Topic

Filme SF

15 articole
Dune film din 2021

Dune, sau cum beletristica science-fiction de secol trecut întâlnește cinematografia modernă

Într-un viitor îndepărtat, unde familii nobiliare se luptă pentru controlul asupra planetei deșertice Arrakis, sursa celei mai valoroase resurse din univers, un tânăr prinț trebuie să navigheze prin pericole politice și naturale pentru a-și proteja familia și a-și îndeplini destinul cosmic, în timp ce se confruntă cu trădări și conflicte interne care amenință să distrugă tot ceea ce iubește.
Film Idiocracy (2006)

Idiocracy (2006) – filmul care-ți arată că societatea poate ajunge și mai jos decât e deja

Idioții vor cuceri pământul și va ieși nasol. Cam ăsta e, în mare, mesajul filmului Idiocracy, o comedie distopică din 2006, creată de Mike Judge. Și-ncepe în forță, cu o comparație între două cupluri și o problemă cât se poate de actuală: natalitatea. Cuplul 1 nu vrea copii și ridică argumentul contextului economic actual. Cuplul 2, militant aprig al procreării, sugerează că nu prea acordă importanță metodelor contraceptive.
Sărmane creaturi (Poor Things)

Poor Things: O odisee fantastică marcată de îndrăzneală, creativitate și interpretări excepționale

Poor Things este un demers cinematografic care sfidează orice catalogare convențională, îmbinând elemente de science-fiction, dragoste și comedie într-un mod unic și provocator. Regizat de Yorgos Lanthimos și bazat pe romanul lui Alasdair Gray, filmul dă dovadă de un curaj extrem în ceea ce privește povestirea și execuția vizuală, deopotrivă admirabil și intrigant.
Doomsday (2008) Sfarșitul lumii

Supraviețuirea celui mai adaptabil: Analiza haosului din filmul Doomsday

În lumea aventurilor cinematografice, puține filme îmbină esența sumbră a haosului post-apocaliptic cu secvențele pline de acțiune așa cum o face "Doomsday" al lui Neil Marshall. Lansat în 2008, acest film a intrat în analele genului science-fiction și de acțiune, nu atât pentru inovația revoluționară, cât pentru amalgamul îndrăzneț de influențe și pentru devotamentul său nedisimulat față de divertismentul de mare impact.
War for the Planet of Apes Planeta Maimuțelor-Razboiul

Planeta Maimuțelor: Războiul (2017)

Încă de la începuturile sale, în 1968, franciza "Planeta maimuțelor" a captivat publicul cu povestea inovatoare, efectele speciale revoluționare și introspecția profundă asupra naturii umane. Filmul din 2017, „Planeta Maimuțelor: Războiul” (War for the Planet of Apes) reprezintă o încununare a succesului acestei serii consacrate, regizat cu măiestrie de Matt Reeves.