The Good Nurse film 2022

Infirmiera cea bună (The Good Nurse)

Titlu original: The Good Nurse
2022 | Categorie de vârstă: 16+ | 2 h 3 min. | Thriller – Bazat pe o poveste adevărată

Regia: Tobias Lindholm

Scenariul: Krysty Wilson-Cairns, bazat pe romanul lui Charles Graeber

Distribuție: Jessica Chastain, Eddie Redmayne, Nnamdi Asomugha, Kim Dickens, Noah Emmerich, Ajay Naidu, Devyn McDowell, Chris Henry Coffey, Brooke Stacy, Mills Alix, West Lefler, Marcia Jean, Kurtz Victor, Cruz Gabe Fazio

The Good Nurse (Infirmiera cea bună), în regia lui Tobias Lindholm, este un thriller captivant disponibil pe Netflix care eplorează tulburătoarea poveste înspirată din fapte reale a lui Charles Cullen, un asistent medical care s-a transformat într-un criminal în serie. Filmul, în care joacă Jessica Chastain în rolul lui Amy Loughren și Eddie Redmayne în rolul lui Charles Cullen, explorează dinamica complexă dintre o asistentă dedicată și noul ei coleg, care pare inițial un om cu adevărat dedicat medicinei și salvării vieților umane, dar care ascunde un secret întunecat. 

The Good Nurse explorează cotloanele întunecate ale sistemului medical prin intermediul lui Amy Loughren (interpretată de Jessica Chastain) și Charles Cullen (interpretat de Eddie Redmayne), doi asistenți medicali ale căror vieți se intersectează și scot la lumină un macabru caz de crime în serie. Filmul se bazează pe cazul real al asistentului medical Charles Cullen care a ucis cel puțin 40 de pacienți în spitalele unde a lucrat, în decurs de 16 ani. Unele surse consideră că crimele comise de Cullen se apropie de 400, ceea ce l-ar face cel mai prolific criminal în serie din istoria SUA. 

Amy Loughren, cea care a jucat un rol activ în demascarea colegului său, este interpretată de Jessica Chastain, pe care o știi din filme precum “Zero Dark Thirty” și “The Help”. Capacitatea lui Chastain de a transmite o gamă variată de emoții, de la vulnerabilitate la putere, face călătoria personajului ei atât convingătoare, dar și plină de compasiune.

Eddie Redmayne, cu o experiență diversă atât în film, cât și în teatru, inclusiv interpretarea sa premiată cu Oscar în “The Theory of Everything” și rolul său transformator din “The Danish Girl”, aduce o complexitate subtilă și înfricoșătoare lui Charles Cullen. Interpretarea lui Redmayne este caracterizată de o ambiguitate obsedantă care ne ține în suspans, reflectând abilitatea sa de a întruchipa personaje extrem de tulburătoare. 

În ciuda atuurilor sale, intriga filmului este oarecum previzibilă, iar scenariul ar fi putut oferi ceva mai multă profunzime personajelor, dincolo de informațiile care stau la baza cazului. Ritmul este unul destul de lent, iar stilul vizual, deși urmărește să fie subtil, tinde ocazional să fie prea vag și prea discret. 

The Good Nurse este, în cele din urmă, o dovadă a faptului că există o mare putere a simplității în povestire, demonstrând că o abordare directă poate avea ca rezultat un film profund emoționant și captivant. Este o narațiune care nu numai că te va ține lipit de ecran, însă ne și îndeamnă la reflecție asupra responsabilităților morale ale instituțiilor medicale și asupra importanței vigilenței în prevenirea unor astfel de tragedii. 

Total
0
Shares
Articolul anterior
Lista seriale in care nu se intampla nimic

Șapte seriale în care nu se întâmplă nimic

Articolul următor
Formula 1: Drive to Survive Sezonul 6

Formula 1: Drive to Survive Sezonul 6 din 23 feburarie pe Netflix

Alte articole interesante
American Beauty

American Beauty: O reflecție asupra frumuseții și alienării

În vasta și diversa lume a cinematografiei, rareori întâlnim filme care reușesc să ne marcheze sufletele în așa măsură încât să devină o parte integrală a conștiinței noastre. "American Beauty", regizat de Sam Mendes, este un astfel de film. Acest film transcendental nu este doar o simplă poveste pe ecran, ci un portret detaliat al frumuseții și urâțeniei vieții suburbane americane.
I'm Not There Film 2007

I’m Not There: Complexitatea lui Bob Dylan

Anti-biopic-ul lui Todd Haynes, bazat pe ideea vieții lui Bob Dylan și cu șase actori care interpretează șase personaje diferite care, mai mult sau mai puțin, nu sunt Bob Dylan. Este un film despre conflictele dintre artă și politică, dintre celebritate și artă, dintre trecut și prezent și dintre bărbați și femei și chiar, ocazional, este și despre Bob Dylan. 
Poster cu Elisabeta a II-a in serialul The Crown

The Crown: serialul care te face să-ți placă istoria mai bine decât profesorii de la școală

The Crown e, probabil, unul dintre motivele pentru care atât de multă lume e fascinată de istorie familiei regale din Marea Britanie. Serial bazat pe evenimente reale, care îți arată, printr-o dramatizare fictivă, viața reginei Elisabeta a II-a: de la problemele politice pe care le-a întâmpinat și până la cele personale. Pe 14 decembrie a apărut a doua parte din ultimul sezon.