Willem Dafoe propria stea pe Hollywood Walk of Fame

Willem Dafoe primește într-un final propria stea pe Hollywood Walk of Fame

Pe 8 ianuarie 2024, renumitul actor Willem Dafoe a fost onorat cu prima stea de pe Hollywood Walk of Fame. Cariera sa a început la sfârșitul anilor ’70 și include roluri memorabile în “Spider-Man”, “The Lighthouse”, “Platoon”, „Boondock Saints” sau „At Eternity’s Gates”. În total, peste 100 de filme. 

La ceremonia dedicată primirii stelei pe Walk of Fame, Willem Dafoe a spus că este minunat să facă parte din comunitatea de actori și artiști în lumea divertismentului. “Oameni care, împărtășindu-și experiența, își pot imagina perspectivele altora, spunând povești despre ceea ce este, a fost sau, cel mai important, ar putea fi. Ei ne fac să ne simțim mai apropiați și ne conectează.”

Alături de actor la ceremonia de dezvăluire a stelei au fost prietenii și colegii de breaslă Pedro Pascal și Patricia Arquette, dar și coprotagonistul său din Poor Things Mark Ruffalo. 

Pedro Pascal, pe care îl știi sigur din Game of Thrones și The Last of Us l-a însoțit pe Dafoe și s-a bucurat alături de el în cadrul ceremoniei. “Nu poți compara cariera lui cu a nimănui”, a spus Pascal. “Așadar, este un noroc pentru noi să-l avem, iar eu personal îi sunt recunoscător. Îți mulțumesc, Willem”.

Willem Dafoe Walk of Fame Ceremony

Willem Dafoe joacă rolul lui Dr. Godwin Baxter în Poor Things. Producția a fost, totodată, una dintre vedetele Globurilor de Aur din 2024 în ceea ce privește numărul nominalizărilor, inclusiv pentru cea mai bună regie și cel mai bun scenariu. 

Willem Defoe a fost, de asemenea, nominalizat în categoria cel mai bun actor în rol secundar într-o peliculă cinematografică, însă a pierdut premiul în favoarea lui Robert Downey Jr. pentru rolul amiralului Strauss în Oppenheimer regizat de Christopher Nolan.

Cariera lui Willem Dafoe înseamnă 40 de ani de activitate și zeci de personaje memorabile

Călătoria lui Willem Dafoe în industria cinematografică a început în 1979, cu un rol în “Heaven’s Gate”, iar de atunci, Dafoe a lucrat cu mulți regizori de renume, cum ar fi Kathryn Bigelow, David Lynch, Sam Raimi și Martin Scorsese, printre alții. Curiozitatea sa artistică și pasiunea pentru explorarea condiției umane l-au determinat să se implice într-o mare varietate de proiecte, de la superproducții de la Hollywood la filme independente și proiecte internaționale.

De-a lungul carierei sale, Dafoe a primit o recunoaștere considerabilă sub forma nominalizărilor și premiilor. A fost nominalizat la patru premii Oscar: Cel mai bun actor în rol secundar pentru rolurile sale din “Platoon”, “Shadow of the Vampire” și “The Florida Project” și Cel mai bun actor pentru “At Eternity’s Gate”. 

Interpretările sale i-au adus, de asemenea, patru nominalizări la Globurile de Aur și patru nominalizări la Screen Actors Guild. A primit premii din partea New York Film Critics Circle, National Board of Review și Los Angeles Film Critics Association. În special, Dafoe a primit Cupa Volpi a Festivalului de Film de la Veneția și un Urs de Aur de onoare al Berlinalei pentru întreaga carieră.

Amploarea și profunzimea lui Dafoe ca actor sunt evidențiate de rolurile sale diverse și de aprecierile pe care i le-au adus criticii. Interpretările sale din filme precum “The Florida Project” și “The Lighthouse” au fost deosebit de lăudate, demonstrând capacitatea sa de a da viață unor personaje complexe. Cariera sa este o mărturie a talentului său durabil și a impactului său semnificativ asupra industriei cinematografice.

Sursa: abc7news.com

Total
0
Shares
Articolul anterior
Pup-o, mă!

Pup-o, mă! Ouăle, franceza și ardelenii (2023). Comedia românească de la stână trece pe la Untold

Articolul următor
The Unforgivable (2021)

The Unforgivable. Dincolo de vinovăție, secrete ascunse și vieți schimbate

Alte articole interesante
3 body problem netflix

3 Body Problem – Fenomenul sci-fi al anului 2024 

Serialul Netflix "3 Body Problem" se anunță a fi un eveniment major în lumea serialelor science fiction. Urmează să fie lansat pe 21 martie 2024, și este creat de celebrul duo David Benioff și D.B. Weiss, cunoscuți pentru Game of Thrones, împreună cu Alexander Woo. Se bazează pe romanul extrem de apreciat de critici al lui Liu Cixin, parte a trilogiei "Remembrance of Earth's Past".
The Mandalorian & Grogu

Star Wars anunță oficial un nou film – The Mandalorian & Grogu

Într-un anunț extraordinar care a stârnit valuri de entuziasm în comunitatea Star Wars, Lucasfilm a dezvăluit oficial cea mai recentă evoluție a epopeii sale spațiale: "The Mandalorian & Grogu". Acest anunț marchează un pas îndrăzneț pentru îndrăgita franciză, care revine pe tărâmul aventurilor de pe marele ecran, după "The Rise of Skywalker" din 2019.