The Number 23 (Film)

The Number 23: Un thriller psihologic cu Jim Carrey între geniu și absurd

Într-o lume unde numerele guvernează realitatea, „The Number 23” ne aruncă într-un vârtej de mister și obsesie, cu un Jim Carrey transformat, într-un thriller care te va ține cu sufletul la gură până la ultima secvență.
Titlu original: The Number 23
2007 | Categorie de vârstă: 18+ | 1 h 41 min. | Thriller, Mister
Poster film The Number 23

Regia: Joel Schumacher

Distribuția: Jim Carrey, Virginia Madsen, Logan Lerman, Danny Huston, Rhona Mitra, Lynn Collins, Michelle Arthur, Mark Pellegrino, Paul Butcher.

De la primele secvențele filmul The Number 23 promite o călătorie cinematografică plină de suspans și mister. Afișul intrigant, cu Jim Carrey într-o ipostază neobișnuită, setează așteptările pentru un thriller psihologic captivant.

Într-o schimbare radicală față de rolurile sale comice, Jim Carrey interpretează personajul lui Walter Sparrow, un ofițer de control al animalelor, care se trezește prins într-o rețea de mister și obsesie. Interpretarea sa aduce un plus de profunzime filmului, demonstrând versatilitatea actorului.

Obsesia Numărului 23: O călătorie în paranoia

Soția lui Sparrow, interpretată de Virginia Madsen, cunoscută pentru rolul din Candyman, îi oferă acestuia un roman misterios intitulat The Number 23. Filmul explorează tema obsesiei și paranoiei prin prisma numărului 23, care începe să domine viața personajului principal. Această obsesie conduce la o serie de evenimente care întrețes realitatea cu ficțiunea, creând un labirint mental captivant.

Regizorul Joel Schumacher, cunoscut pentru abordările sale vizuale distinctive, se confruntă cu provocarea de a transforma o premisă interesantă într-un film memorabil. Deși stilul său adaugă un element vizual atrăgător, filmul pare să sufere la capitolul substanță și coerență narativă.

În ciuda unei construcții narative interesante, The Number 23 se îndreaptă spre un final previzibil, cu o dezvăluire care lasă spectatorul cu mai multe întrebări decât răspunsuri. Filmul încheie o călătorie plină de potențial cu un deznodământ care nu se ridică la înălțimea așteptărilor inițiale.

Un film de vizionat, dar nu de neuitat

The Number 23 este un thriller psihologic care, deși oferă momente de tensiune și o interpretare remarcabilă a lui Jim Carrey, nu reușește să se ridice la nivelul altor capodopere ale genului. Este o experiență cinematografică decentă, dar nu una care să rămână în memoria colectivă a genului thriller.

Total
0
Shares
Articolul anterior
Saltburn 2023 Film Thriller Comedie

"Saltburn" (2023): O privire incisivă în lumea aristocrației britanice

Articolul următor
American Beauty

American Beauty: O reflecție asupra frumuseții și alienării

Alte articole interesante