Seriale bune Prime Video

Top cele mai bune seriale pe Prime Video

Cauți următorul serial pe PrimeVideo care să merite să stai lipit de ecran un weekend întreg? Fie că aveți chef de drame captivante, un fantasy palpitant sau thrillere care te țin cu sufletul la gură, selecția noastră atent curatoriată are ceva pentru toată lumea.

Așa că fă-ți repede un castron de popcorn, sau ia o pungă de cipsuri și dulciurile preferate, fă-te comod și alege-ți următorul serial preferat de pe PrimeVideo. 

The Marvelous Mrs. Maisel

The Marvelous Mrs. Maisel, a cărui acțiune se petrece la sfârșitul anilor ’50 și începutul anilor ’60, este o dramedie vibrantă și spirituală care urmărește viața lui Miriam ‘Midge’ Maisel, interpretată de Rachel Brosnahan. Midge este o tânără evreică din clasa de mijloc superioară care trăiește în New York. Inițial mulțumită de viața ei de soție și mamă, lumea ei se întoarce cu susul în jos atunci când soțul ei, Joel Maisel (interpretat de Michael Zegen), o părăsește. Această întorsătură neașteptată o determină pe Midge să-și descopere talentul ascuns și pasiunea pentru stand-up comedy.

Creat de Amy Sherman-Palladino, serialul reflectă stilul său unic de a povesti și viziunea sa creativă. Sherman-Palladino, cunoscută pentru succesul incontestabil pe care l-a avut “Gilmore Girls”, aduce acestui serial un fler similar și o atenție deosebită dezvoltării personajelor.

Stilul de dialog caracteristic lui Sherman-Palladino, cunoscut pentru ritmul rapid și ingeniozitatea sa, este prezent pe parcursul întregului serial. Acest stil, văzut în “Gilmore Girls”, este rafinat și mai mult în “The Marvelous Mrs. Maisel”, adaptându-l pentru a se potrivi cu decorul anilor 1950.

Pentru cine este serialul: Se poate să îți placă The Marvelous Mrs. Maisel dacă ești fan Gilmore Girls. Deși povestea este complet diferită, stilul lui Sherman-Palladino este omniprezent. Atenția meticuloasă a serialului la detaliile istorice, precum și cadrul în care se desfășoară la sfârșitul anilor 1950 și începutul anilor 1960, fac din acest serial o desfătare pentru publicul care apreciază serialele de epocă. 

The Rings of Power

Stăpânul Inelelor: Inelele puterii, care se petrece cu mii de ani înainte de evenimentele din Hobbitul și Stăpânul inelelor de J.R.R. Tolkien, aduce pe ecrane poveștile legendare ale celei de-a doua epoci a Pământului de Mijloc. Serialul începe într-o perioadă de pace relativă și urmărește o distribuție diversă de personaje, atât familiare, cât și noi, în timp ce se confruntă cu renașterea răului. Intriga se întinde pe diferite tărâmuri, de la Munții Cețoși și capitala elfilor Lindon până la regatul insular Númenor.

Serialul de bucură cu o înfățișare opulentă și o reprezentare pătrunzătoare a Pământului de Mijloc, respectând îndeaproape stilul vizual stabilit de filmele lui Peter Jackson. Varietatea personajelor și a poveștilor oferă un amestec de intrigi politice, dragoste interzisă și spirit de aventură, pe fundalul întunericului care se profilează.

Pentru cine este serialul: Este foarte probabil să îți placă serialul dacă ești un fan al trilogiei Stăpânul Inelelor. Din punct de vedere cinematic, Rings of Power rămâne fidel reprezentării lui Peter Jackson. În plus, vei întâlni personaje pe care le cunoști deja, precum Galadriel și Elrond. Per total, serialul reține nu doar elementele seriilor precedente, ci și rigoarea descrierii personajelor, caracteristică lui J.R.R. Tolkien. 

A very British Scandal

A Very British Scandal este o miniserie de dramă istorică care spune povestea tumultoasei și scandaloasei căsătorii dintre Margaret Campbell, Ducesă de Argyll (interpretată de Claire Foy), și Ian Campbell, Duce de Argyll (interpretat de Paul Bettany). Cu acțiunea desfășurată în anii ’60, serialul oferă o descriere dramatică a infamului lor caz de divorț, care a devenit o senzație mediatică datorită detaliilor sale picante și a modului controversat în care a fost tratat personajul ducesei de către mass-media și societate.

“A Very British Scandal” este deosebit de atrăgător din punct de vedere estetic. Stilul de viață opulent al aristocrației este surprins prin decoruri și costume detaliate, ceea ce contribuie la atractivitatea vizuală a serialului. Serialul este marcant prin eleganța sa stilistică, ceea ce face din el nu doar o narațiune captivantă, ci și un festin pentru priviri.

Pentru cine este serialul: Dacă ți-a plăcut The Crown, mai ales interpretarea lui Claire Foy, vei descoperi că portretizarea lui Margaret de către Foy ca femeie cu o atitudine modernă față de sexualitate, care este totuși constrânsă de normele conservatoare ale epocii, oferă un studiu de caracter fascinant. Totodată, dacă îți plac filmele de epocă, dramele istorice, sau chiar dramele legale, atunci poți găsi acest serial demn de timpul tău. 

The Man in the High Castle

The Man in the High Castle este un serial TV distopic bazat pe o istorie alternativă, difuzat între 2015 și 2019. Serialul, bazat pe romanul lui Philip K. Dick, explorează o lume înfricoșătoare în care puterile Axei au câștigat cel de-al Doilea Război Mondial, ceea ce a dus la ocuparea Statelor Unite de către Germania și Japonia. În această Americă divizată, statele din est se află sub controlul Germaniei, în timp ce japonezii ocupă statele din vest, cu o zonă neutră între ele.

Povestea se învârte în jurul lui Juliana Crain, interpretată de Alexa Davalos, o tânără din San Francisco care este implicată în Rezistența americană după ce sora ei a murit în mâinile japonezilor. Speranța Rezistenței constă în filmele care prezintă o realitate alternativă în care Aliații au câștigat războiul. Aceste filme sunt legate de o figură misterioasă cunoscută sub numele de The Man in the High Castle.

Pentru cine este serialul: Seria este o alegere bună pentru cei care apreciază intrigile politice și sociale complexe. Este aprofundată dinamica puterii, a rezistenței și a colaborării într-o țară ocupată, oferind un teren bogat pentru publicul care apreciază serialele cu intrigi politice și mișcări de rezistență. De asemenea, dacă ești un fan al genului science-fiction s-ar putea să găsești serialul intrigant, în special datorită introducerii unor elemente sci-fi, cum ar fi prezentarea unei realități alternative și a conceptului de universuri multiple. 

Los Farad

“Los Farad” este un serial thriller care a avut premiera pe 12 decembrie 2023. Creat de Mariano Barroso și Alejandro Hernández, serialul se concentrează asupra personajului Oskar, interpretat de Miguel Herrán. Oskar este un tânăr tipic care visează să își deschidă o sală de sport, însă viața lui ia o întorsătură neașteptată atunci când este implicat în viața familiei Farad, un clan misterios și bogat. Această asociere îl conduce în lumea periculoasă a traficului internațional de arme.

“Los Farad” se remarcă printr-o intrigă complexă și captivantă, susținută de interpretări solide din partea distribuției sale. Localizarea acțiunii în Marbella conferă serialului o notă de lux și adrenalină, juxtapusă cu o latură mai întunecată de violență și cinism. Această dihotomie nu numai că îi pune la încercare voința lui Oskar, dar menține și audiența captivată.

Pentru cine este serialul:  “Los Farad” este potrivit pentru cei care apreciază un amestec de suspans, dramă și complexitate a personajelor, pe fundalul unor scene captivante din punct de vedere vizual și al unor intrigi narative cu miză mare.

Little Fires Everywhere

Little Fires Everywhere este o miniserie dramatică bazată pe romanul cu același nume din 2017 al lui Celeste Ng. A avut premiera pe Hulu pe 18 martie 2020 (la noi este disponibil pe Prime) și este format din opt episoade. Serialul, a cărui acțiune se petrece la sfârșitul anilor 1990 în Shaker Heights, Ohio, îi are ca protagoniști pe Reese Witherspoon în rolul Elenei Richardson, jurnalistă și mamă a patru copii și pe Kerry Washington în rolul Mia Warren, o artistă talentată și mama lui Pearl, care lucrează cu jumătate de normă ca ospătăriță. Intriga se învârte în jurul destinelor întrepătrunse ale familiei Richardson și ale lui Mia și Pearl Warren, explorând teme precum maternitatea, rasa, clasa și identitatea

Pentru cine este serialul: Fanii genurilor dramă și mystery-thriller vor găsi serialul intrigant. Povestea sa este încărcată de secrete, expresie artistică și aspectele complexe ale maternității, toate acestea fiind împletite într-o narațiune care provoacă frecvent convingerile privitorului. Capacitatea serialului de a aprofunda teme legate de rasă, clasă și identitate adaugă mai multe niveluri de relevanță și un conținut care îndeamnă la reflecție, făcându-l un serial atractiv pentru cei care apreciază poveștile, care nu doar distrează, ci și stimulează gândirea critică și discuțiile.

Picard

Star Trek: Picard este un serial SF care oferă explorează mai profund și mai concentrat personajul lui Jean-Luc Picard, interpretat de Patrick Stewart. Serialul se îndepărtează de protocolul tradițional al Flotei Stelare cu o poveste mai lentă, serializată, concentrându-se pe teme punctuale și pe dezvoltarea personajelor. Spre deosebire de “Star Trek: Generația următoare”, “Picard” nu este centrat pe un colectiv tradițional, ci aprofundează psihologia și călătoria personală a lui Picard în ultimii săi ani.

Pentru cine este serialul: Această serie îl prezintă pe Picard în anii săi de emerit, concentrându-se pe starea sa psihologică și pe provocările cu care se confruntă după ce se retrage din Flotă. Fanii serialului “The Next Generation” ar putea găsi acest portret intrigant, deoarece oferă o privire mai profundă și mai personală asupra vieții și psihicului lui Picard. Totuși, dacă nu te-ai uitat niciodată la TNG, sau ți se păreau demodate efectele speciale, vei descoperi o parte din lumea aceea în noul serial, dar cu efecte speciale moderne. 

The Underground Railroad

The Underground Railroad este o foarte apreciată dramă istorică americană în serie limitată, creată și regizată de Barry Jenkins. Se bazează pe romanul cu același nume din 2016 al lui Colson Whitehead și a avut premiera pe Amazon Prime Video în 14 mai 2021. Serialul se remarcă prin reprezentarea fictivă a unor persoane care încearcă să scape de sclavie în sudul Statelor Unite în anii 1800, folosind un element cheie al intrigii care recurge la stilul literar al realismului magic. În poveste, “The Underground Railroad” este o cale ferată reală, cu ingineri, conductori, șine și tuneluri, spre deosebire de rețeaua istorică de aboliționiști, rute ascunse și adăposturi, care purta același nume

Seria a obținut o apreciere semnificativă, câștigând Globul de Aur pentru cea mai bună miniserie sau film de televiziune, premiul BAFTA pentru cel mai bun program internațional, un premiu Peabody și alte câteva nominalizări, inclusiv Primetime Emmy Award pentru cea mai bună serie limitată sau antologică.

Pentru cine este serialul: Dacă apreciezi narațiunile profunde, care îndeamnă la reflecție, contextul istoric și un amestec de realism cu elemente de imaginație, îți va plăcea The Underground Railroad. Aprecierile aduse serialului pentru modul în care povestește, pentru evoluția personajelor și pentru stilul vizual îi sporesc și mai mult atractivitatea pentru o audiență diversă.

The Boys

“The Boys” este un serial original Amazon Prime Video dezvoltat de Eric Kripke. Bazat pe benzile desenate de Garth Ennis și Darick Robertson, se petrece într-o lume în care indivizii cu superputeri, cunoscuți sub numele de “Supes”, sunt recunoscuți ca eroi și lucrează pentru Vought International, o corporație puternică care le face marketing și îi monetizează. Cu toate acestea, cei mai mulți Supes sunt corupți și egoiști în afara figurilor lor eroice publice.

Serialul are o abordare unică a genului supereroilor, oferind o perspectivă mai realistă asupra a ceea ce s-ar putea întâmpla dacă ar exista supereroi. Abordează teme precum hărțuirea sexuală, abuzul de droguri, daunele colaterale și codependența într-un mod care nu se regăsește în alte seriale. Serialul este faimos pentru umorul său negru, violența extremă, scenele explicite și limbajul vulgar, toate acestea fiind susținute de umanitate autentică și profunzime emoțională.

Pentru cine este serialul: Dacă îți plac serialele cu supereroi, sigur vei aprecia abordarea din The Boys. Este unică, are o doză de realism și de umor negru și portretizează supereroii într-o manieră asemănătoare Deadpool, însă cu un accent mult mai pronunțat pe teme profunde. 

American Gods

American Gods este un serial fantasy bazat pe romanul omonim din 2001 al lui Neil Gaiman. Creat de Bryan Fuller și Michael Green pentru rețeaua Starz, serialul a debutat în 2017 și a rulat timp de trei sezoane înainte de a fi anulat în 2021.

Povestea îl urmărește pe Shadow Moon (Ricky Whittle), un fost pușcăriaș care devine garda de corp a domnului Wednesday (Ian McShane), un escroc și zeul Odin. După eliberarea sa din închisoare și moartea soției sale, Laura Moon (Emily Browning), Shadow se trezește într-o lume ascunsă în care magia este reală. El descoperă un conflict între “Zeii Vechi”, care se tem de irelevanță, și “Zeii Noi”, precum Tehnologia și Media, a căror putere crește. Serialul explorează teme legate de religie, credință și mitologie culturală.

Pentru cine este serialul: Dacă ești un fan al genului fantasy, te poți uita cu plăcere la American Gods. Totuși deși începutul este memorabil, calitatea scade treptat pe măsură ce avansează sezoanele. 

Wheel of Time

“The Wheel of Time” este un serial high fantasy realizat de Rafe Judkins pentru Amazon Prime Video, bazat pe seria de cărți cu același nume scrisă de Robert Jordan și Brandon Sanderson. Primul sezon, format din opt episoade, a avut premiera la 19 noiembrie 2021 și a fost urmat de un al doilea sezon în septembrie 2023, iar un al treilea sezon a fost deja anunțat, cel mai probabil pentru final de 2024 sau 2025. 

Serialul o are în centru pe Moiraine Damodred, interpretată de Rosamund Pike, o membră a Aes Sedai, o organizație puternică de femei care pot canaliza Puterea Unică. Ea caută un grup de cinci tineri din satul izolat Two Rivers, crezând că unul dintre ei este reîncarnarea Dragonului, un bărbat ce poate canaliza Puterea, responsabil pentru Ruptura Lumii. Se profețește că Dragonul renăscut va salva lumea de un rău primordial cunoscut sub numele de Cel Întunecat sau o va distruge din nou.

Pentru cine este serialul: Iubitorii genului fantasy vor găsi o lume familiară în Wheel of Time care are multe elemente comune, la nivelul firului narativ primar cu Game of Thrones – deși nu vom regăsi intrigi asemănătoare. 

Nine Perfect Strangers

“Nine Perfect Strangers”, bazat pe cartea lui Liane Moriarty, este un serial care se desfășoară în jurul a nouă persoane care participă la un sejur de 10 zile la Tranquillum House, o stațiune de wellness din California. Stațiunea, condusă de Masha Dmitrichenko (interpretată de Nicole Kidman), promite transformare și vindecare. Cu toate acestea, oaspeții descoperă curând secrete despre fiecare dintre ei și despre stațiune, mai ales când află că au fost drogați fără să știe cu un drog psihoactiv, Psilocybin, de către Masha.

Serialul se mândrește cu o distribuție plină de vedete, printre care Melissa McCarthy, în rolul lui Frances Welty, o romancieră aflată în dificultate; Michael Shannon, în rolul lui Napoleon Marconi, un tată și soț îndurerat; Luke Evans, în rolul lui Lars Lee, un bărbat cu o agendă ascunsă; Samara Weaving, în rolul Jessicăi Chandler, o influenceriță; Asher Keddie, în rolul lui Heather Marconi, soția lui Napoleon; Melvin Gregg în rolul lui Ben Chandler, soțul bogat al Jessicăi; Tiffany Boone în rolul lui Delilah și Manny Jacinto în rolul lui Yao, angajați ai stațiunii; Grace Van Patten în rolul lui Zoe Marconi, fiica lui Napoleon și a lui Heather; Zoe Terakes în rolul lui Glory, o altă angajată; și Regina Hall în rolul lui Carmel Schneider, o mamă singură care se confruntă cu consecințele unei căsnicii destrămate.

Pentru cine este serialul: Dacă îți plac narațiunile care sfidează „normele de gen” ai putea găsi intrigant Nine Perfect Strangers. Serialul amestecă elemente de dramă, mister și thriller, oferind o experiență unică, care nu se încadrează perfect într-o singură categorie. Explorarea de serial a unor probleme contemporane, cum ar fi impactul social media asupra stimei de sine și complexitatea clivajului economic, va rezona cu tine dacă ești interesat de mai mult decât divertismentul de suprafață.

Total
0
Shares
Articolul anterior
Film de succes internațional Batman

Lista Netflix cu cele mai vizionate filme îți arată și o surpriză mare

Articolul următor
Film The King’s Speech

The King's Speech – O poveste reală transpusă în artă cinematografică

Alte articole interesante
Sarah Lancashire in rolul Juliei Child

Julia – serialul delicios de pe Max pe care nu trebuie să îl ratezi

"Julia" este un omagiu adus artei culinare, o poveste despre curaj, inovație și bucuria de a trăi. Cu o producție de excepție și o poveste inspirată de viața și cariera Juliei Child, acest serial este o experiență de neratat pentru iubitorii artelor culinare și poveștilor bine spuse. Creat de Daniel Goldfarb, Julia aduce în prim plan perseverența, dorința femeilor de a urca pe o scenă dominată de bărbați și complexitatea cadrului social la mijloc de secol XX.
Lista seriale in care nu se intampla nimic

Șapte seriale în care nu se întâmplă nimic

Iată lista mea de seriale în care nu se întâmpla nimic și care sigur nu vor contribui la anxietatea ta, pentru că personajele nu au încercări grele de trecut, narațiunea este cât se poate de liniară, iar acțiunea este, practic, inexistentă.