Timothée Chalamet

Timothée Chalamet este un actor franco-american născut pe 27 decembrie 1995. A început să fie cunoscut după apariția sa în serialul de dramă “Homeland” în 2012.
Timothée Chalamet

Doi ani mai târziu, și-a făcut debutul în film cu comedia-dramă “Men, Women & Children” și a apărut în filmul științifico-fantastic al lui Christopher Nolan, “Interstellar”. A devenit cunoscut în atenția publicului larg cu rolul său în filmul de maturizare al lui Luca Guadagnino, “Call Me by Your Name” (2017). Pe lângă rolurile secundare în filmele Gretei Gerwig, “Lady Bird” (2017) și “Little Women” (2019), a avut roluri principale în “Beautiful Boy” (2018),  “Dune” (2021) și în filmul “Wonka” (2023).

Timothée Chalamet s-a născut în Hell’s Kitchen, Manhattan, New York City, New York, SUA. Este cetățean al Franței și al Statelor Unite ale Americii. Printre realizările sale se numără numeroase nominalizări și premii, inclusiv la Gold Derby Awards, Gotham Awards, Hollywood Film Awards, Independent Spirit Awards, Lucille Lortel Awards și National Board of Review Award pentru performanța sa remarcabilă în “Call Me by Your Name”. A fost, de asemenea, nominalizat pentru Premiul Academiei pentru Cel Mai Bun Actor pentru același film.

În viața personală, a avut relații cu Kylie Jenner și Lily-Rose Depp. Vorbește engleza și franceza și a studiat la Columbia University și la New York University. Este activ pe rețelele de socializare, având un număr impresionant de urmăritori pe Twitter și Instagram.