The Unforgivable (2021)

The Unforgivable. Dincolo de vinovăție, secrete ascunse și vieți schimbate

Ruth Slater (Sandra Bullock) e o recidivistă care încearcă să se reintegreze în societate. Dar oamenii refuză să-i uite trecutul și se tot lovește de stigmă și judecăți. Tot ce-i rămâne e să-și găsească sora mai mică, Katherine, pe care a crescut-o și a fost forțată s-o abandoneze.
Titlu original: The Unforgivable
2021 | Categorie de vârstă: 18+ | 1 h 52 min. | Crimă, Dramă, Mister

Regia: Nora Fingscheidt

Scenariul: Peter Craig, Hillary Seitz, Courtenay Miles

Distribuția: Sandra Bullock, Viola Davis, Vincent D’Onofrio, Jon Bernthal, Richard Thomas, Linda Emond, Aisling Franciosi, Emma Nelson, Will Pullen, Tom Guiry, Jess McLeod, Rob Morgan, Andrew Francis, W. Earl Brown, Neli Kastrinos, Orlando Lucas, Jude Wilson, Paul Moniz de Sa.

Totul începe în urmă cu 20 de ani, când un ofițer ajunge în casa surorilor Slater și le anunță că trebuie să evacueze locuința. Într-un atac de panică și furie, se apasă pe trăgaci și ofițerul moare. Ruth ajunge în închisoare, iar Katherine e luată de asistenții sociali și pusă pe listele de adopții.

Două decenii mai târziu, Ruth e eliberată din închisoare, dar societatea nu pare să fi uitat motivul pentru care a ajuns acolo. Să-ți refaci viața după ce ai stat jumătate din viață în spatele gratiilor e greu ca idee de sine stătătoare. Dar e și mai greu ca acțiunile din trecut să te urmărească la orice pas. 

Reușește totuși să-și ia un job. Acolo îl întâlnește pe Blake, de care se și îndrăgostește. Dar filmul nu zăbovește prea mult pe asta. Nu e nici o dramă romantică, nici un rom-com. Ruth e determinată să-și găsească sora. Iar regizoarea Nora Fingscheidt e pornită să se joace cu sentimentele tale. Îți construiește un fir narativ care e deja suficient de dramatic, îți dă indicii subtile pe parcursul celor aproape două ore, ca la final să-ți destrame tot ceea ce credeai că știi.

Katherine pare să își amintească mai multe despre sora ei biologică decât ar fi sperat părinții săi adoptivi. Fiii ofițerului omorât cu două decenii în urmă nu au uitat-o pe Ruth și sunt porniți să se răzbune. Iar Ruth oscilează constant între poziția de răufăcător și cea de martir.

Filmul The Unforgivable se ridică la nivelul titlului pe care-l poartă. E un rollercoaster de emoții de la început și până la final. Te ridică și te coboară pe măsură ce dezvăluie mai multe informații despre trecutul celor două surori. Spre final te prinzi care-i treaba, dar scenele, dialogul, actoria Sandrei Bullock și cinematografia filmului te lovesc cu tot ce au și n-apuci să te plictisești.

Total
0
Shares
Articolul anterior
Willem Dafoe propria stea pe Hollywood Walk of Fame

Willem Dafoe primește într-un final propria stea pe Hollywood Walk of Fame

Articolul următor
Filmul Reptile cu Benicio Del Toro si Justin Timberlake

Reptile (2023): Crimă, complexitate și artă cinematografică

Alte articole interesante
Saltburn 2023 Film Thriller Comedie

“Saltburn” (2023): O privire incisivă în lumea aristocrației britanice

"Saltburn", regizat de Emerald Fennell, este o explorare intrigantă a dinamicii sociale și a relațiilor umane, îmbrăcată într-un amestec de dramă, comedie și thriller. Filmul ne poartă într-o călătorie prin lumea aristocrației britanice, văzută prin ochii unui student de la Oxford, interpretat cu o sensibilitate subtilă.
La La Land (Film 2016)

La La Land: Un musical vibrant despre vise și realitate

La La Land o simfonie vizuală și emoțională a lui Damien Chazelle, reușește să captureze aceeași pasiune și intensitate pentru muzică și visuri pe care le-a explorat magistral în "Whiplash". Totuși de această dată, ne poartă într-o călătorie mult mai colorată și romantică prin inima Los Angeles-ului, unde visurile se ciocnesc cu realitatea într-un dans memorabil de jazz și lumină.
O poveste de Craciun film 2009

O Poveste de Crăciun (2009)

În ecranizarea din 2009 a poveștii nemuritoare a lui Charles Dickens, "O poveste de Crăciun", regizorul Robert Zemeckis îmbină povestea atât de iubită și binecunoscută cu o tehnologie avansată de animație, creând un adevărat regal vizual care redefinește povestea clasică pentru un public modern.