Scena din filmul The Lost City

The Lost City. Filmul care te motivează să-ți trăiești aventurile imaginate

The Lost City – Orașul pierdut e unul dintre acele filme pe care le savurezi cel mai bine pe streaming și-ți aduce aminte fie de casetele video de pe vremuri, fie de acele producții cu care te-ai familiarizat pe TV. Îți trezește un sentiment de nostalgie, chiar dacă povestea e previzibilă. Vezi, totuși, actori ca Sandra Bullock, Brad Pitt sau Daniel Radcliffe.
2022 | Categorie de vârstă: 13+ | 1 h 52 min. | Acțiune

Regia: Aaron și Adam Nee 

Distribuția: Sandra Bullock – Loretta Sage, Channing Tatum – Alan, Dash, Daniel Radcliffe – Abigail Fairfax, Brad Pitt – antrenorul Jack, Oscar Nuñez – Oscar, Da’Vine Joy Randolph – Beth Hatten,

Poate că The Lost City nu e chiar tipul acela de film prin care Daniel Radcliffe – făcut celebru de personajul Harry Potter și de seria de filme care urmărește aventurile vrăjitorului – să fie luat cu adevărat în serios, dar nu asta ar trebui să te intereseze. Ce-ți propun creatorii e o comedie romantică într-o oarecare măsură clasică. Îți aduce aminte de producții de anii ‘80-‘90 pe care ai ajuns să le vezi în România spre finalul anilor ‘90 și în anii 2000. 

Filmul The Lost City are umor cât să nu zici că nu (mai ales prin felul în care Radcliffe își face personajul), te poartă într-o aventură și nu lipsesc momente de acțiune sau de cliffhanger. Parametri sunt simpli: o autoare de cărți populare ajunge să trăiască o aventură pe care până atunci n-a prins-o decât în imaginația și în scriitura ei. Loretta Sage (Sandra Bullock) scrie romane de dragoste, dar trăiește o viață banală, căsătorită cu un bărbat care nu o înțelege. Și simte o oarecare ură față de popularitatea pe care o are Alan (Channing Tatum), modelul de pe copertele cărților ei.

Aventura din The Lost City începe cu o răpire

Călătoria către orașul pierdut începe cu momentul în care Loretta este răpită de Abigail Fairfax (Daniel Radcliffe). El e miliardar, dar și excentric, că altfel ar fi fost degeaba bogat într-un astfel de film. Și el vrea să ajungă la orașul pierdut despre care scrie ea în romanele ei. Alan n-o lasă la greu nici în acest moment și pleacă după ea s-o salveze. 

Dacă tot s-au pornit la drum, voit sau nevoiți, Loretta și Alan iau în serios găsirea orașului. Partea romantică e cât de cât previzibilă: cei doi se vor îndrăgosti, că altfel ar fi și păcat de tot timpul petrecut împreună.

Niciunul dintre actori nu iese din calapodul pe care l-ai aștepta de la ei. Loretta Sandrei Bullock este sarcastică, în timp ce noua ei iubire Alan este inocent poate chiar până la naivitatea pe care n-ai asocia-o cu felul în care arată. Și ziceam de Fairfax jucat de Radcliffe, ei bine, descrierea de miliardar excentric i se potrivește cel mai bine. Așa că e amuzant prin comportamentul care nu pare uman (că doar nu sunt oameni bogații, nu?). 

Într-o anumită măsură, The Lost City îți poate aminti de seria de filme cu Indiana Jones, dar doar atât. Și, sigur, are ceva nuanțe și de Jumanji, dar și de împrumuturi din tot felul de seriale despre cutezători, cercetătoare, arheologi și scriitoare care visează la aventuri în căutarea comorilor și secretelor uitate. 

Filmul propune o poveste simplă, romantică, aventuroasă și n-ar trebui să ai pretenții mai mari de atât. A, și legat de Brad Pitt el există acolo doar ca o apariție „surpriză” pentru public. Dar, în fine, nu mai e o surpriză. Dacă n-ar fi fost serviciile de streaming ca Netflix, unde și vezi filmul, ar fi ajuns fără îndoială pe unul dintre numeroasele canale TV cu filme mai vechi și mai noi.

Total
0
Shares
Articolul anterior
Once Upon a Time in America Film din 1984

A fost odată în America. Clasicul care nu poate fi uitat

Articolul următor
Film Navalny (2022)

Navalny. Povestea omului pe care Putin l-a vrut mort

Alte articole interesante
Dream Scenario (Scenariu de vis)

Dream Scenario: O explorare curajoasă și inovatoare în lumea filmului

Un profesor de biologie evolutivă devine involuntar subiectul viselor recurente ale oamenilor, transformându-se dintr-un fenomen curios într-un paria social. Pe măsură ce visurile în care apare capătă un caracter violent, punându-i astfel la încercare reputația, identitatea și sănătatea mintală, filmul "Scenariu de vis" ne introduce într-o lume unde realitatea se împletește cu fantezia în moduri neașteptate și adesea tulburătoare.
Role Play Film

Role Play: Filmul perfect pentru serile de weekend

Role Play este un film de acțiune cu elemente de comedie din 2024, cu Kaley Cuoco și David Oyelowo în rolurile principale. Filmul prezintă povestea unui cuplu căsătorit a cărui viață devine extrem de complicată atunci când secrete întunecate din trecutul lor ies la iveală.