Tati part-time

Tati part-time (2024). Filmul cu fiica lui Măruță face vânzări record. De ce merită văzut?

Alex Bogdan a ajuns tată în filmul Tati part-time, iar Eva Măruță e fiica de care trebuie să aibă grijă. Filmul e în cinema și deja cu cifre impresionante pentru începutul de an.
Titlu original: Tati part-time
2024 | Categorie de vârstă: AG | 1 h 38 min. | Comedie

Regia: Letiția Roșculeț

Scenariul: Matei Dima, Letiția Roșculeț

Distribuția: Iustin – Alex Bogdan, Maya – Eva Măruță, directoarea Sânziana – Raluca Aprodu, mama lui Iustin – Mihaela Teleoacă, Vlad – Alexandru Ion

Filmul Tati part-time a intrat în cinema pe 2 ianuarie și-a ajuns la peste 144.000 de spectatori încă din prima săptămână. În astfel de cifre intră, mai ales, biletele date în pre-sale. Și, la cum a fost regula în ultimii ani, această primă săptămână e cel mai important indicator.

Un caz similar s-a înregistrat în ianuarie 2023, cu filmul Romina VTM care a ajuns la peste 233.000 de spectatori într-un interval similar. Filmul a fost popular și pe Netflix, cu circa 1,4 milioane de ore vizionate. Apoi a înregistrat o scădere rapidă, cum e de așteptat să se întâmple și cu Tati part-time, mai ales că din 16 ianuarie va fi în cinema și filmul Klaus & Barroso cu Adrian Nicolae, Cosmin „Micutzu” Nedelcu și Șerban Pavlu. 

Chiar dacă ianuarie e o lună cu mai puține lansări, și lipsesc titlurile internaționale mari, performanța reușită de Tati part-time arată că românii sunt tot mai interesați de cinema. Mai mult, spre deosebire de alte filme de care unii spectatori s-au plâns că au înjurături, aceasta e o comedie lejeră pentru toată familia, similară în scop ca Ramon (2023). 

Ce vezi în Tati part-time

E posibil să mai fi văzut povestea din Tati part-time. Iustin, avocat și interesat mai ales de carieră, află că are o fiică: Maya, în vârstă de 8 ani. Și trebuie să aibă grijă de ea, ceea ce-l izolează de viața profesională. Astfel, dintr-o dată, descoperă că e mai mult în viață decât CV-ul. Și chiar dacă e o poveste des întâlnită în filme americane, e o adaptare onorabilă pentru publicul local și o evoluție cât de cât firească a cinema-ului comercial și către zona asta. Alex Bogdan l-a și caracterizat drept „cel mai american film românesc de până acum”.

Tati part-time e despre Iustin, dar și despre relația cu mama lui, iar filmul are toate datele să fie o comedie la care să te simți bine, cu popcorn și cu restul familiei. Abordează și tema burlăciei și schimbărilor pe care le aduce un copil, dar și a ce înseamnă să urmărești doar carieră în timp ce viața e mai mult de atât. E posibil ca Eva Măruță să nu ajungă o super actriță, dar în egală măsură e prea devreme să fie judecată treaba asta. 

În fine, e un film bun cu care să-ți faci încălzirea pentru toate câte vin anul acesta, românești și nu numai. 

Total
0
Shares
Articolul anterior
Sărmane creaturi (Poor Things)

Poor Things: O odisee fantastică marcată de îndrăzneală, creativitate și interpretări excepționale

Articolul următor
Star Trek Logo

O nouă Odisee Star Trek: Paramount dezvăluie planurile pentru un prequel regizat de Toby Haynes, cu scenariul lui Seth Grahame-Smith

Alte articole interesante