Film serial The Boys

The Boys: O incursiune dură în realitatea vieții de Supererou

The Boys este serialul cu supereroi care refuză să se conformeze canoanelor. Nu este pentru copii și nici pentru adulții cu stomac sensibil, ori pentru cei săraci cu duhul. Este brutal, visceral și ne arată o realitate alternativă care pierde aproape orice urmă de fantezie făcându-ne să ne gândim că acesta este singurul mod în care lumea noastră ar arăta dacă supereroii ar deveni realitate. 
Titlu original: The Boys
2019-2023 | Categorie de vârstă: 18+ | 4 Sezoane | 60 min. | Dramă, Acțiune, Comedie, SF

Regia: Evan Goldberg, Seth Rogen, Eric Kripke, Dan Trachtenberg, Jennifer Phang, Philip Sgriccia, Daniel Attias, Stefan Schwartz

Scenariști: Eric Kripke, Anne Cofell Saunders, Ellie Monahan, Evan Goldberg

Distribuția: Karl Urban, Jack Quaid, Antony Starr, Erin Moriarty, Elisabeth Shue, Laz Alonso, Tomer Kapon, Karen Fukuhara, Chace Crawford, Jessie T. Usher, Dominique McElligott, Simon Pegg, Jennifer Esposito

The Boys, un serial care a luat genul supereroilor și l-a întors pe dos, este o abordare îndrăzneață, întunecată și, de multe ori, șocant de violentă a universului eroilor cu superputeri. Cu premiera în 2019, serialul a adunat rapid o groază de fani datorită abordării sale unice, primind laude pentru scriere, scenariu, umor și interpretările distribuției sale, în special Karl Urban în rolul lui Billy Butcher și Antony Starr în rolul lui Homelander. Acțiunea serialului se desfășoară într-un univers în care supereroii, sau “Supes”, sunt împachetați și monetizați comercial, dar sub fațadele lor eroice, mulți dintre ei sunt corupți și egoiști. Acest fundal pregătește terenul pentru o narațiune captivantă care opune grupul de justițiari, The Boys, împotriva supereroilor puternici și de o moralitate îndoielnică, în special cei Șapte, principala echipă de supereroi din Vought.

The Boys – Trailer

Serialul s-a remarcat prin portretizarea fără menajamente a violenței și prin dorința de a aborda probleme sociopolitice complexe. Cu toate acestea, ultimele sezoane ar putea suferi din cauza faptului că încearcă să jongleze cu prea multe teme dificile și cu o listă de personaje în continuă expansiune, ceea ce duce uneori la un sentiment de supraaglomerare în episoadele de o oră. În ciuda acestui fapt, “The Boys” este lăudat pentru modul satiric în care abordează America zilelor noastre, având un comentariu usturător camuflat în veșminte de supererou. Umorul său întunecat, adesea la limita transgresiunii, este un semn distinctiv al serialului, alături de conținutul explicit și adesea șocant.

În universul The Boys, supereroii sunt angajați de Vought International, o corporație puternică care le face campanii de marketing și îi monetizează. Acești supereroi nu sunt doar luptători împotriva criminalității; ei sunt celebrități, cu toate avantajele faimei, inclusiv contracte de sponsorizare, francize cinematografice și o imensă influență publică. Această comercializare reflectă o viziune cinică asupra modului în care corporațiile din lumea noastră exploatează adesea indivizii (inclusiv celebritățile și sportivii) pentru profit, fără a ține cont de implicațiile morale sau etice.

Comercializarea acestor supereroi influențează foarte mult opinia publică. Prin intermediul unor campanii de PR atent elaborate, Vought reușește să mențină imaginea Supes ca fiind eroi nobili și altruiști, în ciuda comportamentului lor adesea corupt și interesat din spatele ușilor închise. Această manipulare reflectă modul în care corporațiile și mass-media din societatea noastră pot modela percepția publică, trecând adesea cu vederea defectele și eșecurile morale pentru a menține o imagine profitabilă.

Serialul analizează, de asemenea, modul în care indivizii și grupurile încearcă să își mențină valorile în fața acestui val de manipulare corporatistă și mediatică. The Boys, grupul de justițiari care ocupă un loc central în serial, îi reprezintă pe cei care văd dincolo de fațadă și sunt dispuși să ia măsuri extreme pentru a expune adevărul și a face dreptate. Lupta lor evidențiază dificultățile cu care se confruntă cei care contestă status quo-ul și se confruntă cu interesele puternic înrădăcinate în societate.

“The Boys” folosește conceptul de supereroi și exploatarea lor de către corporații ca o lupă pentru a examina probleme societale mai largi. Filmul pune sub semnul întrebării consecințele puterii necontrolate a corporațiilor, impactul mass-media asupra percepției publice și provocările legate de menținerea integrității și a valorilor etice într-o lume dominată de lăcomie și înșelăciune. Serialul servește ca un memento că eroii și răufăcătorii nu sunt întotdeauna ușor de distins, mai ales atunci când sunt în joc profitul și imaginea publică.

Serialul a fost nominalizat la mai multe premii Emmy, inclusiv pentru cel mai bun serial dramă în 2021. În forma actuală, “The Boys” este un serial care oferă o perspectivă fresh asupra genului supereroilor, dându-ne destul de mult de gândit prin modul în care înfățișează acest univers alternativ în care supereroii sunt peste tot. Punctul forte al serialului constă în abilitatea de a prezenta o lume în care distincția dintre eroi și răufăcători este neclară, ceea ce îl face atractiv pentru oricine caută o abordare mai nuanțată și mai subversivă a unui gen care a fost mult timp dominat de narațiuni mai tradiționale.

Total
0
Shares
Articolul anterior
Society of Snow

Society of Snow: 8 detalii reale care n-au ajuns în film

Articolul următor
George Carlin Comediant

George Carlin se întoarce cu un special de comedie, la mai bine de 15 ani de la moartea sa

Alte articole interesante
Seriale bune Prime Video

Top cele mai bune seriale pe Prime Video

Cauți următorul serial pe PrimeVideo care să merite să stai lipit de ecran un weekend întreg? Fie că aveți chef de drame captivante, un fantasy palpitant sau thrillere care te țin cu sufletul la gură, selecția noastră atent curatoriată are ceva pentru toată lumea.
Poster cu Elisabeta a II-a in serialul The Crown

The Crown: serialul care te face să-ți placă istoria mai bine decât profesorii de la școală

The Crown e, probabil, unul dintre motivele pentru care atât de multă lume e fascinată de istorie familiei regale din Marea Britanie. Serial bazat pe evenimente reale, care îți arată, printr-o dramatizare fictivă, viața reginei Elisabeta a II-a: de la problemele politice pe care le-a întâmpinat și până la cele personale. Pe 14 decembrie a apărut a doua parte din ultimul sezon.