și o luptă neîncetată pentru dreptate.

Aatami, înarmat cu o voință de fier și însoțit de câinele și calul său, descoperă un zăcământ de aur, declanșând o serie de evenimente care îl pun față în față cu o unitate nazistă determinată să-i fure comoara. Ceea ce urmează este o confruntare epică, marcată de violență hiperbolizată și un umor negru, caracteristici ce definesc stilul unic al lui Helander. Fiecare capitol al poveștii aduce noi provocări, amplificând tensiunea și spectaculozitatea confruntărilor, într-o escaladare continuă a acțiunii și a violenței.

Cinematografia lui Kjell Lagerroos și frumusețea naturală a Laponiei adaugă o valoare de producție impresionantă, transformând simpla poveste într-o aventură epică. Fiecare scenă de luptă evidențiază abilitățile letale ale lui Aatami, în timp ce performanța fizică remarcabilă a lui Tommila adaugă profunzime și autenticitate personajului său.

Filmul reușește să combine acțiunea viscerală cu o narațiune simplă, dar captivantă, oferind o experiență cinematografică memorabilă. Este un omagiu adus filmelor de acțiune clasice, îmbogățit cu un stil modern și o povestire vizuală inovatoare. Helander își demonstrează măiestria în a menține tensiunea și interesul, transformând fiecare nouă secvență într-un spectacol de neuitat.

Sisu este o călătorie gonzo prin inima întunecată a războiului, pavată cu umor negru și acțiune sângeroasă, care promite să fie o experiență de neuitat pentru cinefilii în căutare de adrenalină neîntreruptă.

Total
0
Shares
Articolul anterior
Everything Everywhere All at Once

Everything Everywhere All at Once – Filmul anului 2022

Articolul următor
Lista seriale in care nu se intampla nimic

Șapte seriale în care nu se întâmplă nimic

Alte articole interesante
it’s a wonderful life (1946)

It’s a Wonderful Life (1946)

Sunt aproape 80 de ani de la capodopera lui Frank Capra și „O viață minunată” este în continuare cel mai frumos, cel mai emoționant și cel mai profund film pe care îl poți vedea în perioada sărbătorilor.