The Upside film 2019

The Upside. Filmul despre cum și bogații, și săracii sunt tot oameni

Dell (Kevin Hart) e un fost infractor care-și caută un loc de muncă și, în același timp, încearcă să-și îmbunătățească relația cu fosta soție și fiul său. Ajunge să formeze o prietenie cu Philip (Bryan Cranston), un miliardar rămas în scaun cu rotile în urma unui accident.
2021 | Categorie de vârstă: 16+ | 2 h 5 min. | Dramă, Comedie Disney+
Regia: Neil Burgers 
Distribuția: Kevin Hart – Dell Scott, Bryan Cranston – Philip Lacasse, Nicole Kidman – Yvonne Pendleton, Aja Naomi King – Latrice, Tate Donovan – Carter,

„The Upside” e un film din 2017, regizat de Neil Burger, care urmărește prietenia neobișnuită dintre doi oameni diametral opuși în aparență. Cei doi protagoniști, jucați de Kevin Hart și Bryan Cranston, sunt reprezentanți ale celor două pături ale societății: cei de sus, privilegiați, și cei de jos, mereu cu gândul la ziua de mâine cât nu știu cum s-o trăiască pe cea de azi.

Dincolo de dificultăți: Prietenie și umanitate

Scena din filmul Asisetent de nevoie

Abordează subiecte precum dizabilități fizice, depresie, sărăcie și singurătate. Și, cumva, toate aceste elemente reușesc să creeze o bază bună pentru un film aspirațional și ajung să fie estompate de lucrurile mai importante: prietenia și prezentarea oamenilor ca ființe, nu clase sociale.

Dell, personajul interpretat de Kevin Hart, a fost eliberat condiționat și stă într-o locuință socială. Încearcă să-i dovedească ofițerului care-l supraveghează că încă depune efort să-și găsească un loc de muncă, chiar dacă nu primește niciun rezultat la interviuri. 

Dell și Phil: Cum diferențele unesc și transformă

Printr-o încurcătură, ajunge la Phil, un miliardar paralizat de la gât în jos, jucat de Bryan Cranston. Acesta din urmă e în căutarea unui asistent care să-l ajute în viața de zi cu zi: să fie ridicat din pat, să fie hrănit și să trăiască. Phil decide că Dell, în toată dezordinea sa, e singurul om potrivit pentru postul ăsta, iar fostul infractor ajunge să trăiască în penthouse-ul lui.

Relația dintre cele două personaje e construită pe înțelegere reciprocă și te face un pic să te gândești cât de important e să vezi oamenii dincolo de diferențele de clasă sau trecut. Și cât de nedrepte pot fi prejudecățile uneori. 

Cranston și Hart te lase cu mesajul ăsta, atât prin gestică și mimică, cât și prin umorul și sarcasmul fin. Hart e polițistul amuzant, Cranston e cel înțelept, autoironic. Iar chimia dintre ei e poate esența acestui film.

Important este să vedem și să încurajăm potențialul.

Philip Lacasse (The Upside)

În film, ai ocazia să o vezi și pe Nicole Kidman, în rolul asistentei lui Philip, care se împotrivește la început deciziei acestuia de a-l alege pe Dell.

Odată cu acest film, Cranston iese din rolul care l-a consacrat: Walter White în serialul Breaking Bad. Și dacă ți-a plăcut fie și doar un lucru la el în producția asta, merită să vezi pe Disney+ și Malcolm in the Middle. E unul dintre acele seriale în care vezi familia americană departe de bling-ul clasic și traiul bun, opulent, în aparență fără griji. Iar în el Cranston este Hal Wilkerson, tată a cinci copii și soțul unei femei despre care ai putea spune că e capul familiei. 

Total
0
Shares
Articolul anterior
Infinity Pool (2023) - Film visceral marca David Cronenberg

Infinity Pool (2023) - Un spectacol visceral marca David Cronenberg

Articolul următor
Poster serial Gen V

Gen V (2023) - Supereroii redefiniți: un nou capitol din universul The Boys

Alte articole interesante
The Book of Solutions

Book of Solutions – O călătorie vizuală și emoțională prin esența creativității

În centrul acestei odisei artistice se află Marc, un regizor de film cu o personalitate complexă, marcată de bipolaritate și paranoia. Marc se zbate într-o luptă interioară intensă, incapabil să accepte destrămarea viziunii sale artistice de către producătorii săi. Prins într-un vârtej de emoții, el se confruntă cu temerile cele mai profunde, pe măsură ce fragmente din proiectul său îi dezvăluie o posibilă dezastru creativ.