Film Gardienii Galaxiei Vol 3

Gardienii Galaxiei 3 (2023) – Ultimul film dintr-o serie care rămâne cu tine

La șase ani de la ultimul film, partea a treia din Guardians of the Galaxy 3 (Gardienii Galaxiei) a ieșit în sfârșit în lume în mai 2023. Seria asta s-a făcut remarcată în special pentru soundtrack-ul distinctiv, dar probabil c-au contribuit semnificativ la succes și supereroii, efectele speciale, umorul și numele companiei Marvel. Și Groot, bineînțeles. 
2023 | Categorie de vârstă: 13+ | 2 h 30 min. | Acțiune, Aventură, Comedie
Regia: James Gunn
Scenariul: James Gunn, Jim Starlin, Stan Lee
Distribuția: Chris Pratt, Zoe Saldana, Will Poulter, Bradley Cooper, Karen Gillan, Vin Diesel, Sean Gunn, Dave Bautista, Pom Klementieff, Chukwudi Iwuji, Maria Bakalova, Pete Davidson.

Totodată, e și ultimul film din serie, așa că regizorul James Gunn s-a asigurat c-o să-l ții minte. Și-o să te lovească cu tot ce are. O să râzi, o să plângi, și n-o să simți cum trec cele trei ore pe lângă tine cât îți iei la revedere de la personaje. Îl găsești acum pe Disney+.

Nu vreau să-ți dau spoilere din al doilea film, că e păcat să nu le vezi legate. Dar dacă le-ai văzut și pe celelalte, să știi că Peter Quill (Chris Pratt) încă n-a trecut peste. Iar acum mai are și altele pe cap: trebuie să protejeze universul și pe cineva drag. Ca să facă totul și mai greu pentru Peter, Gamora (Zoe Saldana) se întoarce ca să-i ajute pe Gardieni. Dar nu mai are nicio amintire legată de ei.

Ratonul Rocket (căruia îi dă voce Bradley Cooper) ajunge să fie grav rănit de Adam Warlock, fiul preotesei Ayesha. Pericolul în care se află Rocket îi mobilizează pe Gardienii Galaxiei și-i trimite încă o dată într-o misiune, de data asta ca să-l salveze de la moarte.

Regizorul James Gunn i-a dat și o poveste ratonului. Pe vremea când era mic, a ajuns în mâinile unui om de știință nebun care încerca să revoluționeze lumea prin testele macabre pe care le făcea pe animale. I se zice Mare Evoluționar (Chukwudi Iwuji), iar Rocket a fost cel mai de succes experiment pe care l-a făcut. Încă supărat că Rocket a reușit să evadeze din laboratorul său, vrea acum să-l captureze din nou. Îl trimite pe Adam Warlock (Will Poulter) să-l găsească și să i-l aducă.

Chiar dacă Gunn e același care a regizat și Suicide Squad, în filmele din seria asta a adus ceva cu totul special. În Gardienii Galaxiei 3, de exemplu, reușește cu măiestrie să lege scenele de acțiune cu poveștile personajelor și să te țină pironit de scaun pentru aproape trei ore. 

E ultima parte dintr-o poveste care a început în 2014, așa că e firesc ca filmul să facă câteva opriri în stația nostalgiei și-a sentimentalismelor. Dar umorul specific seriei, care s-a remarcat mereu între toate celelalte filme Marvel, e acolo să te salveze.

Are și câteva nuanțe filosofice timide, iar Rocket te lasă cu o replică numai bună de ultim film din trilogie: „El nu vrea să facă lumea un loc mai bun. Doar nu-i place cum e acum.”

Soundtrack-ul e mai mult decât sunete de fundal

Primul lucru care-ți apare când cauți „Guardians of the Galaxy” pe YouTube e „Guardians of the Galaxy 3”. Și pe bună dreptate. Piesele sunt atât de catchy și de bine alese, încât ajung să fie parte integrantă din esența și povestea seriei. În primele două filme, piesele sunt în mare parte din anii ‘70. Selecția din al treilea film e ceva mai eclectică decât în celelalte, dar nu dezamăgește.

În cazul (extrem!) în care n-ai văzut niciun film din serie, Gunn a construit background-ul personajului Peter Quill chiar prin niște piese din soundtrack. Când era mic, mama lui a făcut un playlist numit „awesome mix tape”. Peter l-a furat când încă locuia pe Pământ și a rămas, pentru el, o formă de a-și aminti de mama sa.

Versurile pieselor alese te poartă prin poveste și-ți dau mici indicii cu privire la ce urmează să se întâmple. La începutul filmului Gardienii Galaxiei 3 te așteaptă „Creep” de la Radiohead, cu versuri care-ți sugerează că urmează o călătorie pentru găsirea de sine și a locului în universului.

Guardians of the Galaxy Vol.3 (Full Soundtrack)
Total
0
Shares
Articolul anterior
Lista cu filme bune care sunt acum pe Hbo Max

Cele mai bune filme de pe HBO Max de văzut în România

Articolul următor
Angela merge mai departe (1982)

Angela merge mai departe (1982). O femeie cum rar vezi în filmele românești comuniste

Alte articole interesante
Cele mai faine filme de Crăciun vechi și noi

Cele mai faine filme de Crăciun vechi și noi

Fie că încă te trezești în dimineața de Crăciun cu nostalgia filmelor din copilărie, sau pur și simplu vrei să te bucuri de zilele libere stând în pijama până la prânz și uitându-te la filme, lista asta compilează cele mai iubite și cele mai bune filme vechi și noi, ca să ai de unde alege. Găsești aici nu doar filme cu tematică de Crăciun, ci și filme bune, care să îți dea o stare de bine, perfect de vizionat în diminețile sărbătorilor de iarnă.